Waarom zou je voor een campingketen kiezen?

 27 Augustus 2020   Huurtent

Campings zijn vaak lid van een campingketen en dat laten ze graag weten. Bekend zijn bijvoorbeeld Yelloh! Village en Huttopia in Frankrijk, en de Ardoer en RCN campings in Nederland. Als deel van een keten heeft de camping zelf voordelen zoals gedeelde expertise, gezamenlijke inkoop en marketing. Maar wat levert het jou, als campinggast, nou op? En waarom zou je een camping van juist die ene keten kiezen?

Het grootste voordeel van een keten is dat de campings op de een of andere manier vergelijkbaar zijn. Als een bepaalde camping van een keten je bevallen is, zul je sneller voor een andere camping van dezelfde keten kiezen.

Een campingketen kan zijn een samenwerkingsverband van zelfstandige campings, of een organisatie die meerdere campings in eigendom heeft. In het laatste geval kun je verwachten dat bijvoorbeeld registratie, aankomst en vertrek op iedere camping van de keten vergelijkbaar verlopen.

Yelloh! Village
Zo zijn de campings van Yelloh! Village 3, 4 of 5-sterrencampings met waterpret, uitgebreide voorzieningen, er zijn kinderclubs en activiteiten voor volwassenen.

 Flower
De meer dan 130 familiecampings van Flower in Frankrijk zijn zelfstandig, kleinschalig en groen. Hier kom je voor de rust op campings aan zee, in de bergen of op het platteland.

Le French Time
De 4- en 5-sterren kasteelcampings van Les Castels en de natuurcampings van Sites & Paysages zijn samengevoegd in de keten Le French Time, een samenwerkingsverband van authentieke en hoogwaardige campings in Frankrijk.

Sunêlia Vacances
Sunêlia is een Franse campingketen waar naar eigen zeggen iedere camping een eigen stijl en sfeer heeft, maar met kwalitatief hoogwaardige voorzieningen.

Human Company
Human Company is een Italiaanse organisatie met een tiental luxere campings in eigendom. De campings liggen in de toeristische regio’s van Italië, en in februari 2020 hebben ze de vijfsterren camping Birkelt in Luxemburg overgenomen van Iris Parcs (Vacansoleil).

Airotel
Airotel is de samenwerking van bijna 40 onafhankelijke vier- en vijfsterren campings in heel Frankrijk. De meeste Airotel campings liggen aan de Atlantische kust en Middellandse zee.

Huttopia
De ruim 40 campings van Huttopia kenmerken zich door natuurterrein met verhuur van unieke accommodaties als luxe tenten, pipowagen, cabanes, en allemaal van canvas en hout om de natuurbeleving te versterken. De campings liggen allemaal in Frankrijk, maar in 2020 is de eerste Nederlandse camping toegevoegd: de Roos in Overijssel.

Ardoer
Het Nederlandse samenwerkingsverband Ardoer omvat ruim 30 campings aan de Nederlandse kust in Zeeland en Noord-Holland en in het binnenland van Drente tot Limburg. Alle campings zijn zelfstandig.

Capfun
Capfun is een grotere Franse organisatie met ruim 120 campings in eigendom in Frankrijk, Italië, Spanje, België en Nederland. Capfun campings zijn levendige campings, met zwembad of waterpark en animatie. Voorheen was deze organisatie bekend als FranceLoc.

Landal
Het bekende Landal is eigenaar van bijna 100 parken in binnen- en buitenland met villa’s, bungalows en chalets. Minder bekend is dat zij op diverse parken ook kampeervakanties aanbieden in stacaravans en lodgetenten. Sommige parken hebben zelfs staanplaatsen.Anderen lazen ook onze blogs over  campingketenCapfunLandalYellohHuman CompanyHuttopiaArdoerAirotelLe french TimeSunelia