De Flevopolder: rust en ruimte omringd met water

 27 Maart 2021   Typisch Fem

Op de plek waar vroeger de Zuiderzee lag, ligt alweer een jaar of 35 het grootste kunstmatige eiland ter wereld: Flevoland. Deze nieuwste provincie van ons land heeft 1411 km2 land en slechts 423.000 inwoners. Wat dat betekent? De Flevopolder is ruimtelijk, dunbevolkt en omringd door water. Precies wat jou als rustzoeker of watersporter aantrekt in een vakantiebestemming!

Elburg aan de Veluwse randmeren


Of je nu wilt wandelen, fietsen of watersporten. Zin hebt in een dagje pretpark, shoppen of historie. In de Flevopolder vind je alles wat je zoekt. Kijk mee naar de highlights en ontdek waar je moet zijn. En oh ja, we hebben natuurlijk ook weer een favo-lijstje met de leukste campings en vakantieparken in de Flevopolder voor je. We mogen dan misschien voorlopig niet naar het buitenland, op deze manier wordt het toch nog een gezellige meivakantie of zomervakantie!

Hardewijk met het Dolfinarium


To do’s in Flevoland
 • Natuur ontdekken en vogels spotten in een van de belangrijke natuurgebieden Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen en Hosterwold.
 • Achtbanen overleven in Walibi Holland. Als het attractiepark weer open is natuurlijk…
 • Dolfijnen kijken in Dolfinarium Harderwijk.
 • - Varen, zeilen, windsurfen, suppen, kanoën of wakeboarden op een van de randmeren. Je hebt keuze uit het Veluwemeer aan de zuidoostkant van de polder, het Eemmeer, Gooimeer en Ijmeer in het zuidwesten, het Ketelmeer aan de noordoostkant en het IJsselmeer en het Markermeer in het noorden. Have fun!
 • Een dagje naar Vliegtuigstad Aviodrome. Naast het luchtvaartmuseum bezoeken kun je hier ook een speciaal vliegbrevet halen, een 4D-luchtvaartfilm bekijken en de kinderen hebben keuze uit een aantal attracties. Je kunt zelfs een rondvlucht maken in een Cessna 172 of Fokker S-11!
 • - Een interactieve tentoonstelling bezoeken in Batavialand. Of rondkijken in een heus 17e eeuws schip, kennismaken met de wereld van watermanagement in het watertheater of deelnemen aan een van de vele andere activiteiten in het scheepsmuseum in Lelystad. Ook een gevalletje postcorona dit, want dit voorjaar is het museum nog gesloten. Fingers crossed voor komende zomer!
 • Shoppen in Bataviastad in Lelystad. In dit outlet shopping center vind je alle grote merken onder één dak.Molecaten park Flevostrand


Onze favoriete vakantieparken in de Flevopolder
 • Molecaten park Flevostrand, Biddinghuizen
 • Het grote Molecaten Park Flevostrand bij Biddinghuizen ligt direct aan het Veluwemeer en is daarmee een fijne plek voor watersporters en strandliefhebbers. De camping heeft een eigen stranddeel, uitgebreide voorzieningen en glampingaccommodaties waar je u tegen zegt.
 • Marina Zuiderzand, Almere
 • Bij het Markermeer in Almere vind je jachthaven Marina Parcs, omgeven door chalets en vakantiehuisjes in alle soorten en maten. Wat denk je van een tiny house, safarilodge of waterbubbel? Er zijn zelfs duinhuizen die op het strand staan. Als je hier als natuurliefhebber of zandkastelenbouwer nog niet warm van wordt…
 • RCN Zeewolde, Zeewolde
 • Je kunt er zeil- of surflessen volgen. Naar hartenlust spelen en zwemmen en natuurlijk is de grootste USP van dit park de prachtige ligging aan het Veluwemeer. Zoek je een combi van bos en strand? Een luxe glampingaccommodatie met eigen sanitair? Deze viersterren camping heeft het.
 • Landal Waterparc Veluwemeer, Biddinghuizen
 • Een bootje huren. Zwemmen. Gewoon even lekker in een andere natuurrijke omgeving zijn. Wat je ook gaat doen op dit middelgrote vakantiepark aan het Veluwemeer, genieten zul je. Je hebt keuze uit villa’s voor kleine en grote gezelschappen en het zal de kinderen aan niets ontbreken.RCN Zeewolde


Anderen lazen ook onze blogs over  HarderwijkFlevolandVeluweVeluwemeerElburgEigen Landwatersportwaterpark