Surfen met Veronica en Fietsen met Henk

 28 September 2017   Virginie

Zuid West Frankrijk, departement Gironde aan de Atlantische kust daar is waar onze vakantiereis in september 2017 begon. Deze Franse streek is voor surfliefhebbers en fietsers een paradijs en daar komen wij snel achter!.

Fietsregio in Zuid-Frankrijk

Aangekomen op de camping in de regio Nouvelle Aquitaine, caravan geplaatst en meteen onze fietsen uitgeprobeerd richting Montalivet. Vanaf Grayan-et-l’Hôpital een klein kustplaatsje, in het puntje van de Medoc, fietsten wij met een lekker windje en half zonnetje richting deze leuke badplaats aan de Atlantische oceaan. Henk en Ria op hun E-bike (wel zo handig met deze wind) en wij jonkies ahum op onze mountainbikes. Een heerlijk ritje langs en door bossen aan de Franse Westkust.

Op de fiets langs de Franse Westkust


Wat heb ik nu aan mijn fiets hangen?

En dan kom je aan op het strand, wij vinden dit altijd zo’n a-ha moment, heerlijk die zilte geur het geluid van de golven en die wind! En een “Oooo wat is dat? Moment” gaat het dus worden.

Dan loop je zomaar in Zuid Frankrijk een bus vol Nederlandse BN-ers tegen het lijf… Samen zijn ze onderweg in hun surfbusjes langs de kust van Europa om te leren surfen. Wij zien Tim Douwsma, Joshua Nolet, Christina Curry, Maurits Delchot en Touriya Haoud lopen.

Veronica Into the Waves


Into the Waves

Heel speciaal om daar een grote groep jonge mensen bezig te zien met wat het nieuwe Programma van Veronica “Into the waves” gaat worden. Zij gaan een jaloers klinkend programma maken, leren surfen onder begeleiding van surfkampioen Kaspar Hamminga. Gewoon lekker met zijn allen wat mooie surflocaties af in Zuid Frankrijk en Portugal in een retro Volkswagen T2B busje. Wij mochten de fotoshoot aan de kust van Montalivet volgen aan een heerlijke Cappuccino vanaf een gezellig terras.

Into the Waves, surfprogramma Veronica


Schelpen of stenen genoeg aan het strand van Montalivet

De enige die dit allemaal niet zo kon boeien was Henk. Henk is diegene die altijd zijn collectie stenen wil uitbreiden en hij had het daar dan ook druk genoeg mee aan het brede zandstrand van Montalivet. Kortom het was niet zo’n super zonnige dag in Les Landes maar dit maakte onze dag sowieso extra leuk en al fietsend tegen de wind was onze eerste vakantiedag toch uitermate geslaagd, met een zak vol stenen en een paar leuke foto's voor thuis..

p.s.Dit is voor ons natuurlijk wel een reden om samen met Rietje en Henk op 29 oktober voor de buis te zitten!

Volkswagen Retro T1 Busje


Anderen lazen ook onze blogs over  SurfenVeronicaMontalivetbelevingfietsensportverslagkustgironde