Vaarwel postvakantiedip!

 29 Augustus 2014   Femke

De beste manier om een dipje na de vakantie te overleven of zelfs helemaal te voorkomen, is je volgende vakantie verzinnen! Bij het wegdromen bij en plannen en uitstippelen van je volgende trip komen er allerlei positieve stofjes vrij in je hersenen die ervoor zorgen dat je vrolijk blijft c.q. wordt. Tenminste… dat denk ik. En als ’t werkt, is een wetenschappelijke verklaring eigenlijk ook helemaal niet interessant, wat jij?!

Onder het motto ’je doet research of je doet het niet’ heb ik toch de proef op de som genomen. Een vriendin van me zat er doorheen, ondanks dat ze net terug was van haar zomervakantie. Een zomervakantie met man en kinderen welteverstaan. En elke moeder weet wat dit betekent: een vakantie waarin rust en tijd voor jezelf nét iets te weinig op de planning staan.

Postvakantiedip


Het hele jaar door zorgt mijn vriendin voor haar (kleine) kinderen, werkt ze in een uitdagende en verantwoordelijke baan, houdt ze het huishouden draaiende, is ze echtgenote, dochter, vriendin, student en buurvrouw. Dat zorgen doet ze niet zelden alleen, want haar man is vaak in het buitenland voor zijn werk. Ik denk dat mijn punt wel duidelijk is: ze was wanhopig en zocht dringend iemand die met haar mee wilde. Gewoon even ertussenuit. Naar de zon. Even geen moeder, werknemer of vrouw van zijn. En tja, solidair als ik ben, heb ik besloten me op te offeren. We gaan het gewoon doen. In oktober staat er een zesdaagse reis naar Turkije gepland! En ik kan je vertellen: dat voelt heerlijk.

Echt, mijn gedachten als ’zat ik nog maar op de camping aan het zwembad met mijn boekje’ en ’het was zo relaxed toen de kinderen nog niet naar school hoefden’ zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik zit tot over mijn oren in het werk op het moment en ik race weer volop van school naar kantoor en via voetbaltraining naar zwemles, maar het vooruitzicht van een paar dagen vakantie maakt me nu al rustig. Op een of andere manier leef je naar een relaxperiode toe en dat maakt alle drukte en stress op de momenten daarvóór veel draaglijker. Je brein stelt zich gewoon in op een drukke tijd en weet dat het tijdelijk is. Over een aantal weken is het zover… Ja. Het is echt zo. Postvakantiedips lossen op door het boeken van een nieuwe vakantie. Om dat te onderschrijven, hoef je geen wetenschapper te zijn. Veel plezier met het uitzoeken van jouw volgende welverdiende vakantie!,Anderen lazen ook onze blogs over  nagenietenvakantiebeleving