Trends op het gebied van kamperen

 6 April 2017   Typisch Fem

Je verbleef vorige zomer nog in een stacaravan en ook deze zomervakantie ben je van plan in een glamping accommodatie te verblijven. En dus ben je best wel op de hoogte van de ins en outs op kampeergebied. Toch?

1 De uitschuifbare caravan

Dit filmpje van het Franse bedrijf Beauer laat zien hoe hun futuristische uitschuifbare caravan werkt. Ook het Australische bedrijf Gidget heeft een uitschuifbare caravan in de aanbieding voor een kleine 12.000 euro. Alleen voor de gave retrolook heb je het bedrag al over. En je kunt meteen je eigen Back to the Future film maken.

3X Caravan Beauer


2 De gedeelde caravan

Tentje delen buurman? Voortbordurend op de trend van dit moment, delen we niet alleen auto’s, maaltijden en zaagmachines. Ook op het gebied van kamperen is er volop te leen. Een caravan, camper of tent bijvoorbeeld. Een camper huren direct van de eigenaar kan b.v. via Goboony.

En zeg nou zelf, waarom zou je een caravan kopen waar je maar een paar weken gebruik van maakt? Of een safaritent huren voor 2 weken, terwijl je hem ook voor 4 weken kunt huren en je neef, broer of buurman hem de andere weken kunt laten bewonen? Misschien wel iets voor mij en mijn ex-man dit! Kunnen de kinderen fijn blijven waar ze zijn en lossen wij elkaar af. Scheelt lekker in de kosten ook.

Caravan delen3 De lichter dan lichte caravan

Caravan van het jaar 2017! As we speak is caravanfabrikant Knaus de complete doch ultralichte Travelino aan het bouwen. Of beter gezegd: dat laten ze doen door robots. Dankzij o.a. een fiber frame en wanden van koudschuim weegt het exemplaar slechts 750 kilo. Tja, we moeten iets met al die elektrische auto’s straks.

Knaus Travelino, revolutie in kamperen


4 De glimmende airstream

Huh, dat is toch die shiny camper uit de vorige eeuw? Inderdaad. De zilveren airstream is terug van weggeweest. Met zijn legendarische uiterlijk verleidt hij nog altijd, of weer, iedereen. Je kunt gaan voor een duurzaam en ruim model dat in de jaren zestig ook al op de markt was, je kunt ook gaan voor een van de modernere versies die momenteel ontworpen worden. En minder lomp en stukken lichter zijn dan toen trouwens.

5 Caravanpimping

Je eigen caravan pimpen is hot. Je kunt geen tijdschrift openslaan of er staat wel een artikel in met tips en tricks voor het upgraden van je sleurhut. En eerlijk is eerlijk: een geblokt tafelkleedje, een met vinyl beklede kast en knusse gordijntjes geven toch net dat beetje extra jus aan het kampeerfeest. Een gepimpte caravan is net zo knus als de woonkamer thuis. En bijna net zo gezellig als een ingerichte safaritent of lodgetent met hemelbed.

6 De gehuurde camper

De camper als huurhuis is steeds populairder aan het worden. Je kunt gaan en staan waar je wilt en je ziet nog eens wat op vakantie. Niet alleen gepensioneerden, ook gezinnen met kinderen zien de charme van de camper. Maar dat geld voor de aanschaf hè … Gelukkig is de tijd dat je veel geld kon lenen wel voorbij. Tegenwoordig moeten we het doen met huren in plaats van kopen. En dus huren we per vakantie het kampeermiddel of de kampeeraccommodatie die bij ons past.

Camper gehuurd bij Jan Stam


Altijd al willen cocoonen in zo’n romantisch Volkswagen busje? Huren is de oplossing.

7 De vouwwagen … euuhhh tenttrailer

Eerder schreven we bij Huurtent al over de charme van de vouwwagen. De vouwwagen is nu een imagoslag aan het maken, wat wij helemaal snappen. Onder de nieuwe naam tenttrailer past hij perfect bij de huidige generatie kampeerders. Hij is licht en je bouwt hem snel op. Wat zeggen we? Hij bouwt zichzelf op. De tentstokken van ooit hebben plaats gemaakt voor een automatisch Windforce systeem. Hebben, hebben, hebben.


Trenttrailer 3DOG


Zit er tussen al deze kampeermiddelen niks bij waar je warm van wordt? Of wil je gewoon een luxe accommodatie huren en verder nergens over hoeven nadenken? Kijk eens in ons glampingoverzicht met ingerichte huurtenten en complete accommodaties voor komende zomer. Graag gedaan.

Niet per se, ontdekken wij steeds weer. Al struinend op beurzen en lezend op het net komen we tot de conclusie dat de good old caravan anno 2017 van links en rechts wordt ingehaald. Door oude bekenden én frisse nieuwkomers. We zetten dé 7 trends op kampeergebied in 2017 voor je op een rij.Anderen lazen ook onze blogs over  2017accommodatietipscaravanhuurtentenkamperenbelevingcampingwinkelnieuwnieuwsoutdoortenttrailerairstream