Deel 1 Vakantie in Nederland? Campings met verhuur zeer geliefd!

 10 April 2018   Huurtent

Vakantieland Nederland is zeer geliefd dit jaar. Dat blijkt uit het gegroeide aantal bezoekers zowel uit Nederland als uit Duitsland op onze websites die een leuke accommodatie in Nederland zoeken.

De keuze is groot en het aanbod accommodaties zeer divers. Van luxe safaritenten op kleine en grote glampingcampings tot luxe chalets, stacaravans en vakantiewoningen op topcampings door heel Nederland. Vooral de Meivakantie in Nederland, met toch wel kortingen tot soms 50%, is heel geliefd dus wacht niet te lang.

Hier vind je een vakantielijst met de meest favoriete vakantieregio’s in Nederland.

1. Vakantie op de Waddeneilanden

Een vakantie op de Wadden is erg geliefd bij onze bezoekers. Hier kunnen wij ons beslist bij aansluiten. Een vakantie op een eiland voelt bijzonder. Het begint al met de overtocht naar een van de eilanden. Genietend van de wind in je haren kun je de alles achterlaten en aan boord het eerste relaxmomentje al hebben.

Wandelen richting Cocksdorp, Texel


De overtocht naar Texel gaat denk ik wel het snelst, binnen 30 minuten sta je aan de andere kant en een vakantie op Texel kan dan ook een weekend of midweek zijn. De veerboot naar Texel vaart elke dag. Dit eiland staat bekend om haar veelzijdige natuur ( de Slufter en de Eierlandse Duinen) en natuurlijk de brede stranden. Verder kun je eigenlijk niet vertrekken zonder een bezoek aan zeehondenopvang Ecomare. Maar ook wadlopen of het bezoeken van het Juttersmuseum zijn zeker aanraders.

Vakantietips voor een vakantie op Texel:

Volg vanaf 6 april op NPO2 het programma “de Eilanden” van MAX waarin Midas Dekkers je meeneemt naar de Waddeneilanden.

Wordt het een glampingvakantie op Texel of lekker kamperen?
De kampeerorganisatie de Krim beheert op Texel vier Texelcampings Loodsmansduin, Kogerstrand, De Shelter/Om de Noord en vakantiepark De Krim. De campings liggen mooi verspreid over het eiland. Je kunt hier kamperen of kiezen voor een luxe vakantiehuis of een de Krim SafariLodge.

Landal de Luftervallei is een prachtig vakantiepark met een perfecte locatie op het eiland. En om het héél speciaal te maken kun je hier kiezen voor een mooie glamping safaritent met uitzicht op de duinen.

Vuurtoren Texel


Farmcamps boerderijcamping Noorderwaard op Texel is een glampingboerderij! Je kunt hier alles te weten komen over het telen van bloembollen. Deze boerderijcamping ligt op loopafstand van de Waddenzee en diverse natuurgebieden. Je logeert hier in een Barntent met sanitair of Farmtent met eigen toilet.

Vakantietips voor een vakantie op Ameland:

Dit eiland is te bereiken vanaf het Friese vasteland met de veerboot. Je stapt niet ver van het dorpje Holwerd op de boot en na 45 minuten genieten kom je aan op dit prachtige eiland. Vergeet niet, wanneer je met de auto over wilt, om van te voren te reserveren.

Geen groot eiland met slechts 4 kleine dorpjes, maar wel een top plek om te wandelen, te fietsen en te genieten van zon, zee en strand. Voor wat meer actie: je kunt hier ook golfen, kiten en zelfs parachutespring.

Glamping op Ameland kan ook.
Dan kies je voor een vakantie op Boerenbed boerderij Ameland Een kindvriendelijke vakantie op de boerderij met volop ruimte en het strand op korte afstand. Het verblijf op de boerderij is al een feest maar wat dacht je van een pannenkoeken eten onder de vuurtoren?

Aan de voet van de Hollumer duinen op Ameland ligt het vakantiepark Boomhiemke Behalve de rust en de ruimte die dit park biedt kun je voor wat extra ontspanning een bezoek brengen aan de sauna’s en baden van het Wellness & Beauty centrum Boomhiemke. Je komt helemaal fris en fruitig terug van jouw vakantie op Ameland.

Vakantietips voor een vakantie op Terschelling:

Een keer op dit mooie eiland geweest en je wilt steeds weer terug. Dus boek snel want vol=vol. Samen met kinderen op vakantie wordt op dit eiland één groot feest. Behalve de uitgestrekte stranden en de fantastische natuur worden er verspreid over het eiland diverse mooie vakantiehuizen op diverse vakantieparken van Landal verhuurd.

Terschelling verken je per huifkar


Maar zoek je een glampingvakantie waar de kinderen zich geen moment zullen vervelen? Denk dan eens aan een vakantie op boerderij de Zeekraal waar je logeert in een BoerenBed Tent of HeerenBoer Tent

2.Vakantie in Zeeland

Zeeland, toch wel een van de zonnigste provincies in Nederland en dé perfecte plek voor een vakantie met kinderen. Veel leuke vakantieparken aan zee en alles per fiets of te voet te bereiken. Watersporters kunnen hier hun hart ophalen. En wat dacht je van alle visspecialiteiten op je bord? Kortom kies je voor Zeeland dan zit je altijd goed.

Daarom hier een top-10 lijst voor jouw vakantie in Zeeland

1. Camping de Zandput op Walcheren op korte afstand van het Veerse Meer met een kindvriendelijk subtropisch zwemparadijs en luxe vakantiewoningen maar ook fijne Lodgetenten.

Veerse Meer



2. Kampeerresort Hof Domburg, een vijfsterren camping met de stranden op 500 meter en plaatsen als Veere en Middelburg op korte afstand.

3. Beach Resort op Kamperland is een vijfsterren camping waar je heerlijk kunt kamperen maar ook kunt kiezen voor een luxe accommodatie. Een eigen jachthaven, eigen strand en surfschool maakt het plaatje compleet.

4. Strandpark de Zeeuwse Kust op Schouwen Duiveland niet ver van de gezellige badplaats Renesse heeft alles in huis voor een fijne vakantie met het hele gezin.

5. Glampingcamping Boot, ook op Schouwen-Duiveland gelegen, is klein en keurig onderhouden. Kies je voor rust en ruimte en misschien zelfs een glampingvakantie? Dan kies je voor een vakantie in een luxe safaritent op deze minicamping.

6. Ardoer camping de Pekelinge op Walcheren een leuke gezinscamping met diverse verhuur-accommodaties en mooie kampeerplaatsen. Verder verzorgt de camping leuke activiteiten in de schoolvakanties en tijdens het hoogseizoen.

Speeltuin de Pekelinge


7. Ardoer camping de Meerpaal heeft de perfecte locatie voor een vakantie op Walcheren. Direct achter de hoge duinen en niet ver van het gezellige badplaatsje Zoutelande. Voor de kinderen staat er een mooi Piratenschip met waterspeeltuin. Honger stil je in het gezellige restaurant.

8. Ardoer camping Duinoord op Schouwen Duiveland bij het gezellige plaatsje Burgh Haamstede, en op slechts 150 meter van de stranden.

9. Park Hoogduin in Zeeuws Vlaanderen ligt direct achter de hoge duin. Na een flinke klim de duin op zul je versteld staan van het prachtige weidse uitzicht. Je kampeert hier op ruime kampeerplaatsen of misschien kun je dit jaar wel logeren in een van de strandhuisjes op het strand bij Cadzand?

10. Dé perfecte gezinscamping op Schouwen-Duiveland? Camping Wijde Blick heeft in ieder geval alles wat dit waar kan maken. Slechts 2500 meter van de stranden, een fijn overdekt zwembad en daarna lekker eten of gewoon een lekker frietje?


Wil je nog meer informatie over vakantie's in Nederland? Lees deel 2 in deze serie, over Limburg, Zuid-Holland en de Veluwe hier!






Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatieNederlandTexelTerschellingAmelandWaddenglampingglampingdorpenstrandstrandhuisjeZeelandzeestrand