Update Code Oranje Kroatië

 23 Juli 2020   Robert Gras

Delen van deze informatie kunnen inmiddels verouderd zijn, kijk voor de meest recente informatie op onze nieuwe pagina: "Maatregelen Europese Vakantielanden"

Op 21 juli 2020 is het reisadvies voor Kroatië gewijzigd naar code Oranje. Dit houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om alleen nog noodzakelijke reizen naar Kroatië te ondernemen. Iedereen die nu op een camping of vakantiepark in Kroatië vakantie viert wordt dus ook geadviseerd om naar huis te reizen. Daarnaast geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het dringende advies om na aankomst thuis vanuit Kroatië 14 dagen in thuis-quarantaine te gaan.

Voor meer informatie over de kleurcode in Kroatië verwijzen we jullie graag naar de pagina van het Ministerie van Buitenlandse zaken zelf: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kroatie/reizen/reisadvies


Wat betekent dit voor jouw reis naar Kroatië?
Op dit moment worden reizen naar Kroatië dus afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Dit advies is echter niet leidend, en organisaties staan er zelf vrij in (zover hun voorwaarden dit toelaten) om hier gepaste maatregelen voor te nemen. Dit kan betekenen dat een organisatie aangeeft dat je je reis (gratis) kan annuleren of de reis (gratis) kan omboeken. Sommige organisaties kunnen er ook voor kiezen om de verantwoordelijkheid bij de gasten zelf te leggen. De grenzen zijn namelijk nog gewoon open, en de campings zijn gewoon te bereiken.

Let op: Reis je toch af naar Kroatië ondanks code Oranje? Bij veel reisverzekeringen vervalt dan de dekking. Neem dus goed de voorwaarden van je reisverzekering door voor je op reis gaat!

Het hangt uiteindelijk dus af van de organisatie (en de boekingsvoorwaarden) hoe ze met code Oranje omgaan. Hieronder hebben wij, voor zover mogelijk, de informatie van de diverse organisaties in Kroatië die wij aanbieden op een rijtje gezet. Mocht je vragen hebben die hier niet beantwoord worden, dan is het het beste om de organisatie zelf direct te benaderen. Deze kunnen het naar jouw specifieke situatie kijken en zo kan je samen een oplossing vinden.

Let wel op: de verwachting is dat het erg druk is bij de klantenservice van alle organisaties. Deze doen hun uiterste best om iedereen te woord te staan, maar de wachttijden zullen wel oplopen.
Laatste update: 23-7-2020 11:30