Vakantievrienden voor het leven!

 28 Maart 2015   Femke

Tranen met tuiten. Ontroostbaar was hij. Zijn allerbeste vriend ooit, noemde hij hem. En ik moet toegeven, ruim een half jaar na het dramatische afscheid op de parkeerplaats van de camping is hij zijn vakantievriend nog steeds trouw. En droomt hij alweer over hun volgende ontmoeting.

Laat ik even teruggaan naar augustus 2014, een uur voordat we moeten uitchecken. Enthousiast worden er telefoonnummers en mailadressen uitgewisseld. Ik word uiteraard ter plekke Facebook-vrienden met de ouders van het vriendje en we beloven elkaar dat we vooral snel weer zullen afspreken. Ja natuurlijk mogen jullie een keer logeren jongens. Elke week is misschien wat overdreven, maar echt, jullie kunnen elkaar wel blijven zien. Een zondag afspreken met z’n allen? Gezellig barbecuen en een ranja c.q. wijntje drinken? Goed idee! Eenmaal bij de auto staat er een veelkoppig uitzwaaicomité op ons te wachten. Met zakdoekjes. Na uitgebreid geknuffel en gesnif beginnen we dan toch echt aan de terugreis.

Vakantievrienden voor het leven...


Hij hield het vol tot thuis. Het huilen. Aldaar werd het telefoonnummer meteen opgeslagen en na het ophalen van wat herinneringen (wat hadden we het toch gezellig samen in de tent… die speurtocht was zoooo leuk… hij was echt ontzettend lief toen ik viel bij het zwembad…) zorgde een voetbal eindelijk voor wat afleiding. De dagen erna heb ik nog een paar keer gehoord dat hij hem zo miste en toen we twee weken later een lief kaartje met de post kregen, was hij diep ontroerd. Ik ook geef ik toe. Hoe schattig was deze vakantievriendschap! Waar ik eerst dacht dat ze elkaar binnen een paar dagen of hooguit weken wel vergeten zouden zijn, worden er bij verjaardagen nog altijd gezellige hiep-hiep-hoera’s uitgewisseld. Ze houden het goed vol, de vrienden.

En nu is het dus weer lente. Al sinds de eerste zonnestralen vraagt meneer zich af of zijn beste vriend dit jaar weer tegelijk met ons op de camping zal zijn. Of ze samen kunnen voetballen, zwemmen, eten en logeren. Vooruit jongen, ik zal zijn vader deze week eens appen. Dan weten het zo. En kun jij de dagen gaan aftellen.

Was jouw kind vorige zomer bevriend of verliefd en hoe lang hebben de vrienden c.q. vakantieliefdes het contact in stand gehouden? Of ontmoette je zelf leuke mensen aan de bar of tijdens de afwas op de camping, met wie je nog steeds bevriend bent? Volgens de geleerden houdt een vakantievriendschap gemiddeld niet lang stand. Het woord zegt het al: vrienden van de vakantie. Mijn zoon is duidelijk de uitzondering die de regel bevestigt. Een loyale geduldige vriend. Een vakantievriend voor het leven.Anderen lazen ook onze blogs over  belevingcampingkamperenkinderenvrienden