Wil je ook In Shape blijven op vakantie?

 13 Januari 2015   Femke

Het is een feit: op vakantie komen de meeste mensen aan. Gaan alle goede voornemens overboord en alle remmen los, met als resultaat een te strakke bikini aan het einde van de vakantie. Dat kan anders! En nee, ik ga hier geen betoog houden voor massale aquarobics in het campingzwembad of een lollige zeskamp georganiseerd door het animatieteam. Ook niet voor koolhydraatarme diëten of geheelonthouding. Je kunt dus opgelucht ademhalen en met een gerust hart verder lezen…

Blijf 'in shape' op de camping


Verse croissantjes
Verse croissantjes uit de campingwinkel. Lekker barbecuen met de buurtjes. Een heerlijk ijsje tussendoor… Het is allemaal zo lekker en het vergroot de vakantievreugde, laten we eerlijk zijn. Het is alleen zo jammer dat elke lepel satésaus en elke magnum of cocktail rechtstreeks op je heupen lijkt te belanden. Maar liefst vier op de tien Nederlandse vakantiegangers komt aan, blijkt uit onderzoek. Gemiddeld zo’n twee kilo! Dit is te voorkomen door - ook op vakantie - te zorgen voor regelmatige lichaamsbeweging. Net zoals je van januari tot en met mei de sportschool verblijdt met een paar bezoekjes, zodat je tegen de tijd dat de zon schijnt weer in je zwemoutfit past, kun je in de zomermaanden ook prima sporten. Op de camping, op het strand, in de stad tijdens een city trip of in de bossen. En de frisse buitenlucht krijg je er gratis bij!

Lekker sportief
Ik stond er tot op heden nooit zo bij stil, maar tijdens een wandeling door een mooie stad of een speurtocht door de bossen (leuk met kinderen!) verbrand je veel calorieën. En wat dacht je van een flinke strandwandeling, een potje beachvolley of een middagje kanoën met het hele gezin? Ongemerkt ben je erg sportief bezig en iedereen heeft plezier. Genoeg mensen ook die hun eigen fiets meenemen of ter plekke een fiets huren, om zo een nieuwe omgeving te gaan verkennen. In een ander land of op een andere plek in eigen land is vaak veel nieuws te zien en de natuur is anders dan thuis. En heb je al eens gedacht aan een duikcursus, surflessen of het huren van een zeilboot? De zomer is dé ideale tijd voor de meeste buitensporten. Waarom zou je niet gewoon lekker bezig blijven tijdens je vakantie? Dan kun je ’s avonds ook een stuk geruster genieten van dat welverdiende wijntje in je luie stoel voor de tent.

Check de voorzieningen
Weet je nog niet wat je gaat doen komende meivakantie of zomer? Denk dan eens aan een sportieve kampeervakantie waarin je lekker eten en drinken combineert met actief bezig zijn. Kijk vóór het boeken bijvoorbeeld naar de faciliteiten op de camping. Is er een zwembad, zodat je ’s morgens wat baantjes kunt trekken? Een voetbalveldje zodat je lekker met je kinderen een balletje kunt trappen? Hoe zit het met de wandel- en fietsroutes in de omgeving en worden er op het strand activiteiten georganiseerd? Er zijn campings genoeg die meer dan geschikt zijn voor een actieve gezinsvakantie. Wedden dat jij dit jaar minder dan twee kilo aankomt?


Anderen lazen ook onze blogs over  belevinggezondvakantiesport