Waarom een vakantie in Friesland? 6 Tips van huurtent

 19 Maart 2019   Virginie

Tips voor een vakantie naar Friesland


Wij van huurtent bezoeken in de wintermaanden graag ons eigen Nederland. De vele vakantieparken liggen er dan aantrekkelijk bij met fijne tropische zwembaden en vele wandel- en fietsmogelijkheden. Voor 2019 staat o.a. Friesland, Zeeland en Groningen op ons lijstje.

Onze eerste vakantie naar Friesland was een natte vakantie en niet alleen omdat het regelmatig regende maar ook omdat je hier altijd tussen het water door wandelt en fietst. Vanaf onze charmante Oudfriese vakantiewoning op vakantiepark Landal Esonstadbij het plaatsje Anjum wandelden of fietsten wij zo een prachtig waterrijk gebied in. Van hieruit kun je perfect het Lauwersmeer ontdekken, een prachtig watersportgebied op de grens van Friesland en Groningen.

Landal Esonstad


Friesland is wat ons betreft een bijzondere provincie. Uniek in haar cultuur, de eigen Friese taal en het zo typerende landschap. De vele meren, brede en smalle sloten en vaarten worden overal afgewisseld door groene weidelandschappen en mooie charmante kleine dorpjes.

Waarom zou jij kiezen voor een vakantie in Friesland?


1.Oer Hollands:

In Friesland worden de oer-Hollandse sporten zoals Schaatsen, Skûtsjesilen, Kaatsen en Fierljeppen in ere gehouden. De Elfstedentocht kan geschaatst worden maar bij gebrek aan ijs ook het hele jaar afgelegd worden op de fiets, per voet of per auto.

2.De Friese Meren:

Friesland heeft dan wel geen uitgebreide zandstranden maar wel Friese meren. Deze meren zijn een groot netwerk van watersportmeren. Hier kan worden gesurft, gezeild, gevist of gevaren met een motorbootje. En ‘s winters uiteraard volop geschaatst.
Alle reden dus om, vooral in de zomer, vele watersporters en niet alleen uit Nederland maar ook uit België en Duitsland te verwelkomen.

Friesland Waterland


3. Natuurparken:

Deze provincie barst van de natuur. Er zijn hier maar liefst vier nationale natuurparken. Het Lauwersmeergebied, het Drents-Friese Wold, Alde Faenen en Schiermonnikoog.

4. De Friese Wadden:

Friesland is een waddenprovincie, want het noorden van Friesland grenst aan de Waddenzee met de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog (UNESCO Werelderfgoed Waddenzee).

5.De lekkernijen uit Friesland:

Daar rijd je een stuk voor om. Wat dacht je van een kopje koffie met Fryske Dúmkes of een stukje Sûkerlat (Friese peperkoek) of Oranjekoek. En héél lekker na een koude wandeling door het Friese landschap is een glaasje Beerenburg, hier knapt een mens van op.

Friese Koekjes en Kandy Koek


6. Mode in Friesland:

In deze Nederlandse provincie vond je tot voor de tweede wereldoorlog een eigen klederdracht, zoals in de meeste provincies van Noord-Nederland. Maar ook het sportieve kledingmerk Gaastra is ontstaan in Sneek. In 1996 ontwikkelde deze oude Zeilmakerij (sinds 1897) een sportieve kledinglijn. Het logo van Gaastra is de beroemde waterpoort in Sneek.

En wist je dat het internationale beroemde model Doutzen Kroes ook een Fries meisje is?

Wij weten na een week Friesland dat dit dé provincie voor watersporters is. Verder kunnen de wandelaars en fietsers hier eindeloos wandelen en fietsen. En voor een dagje shoppen zit je hier zeker ook goed (tip: Dokkum heeft veel leuke winkels en prachtige wandelpaden).

Tip van huurtent, bezoek zeker Dokkum


Anderen lazen ook onze blogs over  Frieslandvakantie boekenwatersportwaterparkwandelenfietsenLandalvakantieparkenvakantiewoningcitytrip