Vakantie aan de Nederlandse kust, rust en ruimte

 29 Maart 2017   Virginie

Met plezier denk ik aan onze vakanties aan de Nederlandse kust met familie en vrienden.

Zon, zee en strand aan de Nederlandse kust.

De kust van Noord- en Zuid-Holland maar ook de Zeeuwse kust is favoriet bij ons gezin. Wat betekent voor ons een bezoek aan de stranden in Nederland in het kort: uitwaaien, eindeloze stranden bezoeken, veel bijkletsen en strandtentjes aan doen, maar ook de mooie steden zoals Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Middelburg en Vlissingen bezoeken. En niet onbelangrijk de Nederlandse kust is het hele jaar door aantrekkelijk.

Alkmaar


De zomermaanden zijn de momenten dat je geniet van de zon en een duik in het zilte water en de vele terrasjes buiten. Het najaar en de winterperiode is het moment om stevig uit te waaien en te genieten van de Nederlandse wolkenluchten en soms zelfs van een stevige regenbui en daarna van de heerlijke koffie, chocomel of stevige maaltijd in een van de vele strandtenten.

De kust is niet alleen een plek om compleet te relaxen maar ook de actieve kampeerder kan hier zijn ei kwijt. De wandelaars en fietsers kunnen de kust en stranden allemaal te voet of per fiets verkennen.

Geniet van het voorjaar aan de kust

Ook afgelopen weekend hebben wij het begin van het voorjaar gevierd en hebben een rondje Noord-Holland gemaakt. Ons weekendje weg begon op de Dijk van Volendam. Volendam ooit een van de belangrijkste vissersplaatsen aan de voormalige Zuiderzee is een van de belangrijke toeristische trekpleisters en niet alleen voor Nederlandse toeristen.

Logeren in een luxe accommodatie aan de kust

Vanaf het Roompot Marina Park Volendam lopen wij via de dijk zo de haven van vissersdorp Volendam in.

Roompot Marina Park Volendam


Volendam ’s morgens om 10.00 uur, net aan het ontwaken en nog maar weinig toeristen, dit is een uniek moment…. Je loopt als het ware zo een oud Hollands schilderij in met uitzicht over het Markermeer. De eerste Volendammers lopen in klederdracht naar hun werkplek, een van de winkeltjes, het kaasmuseum of de viswinkel. Voor waterliefhebbers ga lekker uitwaaien en plan zeker een boottocht op een echte Volendammer kwak over het Markermeer en ontdek het prachtige Edam (Edammer kaas ) en het eiland Marken op deze manier.

Volendam aan het Markermeer


Voordat Volendam overspoeld werd met toeristen van over de hele wereld en nagenietend van de vele smalle straatjes met houten huisjes en daarna dat heerlijke kopje koffie met appelgebak vertrekken we naar Hoorn.

Varen op het Markermeer


Hoorn, oude VOC stad aan het Markermeer

Hoorn, net als Voldendam gelegen aan het Markermeer, West-Friesland. Een wandeling door het historische stadscentrum is een must. Hoorn betekent ontdekken van het verleden, de VOC, het Westfries Museum, de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik, de oude haven. Onze stadswandeling van ongeveer anderhalf uur laat ons alle mooiste plekjes zien.

Binnenstad Hoorn


Verder voor de liefhebbers van shoppen, doe je best want Hoorn heeft een grote variatie winkels maar schiet dan ook de smalle straatjes in en laat je verrassen. Moe maar voldaan eindigen we deze dag met een bakje kibbeling en zoeken wij ons logeeradres weer op.
Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiebezienswaardigheidNederlandse kuststrandhuisjemeivakantiemuseumNederlandtipsvakantieverslagvoorjaarvriendenwaterparkwatersportZeelandZuid-Holland