Waarom ver weg als het dichtbij kan? Check de leukste vakantieparken dichtbij huis.

 28 Juni 2019   Typisch Fem

Verweg en dichtbij op vakantie


Op vakantie gaan in Nederland of Duitsland was nog nooit zo populair als nu. Geen wonder ook met dit weer! Vorig jaar zomer was het al lekker warm en ook het mooie voorjaar zorgt ervoor dat veel gezinnen deze zomervakantie kiezen voor een vakantie dichtbij huis. Zowel campings als vakantieparken in Nederland, Duitsland en België hebben niks te klagen als het gaat om boekingen.

Een privé vakantiehuisje. Met lekkere bedden en comfortabel sanitair. Hmmm… misschien een ideetje voor de luxepoezen en laatboekers onder ons?

Weersvoorspelling voorspelt veel goeds

De heren en dames weersvoorspellers vertellen ons dat de maand juli warm en droog wordt in Nederland. Of beter gezegd blijft. Rustig zomerweer, diverse tropische dagen, een lekker zonnetje en af en toe wat te drinken voor de bloemetjes. Precies wat we willen in onze vakantie! Augustus wordt iets minder stabiel, dus sta je deze maand op de camping, neem dan én je zomerjurkjes én een vestje mee. Het weer wordt typisch Nederlands. Inclusief onweersbuien, heel warme én iets koelere dagen. Maar hé, niks mis met af en toe wat verfrissing tussendoor toch?

Al met al worden onze zomers steeds een beetje warmer de komende jaren, dus de verwachting is dat we met z’n allen steeds minder ver hoeven rijden voor zon, zee en strand. Ze zullen ons nog gaan missen daar in Zuid-Europa.

Top 10 vakantieparken Nederland

Noem de twee Roompot parken in Zeeland, Hof van Salland in Overijssel, Center Parcs Het Heijderbos en Landal Hof van Saksen en we hebben de top 5 van vakantieparken in Nederland te pakken. Ook de andere parken in de top 10 staan niet voor niets in het lijstje. Zwembaden, animatieteams, pretparken en dierentuinen in de buurt; waarom zou je 14 uur in een kleffe auto gaan zitten als je het allemaal vindt in ons eigen land? En alle regio's van Nederland hebben zo hun eigen Top 10 lijstjes, dus keuze volop.

Hof van Salland in Overijssel


Top 10 vakantieparken Duitsland

Onze oosterburen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Of je nu gaat voor een park in het Zwarte Woud, de Eifel, Niedersachsen, Beieren of een vakantiepark aan de voet van de Alpen, je zult weten wat een gevarieerde vakantie is. Van heuvellandschappen, historische steden en kastelen tot lekker eten en attractieparken in alle soorten en maten; in Duitsland komen alle aspecten samen. En je hoeft er nooit meer dan 7 uur voor te rijden. Check de top 10 van Duitse vakantieparken, die stiekem een top 15 is, en kies jóuw park. Wir wünschen dir einen tollen Urlaub!

Het Zwarte Woud heel geliefd voor een vakantie in Duitsland


Top 10 vakantieparken in België

De Vossemeren, Les Ardennes en Erperheide: ook in België is Center Parcs goed vertegenwoordigd. In de lijst met populaire vakantieparken in België vind je ook namen als Oostappen en Landal en persoonlijk zou ik Redidence Durbuy aanraden. Lekker kanoën of survivallen met z’n allen, door leuke dorpjes wandelen … heerlijk! Het maakt niet uit of je voorkeur uitgaat naar strand, stad, natuur, actie of cultuur; België heeft het.


Het Nieuwe Aquapark op de Vossemeren ligt er aantrekkelijk bij

Anderen lazen ook onze blogs over  vakantieparkenvakantiewoningzomerhoogseizoenNederlandse kustNederlandBelgiëDuitsland