Waarom een vakantie aan de Côte d’Azur zo formidable is?

 1 Januari 2016   Femke

La Douce France; al jaren een topbestemming voor Nederlandse vakantiegangers. Iedere zomer dalen we weer met miljoenen af naar het zonnige zuiden. Velen kiezen, net als ik een paar jaar geleden, voor de Côte D’Azur als eindbestemming. En geef ze eens ongelijk! Zijn het de mondaine badplaatsen met luxe jachthavens, waar je je met recht ‘God in Frankrijk’ kunt voelen? Zijn het de heerlijke stranden of de typische vissersdorpjes? Ik leg het je graag uit en bedenk me ondertussen naar welke camping in Zuid-Frankrijk ik weer eens terug wil. Keuze genoeg…

Overzicht campings Cote d'Azur


De mooiste stranden van de Côte d’Azur
Langs de Zuid-Franse kust is het goed toeven. De azuurblauwe Middellandse Zee in combinatie met de vele zonuren zorgen voor een aangename plek waar je het overgrote deel van het jaar terecht kunt voor een heerlijke vakantie. Er is voor ieder wat wils op strandgebied.
De rustzoekers vind je langs de Plage Notre Dame op de Île de Porquerolles (onderdeel van kleine eilandengroep Iles d'Hyères, aan de zuidkust van de Provence). Dit strand gelegen op een autovrij eilandje vol ongerepte natuur en pijnboombossen is een van de mooiste stranden van de Côte d’Azur en je vindt er over het algemeen weinig strandgangers.

Camping Les Tournels


Juist zin om te zien en gezien te worden? Trek je mooiste bikini aan, een trendy zomerjurkje, zet een kekke zonnebril op je hoofd (en zorg dat je medereizigers dat ook doen!) en zoek een mooi plekje op één van de Plages de Pampelonne in Saint Tropez. Vandaag heb je geen boek of kruiswoordpuzzel nodig. Kijk om je heen en vergaap je aan de Ferrari’s en Lamborghini’s voor menig luxe strandtent.
Heb je geen zin in al die poeha en wil je gewoon lekker genieten met je gezin? Of zon je liever zonder die mooie bikini voor een egale bruine teint? Er is een stuk strand voor iedereen en overal zijn ligbedden en parasols te huur.

La Plage! En dan gecombineerd met iets actiefs
Wil je naast al dat blieken en bakken eens iets dóen? Niets leuker dan een dagje strand combineren met een typisch Frans vissersdorpje. Het schilderachtige Villefranche-sur-Mer ligt maar een paar kilometer buiten Nice. Het populaire Plage des Marienières heeft een heerlijk zandstrand en biedt een buitengewoon mooi uitzicht over de baai. Doordat het strand ondiep afloopt, is het erg geschikt voor kinderen.
Wat ook leuk is, tenminste volgens onze vakantievrienden in 2013, is vogelspotten. En ook dat is aan de Côte D’Azur te combineren met een dagje strand. Met het brede zandstrand van Saint Aygulf om precies te zijn, vlakbij Fréjus. Aan het goudgele zand grenst een natuurgebied waar meer dan 200 vogelsoorten leven. Aan het eind van de dag bekeken we, onder het genot van een wijntje en een kaasje bij onze safaritent, de mooie foto’s van de meest prachtige vogels die ze die dag gezien hadden. Terwijl wij niet verder gekomen waren dan zwemmen en een uurtje shoppen… Ieder z’n ding.

Ramatuelle


Wandelen langs eenzame stranden en woeste rotskusten
Het is niet alleen maar smeren en keren op één van de vele stranden aan de Côte D’Azur . Neem je bergschoenen maar mee, want je kunt hier fantastisch mooie kustwandelingen maken, zoals de kustwandeling Les Goudes – Cassis. De wandelroute GR98 leidt langs het ongerepte gedeelte van de Côte D’Azur. Bijna 2 kilometer diepe baaien sieren een 28 kilometer lang kalkmassief. Neem een verrekijker mee; in dit gebied leven veel bijzondere vogels. Aldus de tip van onze vogel- annex vakantievrienden.
La Route des Crêtes van Cassis naar La Ciotat leidt je 17 kilometer langs een surrealistisch aandoend maanlandschap. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt vormen de hoogste rotsen van Frankrijk. De Grande Tête (399 meter) is de hoogste rots van de Côte d’Azur.

St.Maxime


Als je nu denkt dat bovenstaande redenen de enige zijn waarom je naar Zuid-Frankrijk zou moeten, heb je het mis. Volgende week komen de cultuurliefhebbers en bourgondiërs onder jullie aan je trekken. Dit alles onder het genot van fijne kazen en heerlijke wijn. Da’s pas fijn.
Anderen lazen ook onze blogs over  FrankrijktipsvakantievriendenZuid-FrankrijkCôte d’Azur