Waarom een kindvriendelijke camping de ideale gezinsvakantie is

 16 Februari 2019   Typisch Fem

Bijgewerkt op 11 februari 2020

Vakantie! Heerlijk. Eindelijk alle tijd voor je gezin. En kamperen is dan toch het allerleukst, voor de kinderen én voor jou. De ruimte om je heen, de natuur. Back to basic, maar dan wel graag met de nodige voorzieningen, zodat ook jij echt vakantie hebt. Komt helemaal goed: hoe klein of groot jouw kind ook is, er is altijd een camping die past bij jouw gezin. Voor de beste vakantie voor iedereen!

Baby of dreumes

Met een kleintje op vakantie gaan kan een hele onderneming lijken. Relax, het hoeft zeker geen mission impossible of complete volksverhuizing te worden. Want kies je een camping die niet al te ver rijden is en boek je daar een compleet ingerichte glamping tent of stacaravan, inclusief kinderstoel en campingbedje? Dan geniet je van het echte campingleven, met net dat beetje extra gemak. Scheelt een hoop tijd en bagage. Je hoeft geen kampeerwagen aan te koppelen en bent met een paar koffers in de achterbak snel op weg richting je vakantiebestemming. Eenmaal aangekomen ben je geen tijd kwijt met het opzetten en inrichten van de tent. Alles staat voor je klaar. Jullie vakantie kan direct beginnen!

Super Fun Station 0-4 jaar


Veilig op ontdekkingstocht

Gemak dient de mens, in dit geval jou als jonge ouder, maar je wilt ook dat je kind veilig de wereld kan verkennen tijdens je vakantie. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Gusto Baby stacaravan van kampeerorganisatie Gustocamp. Daar vind je een speciaal kindvriendelijke accommodatie. Precies wat je nodig hebt! De ruime stacaravans zijn kindvriendelijk ingericht, hebben een toegangshekje en alle andere benodigde veiligheidsvoorzieningen. Een heerlijke, schaduwrijke speelplek waar je baby of dreumes zich eindeloos vermaakt, terwijl jij vanuit je luie stoel een oogje in het zeil houdt. Na al dat spelen toe aan een middagslaapje? Met de airconditioning en verduisteringsgordijnen in de kinderslaapkamer weet je zeker dat je kind echt tot rust komt. De babykamer zit direct ensuite naast de ouder slaapkamer, en dus altijd dichtbij. Natuurlijk is er op de kindvriendelijke campings nog veel meer vermaak voor de allerkleinsten; een speeltuin bijvoorbeeld en het peuterbad om lekker in rond te spetteren. En met al die andere kinderen om zich heen, maakt jouw kleine avonturier al snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

En niet geheel onbelangrijk diverse organisaties hebben extra leuke aanbiedingen in het voorjaar met kortingen tot wel 50%, vakantie met kinderen wordt zo heel aantrekkelijk.


Van kleuter tot tiener

Ga je op vakantie met wat grotere kinderen? Dan heb je weer andere voorzieningen nodig. Een groot zwembad met glijbanen bijvoorbeeld, en een speeltuin met leuke toestellen. Een rivier in de buurt om te kanoën of een strand waar ze de mooiste zandkastelen kunnen bouwen en in de golven kunnen spelen. Bij veel gezinscampings zijn er, zeker in het hoogseizoen, ook kinderclubs en animatieteams die iedere dag weer andere toffe activiteiten met de kinderen doen. Van lekker kleuren, dansen en zingen tot beach volleybal of een andere leuke buitensport. De kinderen zijn de hele dag bezig, samen met andere kinderen van hun leeftijd.

Heb je een tiener in de tent? Ook voor hen hebben wij een Top 10 selectie gemaakt van campings waar ze van alle vrijheid genieten. Campings met een groot zwembad met spectaculaire waterglijbanen, een disco, strand en allerlei sportieve (water)activiteiten. En willen je kinderen nog wat extra spanning en vertier, boek dan eens een camping dichtbij een pretpark. Succes verzekerd!

Tieners tevreden, ouders tevreden


En de ouders?

Met al die mogelijkheden voor de perfecte vakantie met kinderen, van hele kleintjes tot en met puberende zonen of dochters, wordt het ook voor jou genieten. Dus kom op: zoek en boek jouw ideale gezinsvakantie meteen, op een camping naar keuze en in een accommodatie die voldoet aan al jullie wensen. Laat de voorpret maar alvast beginnen!




Anderen lazen ook onze blogs over  kinderenkindvriendelijkanimatieattractiestienerbabyvoorpretzwemparadijs