Was jouw eerste vakantie de ultieme relatietest?

 20 September 2014   Femke

De eerste vakantie samen met je nieuwe liefde: het is de ultieme test. Tenminste, dat wordt altijd beweerd. Wat blijkt nu uit onderzoek van Relatieplanet? Maar liefst 84% van de mannen en 75% van de vrouwen komt verliefder terug. De test heeft dus een nogal grote kans op een positieve uitslag. Gelukkig! Vakantieliefde blijkt vooral mannen blind te maken. Zo’n 85 % ziet door zijn verliefdheid de nare trekjes van zijn vrouw niet. Andersom geldt dit voor 78% van de vrouwen.

De ultieme relatietest


Toen ik een jaar of 17 was, ging ik samen met mijn toenmalige vriendje op vakantie. Dat zijn ouders op dezelfde camping stonden als wij en dat zij ons potje kookten ’s avonds, maakte ons niet uit. Wij waren samen weg, vingen samen karpers aan de lopende band en sliepen met z’n tweetjes in een tent. Achteraf gezien hopeloos krap en primitief, en vissen was én is nou niet bepaald mijn hobby, maar het deerde allemaal niet. We waren verliefd en werden die vakantie alleen maar verliefder! Als ik naar de foto’s in het inmiddels vergeelde album kijk, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Zelfs bij de foto’s van mijn gespierde ex met een megakarper in zijn handen.

Al met al geloof ik zeker dat je elkaar op vakantie bovengemiddeld leuk vindt. Weg van het leven van alledag, zonder stress of irritaties. Ontspanning maakt de meeste mensen nu eenmaal leuker! Ondanks - of misschien wel dankzij - de niet alledaagse situatie, leer je iemand op vakantie ook snel goed kennen. Zeker als je langer dan een nachtje weggaat. Hoe doet iemand als hij moe is of als het eten koud geserveerd wordt? Heeft hij een ochtendhumeur? Is hij gul of gierig, lui of actief? Vind je iemand nog aantrekkelijk als zijn toiletgeur niet te negeren is op de krappe hotelkamer? Allemaal cruciale vragen die wat mij betreft het best zo snel mogelijk beantwoord kunnen worden.

Zit je dus in de datingfase en wil je iemand beter en op een andere manier leren kennen? Snel samen op vakantie dus! Dit lijkt mij dé manier om in te kunnen schatten of het meant to be is tussen jullie. Wordt het gillend met het eerste vliegtuig naar huis of een huwelijksaanzoek door de vliegtuigspeakers op de terugweg? De statistieken beloven in elk geval veel goeds.

Anderen lazen ook onze blogs over  algemeenbeleving