Wandelen, fietsen en kamperen?

 8 November 2017   Huurtent

Kamperen op een camping midden in de natuur vraagt om beweging en dat kan door een fijne fietstocht of wandeltocht in de regio te plannen.

Om inspiratie op te doen kun je diverse beurzen bezoeken, zoals de drukbezochte kampeerbeurs in januari en ook de Fiets en Wandelbeurs in maart in Utrecht.

Terwijl er op de kampeerbeurs diverse awards aan de grootste, de kindvriendelijkste of beste glamping- en kampeerorganisaties worden uitgereikt, wordt er tijdens de fiets en wandelbeurs een “fietsroute van het jaar” gekozen.

Op dit moment zijn er 4 routes door de jury genomineerd en hieruit wordt op 2 maart in de Jaarbeurs Utrecht een winnaar gekozen. Deze Route ontvangt op de eerste dag van deze beurs een fietstrofee.

Wij hebben hier de genomineerde fietsroutes even uitgelicht en hadden meteen zin om de routes voor onszelf in de agenda te zetten.

Het oosten van Polen ontdekken op de fiets:

Een echte nieuwkomer als het om fietsroutes gaat is de route door Polen. Deze “Green Velo” gaat via diverse Nationale parken en door historische steden met name in het oosten van Polen en is 2000 kilometer lang. Je rijdt via landelijke wegen en goede gemarkeerde fietspaden met doordachte fietsservicepunten onderweg.

Via Zwitserland naar Frankrijk op de fiets of andersom?:

Verder ook een kanshebber is de “ViaRhôna” (815 km), waarvan wij van Huurtent.nl een deel hebben mogen fietsen. Wij reden tijdens ons bezoek aan de Camargue de route van Gallician naar Aigues Mortes en verder naar Le Grau du Roi, allemaal via prachtige fietspaden.

De hele fietstocht loopt vanaf het meer van Genève tot aan de Zuid-Franse stranden bij de badplaats Port-St.Louis-du-Rhône. Er zijn op dit moment al 306 km. autovrije fietspaden op de ViaRhôna zodat het deels een familievriendelijke route is.

Fietsen langs kanaal van Gallician naar Aigues Mortes


Volg de Oevers van de Maas vanaf je camping:

Op 22 juni dit jaar kreeg de Internationale Maasfietsroute (La Meuse-à-Vélo) al direct een nominatie voor fietsroute van het jaar 2018, tijdens de opening door Leontien van Moorsel. Deze route langs de Maas is werkelijk geschikt voor ieder niveau.

De route loopt via de oevers van de Maas vanaf “het plateau van Langres”, een hoogvlakte ten noorden van Dijon van waaruit onder andere de Maas ontspringt, naar Hoek van Holland. Je fietst door 3 landen (Frankrijk, België en Nederland) over 1152 kilometer bewegwijzerde wegen. Deze maasroute is heel veelzijdig, wordt het de Vogezen met prachtig berglandschap of toch maar liever fietsen langs de smakelijkste plekjes met Abdijbier in België?

De route is eenvoudig te volgen via de speciale wegwijzerbordjes van de LF3-route.

Zweden ontdekken op de fiets?

Dan nog een mooie nominatie voor de eerste Zweedse Nationale fietsroute van ongeveer 370 kilometer. De Kattegattleden volgt de westkust van Helsingborg in het zuiden naar Göteborg in het noorden of andersom.

De route is ingedeeld in 8 parcoursen met allemaal een aantrekkelijke bestemming waar je kunt verblijven en een hapje kunt eten. Een fantastische manier om dit stukje Zweden te ontdekken. De route wordt goed aangegeven met rode borden waarop een fietser en het cijfer 1.

En wie wordt de winnaar?

Het wordt spannend, gelukkig hoeven wij de keuze niet te maken. Wij zijn benieuwd naar de winnaar en gaan zeker naar de presentatie van de gewonnen route luisteren 2 maart in de Jaarbeurs te Utrecht.

Leuk om te weten: Tijdens de vorige fietswandelbeurs in 2016 werd de Vélo Francette in Frankrijk verkozen tot winnaar.
La Vélo Francette (Vélo route 43) is een goed gemarkeerde fietsroute van 617 kilometer lang van Ouistreham aan de noordkust van Normandië naar La Rochelle aan de Franse Atlantische kust.
De route start vanaf de Normandische D-Day stranden. Dat wordt genieten van authentieke Franse stadjes, dorpjes en fantastische kusten.

Is fietsen je ding maar dan op een heerlijk verzorgde comfortabele manier boek dan eens een echte fietsvakantie via Fietsrelax.
Fietsrelax verzorgt diverse fietsvakanties waaronder ook enkele bovengenoemde routes vallen. En wil je een fijne fietsvakantie met overnachting op de camping plannen voor het komende jaar dan kan Fietsrelax je daar ook bij helpen.

Anderen lazen ook onze blogs over  fietsvakantiefietsroutesfietsenwandelenawardsJaarbeurs Utrecht2018