Slecht weer bestaat niet, wel goede wind- en waterdichte jassen.

 8 Maart 2017   Virginie

Ben jij ook zo’n type van “ik hou van beweging maar wel bij een lekker zonnetje”? Of vertrek je toch bij een regenbui? Om heel eerlijk te zijn; tot nu toe draaide ik me om bij de voordeur.

De Wit in Schijndel
Maar…sinds ons laatste bezoek aan De Wit in Schijndel, waar wij een vakkundige verkoper tegen het lijf liepen, zeggen wij “slecht weer bestaat voor ons niet meer, wel goede wind- en regendichte jassen…

water- en winddichte jassenWij hebben de afgelopen weken zowel Noord-Holland als Noord-Brabant bezocht en met veel plezier gebruik gemaakt van onze water- en winddichte jassen. Want ja er wordt dus terecht gezegd Maart roert zijn staart in Nederland.


water- en winddichte jassen


Wandelen langs de kades van de Dommel

Om te beginnen onze wandeling rondom St. Michielsgestel een wandeling onder andere over de oevers van de Dommel. Wat een plezier om een wandeling door deze fantastische Brabantse landschappen te kunnen maken niet ver van ons kantoor. En dat het zonnetje niet volop schijnt maar dat er wel een straffe wind waait en hier en daar een druppeltje? Dat houdt ons niet meer tegen dankzij onze perfecte jassen.

Oevers van de Dommel in Brabant


Wij startten vanaf de parkeerplaats onderaan de stompe kerktoren in St. Michielsgestel. Ooit stond hier een gotische kerk, echter tijdens een storm in 1836 stortte de torenspits op het schip van de kerk. Alleen de kerktoren, zonder torenspits, resteert nog uit die tijd. Vanaf het startpunt lopen wij al snel over landgoed Zegenwerp met mooie eiken- en beukenbomen. Een landgoed aan de westkant van de Dommelvallei gelegen op een zandrug. Eén grote verrassing, hier vind je dus zomaar in het Brabants landschap heuse hoogteverschillen, deels natuurlijk, deels door de eigenaars van het landgoed in 1850 extra versterkt. En dat alles op een steenworp afstand van het dorp St. Michielsgestel. Al lopend en kletsend moet je wel even oppassen want ballen van rechts…(Golfclub)

Landgoed Zegenwerp


Buurtschap Halder

Wandelend door bossen en langs landerijen kwamen wij uiteindelijk bij buurtschap Halder uit, hier komen de rivier de Dommel en de Essche stroom bij elkaar. Op nog geen 100 meter van dit buurtschap ligt het kasteel Nieuw-Herlaer (rijksmonument), waarvan de traptoren nog uit de 15e eeuw stamt. Niet ver van dit gerestaureerd kasteel ligt het jachtslot Haanwijk. De diverse gebouwen op landgoed Haanwijk zoals het landhuis, het bakhuisje en het veerhuis staan op de Rijksmonumentenlijst.
Wij waren nog wat vroeg in het jaar maar vanaf april kun je van een heerlijk kopje koffie met appeltaart genieten op het terras van theehuis t’Haantje (’s maandags gesloten).

Buurtschap Halder met kasteel Nieuw Herlaer aan de Dommel


Al met al een rijke wandeling langs prachtige Brabants landschappen, water en monumenten. Via de Dommeloever al wandelend gingen we weer richting St. Michielsgestel waar een heerlijk kopje koffie op ons stond te wachten bij Lunchgalerie de Rijker.
Volgende week onze wandeling door Alkmaar!
Anderen lazen ook onze blogs over  wandelenDe WitregenjasBrabantbezienswaardigheidreizen