Winter op de camping

 16 November 2022   Typisch Fem

Winter op de camping of het vakantiepark


Wie zegt dat kamperen per se bij de lente en zomer hoort? Er zijn zeker ook campings in Nederland die stacaravans en safaritenten verhuren in het najaar. Zelfs winterverhuur is mogelijk op veel plekken. In de herfst en winter geniet je extra van rust en ruimte, want het is niet zo druk op de camping. De rij bij de glijbanen in het binnenzwembad is minder lang. En de natuur? Die is op z’n mooist in de herfst!

Enkele leuke Nederlandse campings met winterverhuur zijn:

1 Camping Gulperberg, Limburg

Vanaf deze camping boven op de Gulperberg heb je gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs aan het eind van de straat, mét lange glijbaan, wildwaterbaan en junglebad voor de kleintjes. De omgeving in Zuid-Limburg is sowieso geweldig en staat garant voor vele sportieve wandel- of fietsuurtjes. Ook aan restaurants, winkels en verwarmde terrassen geen gebrek in Maastricht, Valkenburg of Vaals. Voor degenen die overwegen de feestdagen hier te vieren, er zijn speciale decemberaanbiedingen!

Restaurant camping de Gulperberg


2 Camping De Wije Werelt, Veluwe

Op deze camping midden in Nationaal Park De Hoge Veluwe verveel je je niet snel. In het Nationaal Park leen je gratis fietsen om het groene park mee te verkennen. Behalve een uitgestrekte natuur vind je ook historische plaatsen in de buurt, zoals Harderwijk en Elburg. De omgeving is verder rijk aan musea, winkels en dierentuinen. En zijn jullie moe maar voldaan? Dan plof je neer in je Nature Lodge, je Zwerfhut op hoogte of misschien wel de Pavilion Hottub 4 met een hottub in de tuin.

Een Zwerfhut op hoogte op camping de Wije Werelt


3 Camping Het Amsterdamse Bos, Noord-Holland

Aan het water bij het Amsterdamse Bos combineer je het beste van twee werelden. Ruimte en rust gaan perfect samen met de drukte van de stad, dat zul je hier ervaren! Dagje strand of natuur? Dagje camping of dagje stad? Wat je ook leuk vindt, deze vakantie bevat van alles wat. En in november en december profiteer je van extra korting! Kun je mooi wat langer shoppen in de Kalverstraat of Negen Straatjes…

Camping het Amsterdamse bos


4 Camping Hartje Groen, Noord-Brabant

Met slechts 90 accommodaties is deze familiecamping in het Brabantse Schaijk lekker knus te noemen. De gezellige open haarden in De Boshut en de gezamenlijke huiskamer doen ook een duit in het zakje. Deze camping ligt midden in natuurgebied De Maashorst, heeft diverse originele glampingaccommodaties te huur en is een waar walhalla voor kinderen. Ben jij een van die vakantiegangers die geniet van hun extra winteropening ‘Hartje Winter’, tussen 14 oktober 2022 en 8 januari 2023 of 17 februari 2023 en 19 maart 2023?

Winterkamperen op camping Hartje Groen


5 Camping Twee Bruggen, Veluwe

Het recreatiemeer zal in de winter niet echt verleiden tot een zwempartij, maar des te meer tot een wandeling. De dieren in de kinderboerderij vinden een bezoekje in de winter net zo leuk als in de zomer. En als je het koud hebt, kies je gewoon voor het binnenbad met jacuzzi en sauna! Of je gaat een potje bowlen met het hele gezin. Op deze camping kun je verblijven in een goed ingerichte bungalow of chaletboerderij met sauna. Hoezo kamperen doe je in de zomer?

Camping de Twee Bruggen, winter op de camping


6 Camping De Norgerberg, winter in Drenthe

Wil je last minute een huisje huren in de winter? Dat is mogelijk op 5-sterren camping Norgerberg in Drenthe. Voor een vakantie in Drenthe heb je hier een ruime keuze uit bungalows, chalets en bijzondere accommodaties. Wat dacht je van een weekje of weekend in een Hooikiep? Deze unieke vakantiehuisjes zijn gezellig ingericht volgens het "tiny house" principe. Gezellig, knus en gemoedelijk. In enkele accommodaties is een hond in overleg ook welkom!

Winter in Drenthe, logeren in een Hooikiep op camping Norgerberg


7 Winterkamperen bij Ardoer 't Geuldal

De Winter in Limburg is prachtig. Daarom kun je op 't Geuldal ook winterkamperen! Vanaf de camping kun je diverse uitstapjes maken in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld van 18 november tot 30 december 2022 in Valkenburg aan de Geul genieten van de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse Kerstmarkt van Europa. In Maastricht is het mooie stadscentrum omgetoverd tot een kerstsprookje, hier kun je volop genieten van Magisch Maastricht. Of bezoek bijvoorbeeld een van de kerstconcerten van André Rieu in Maastricht, daar ben je met de shuttlebus al binnen 10 minuten!

Winterkamperen


Anderen lazen ook onze blogs over  wintercampingkamperen