Winterse vakantievoorpret, vakantiebeurs 2018

 27 December 2017   Typisch Fem

Voor het uitzoeken van een vakantie neem ik altijd graag de tijd. Ik wil een camping waar ik nog nooit geweest ben en waar de kinderen zich vermaken. Ik wil een land waar ik gemakkelijk heen kan rijden en waar ik een echt vakantiegevoel heb. Én ik wil een accommodatie die niet te basic is en ook niet te luxe. Je ziet ’t, ik heb nogal wat noten op mijn zang. En dus kan ik maar beter op tijd, lees: midden in de winter, beginnen met oriënteren. Staat de vakantiebeurs ook al in jouw agenda?

Vakantiebeurs Utrecht

Van woensdag 10 januari tot en met zondag 14 januari 2018 is de Jaarbeurs in Utrecht omgebouwd tot Vakantiebeurs. Eten, drinken en muziek uit allerlei windstreken, interactieve workshops en gave activiteiten voor volwassenen en kinderen én leuke vakantie-aanbiedingen en zomerdeals; ik vind het er allemaal. Ik kan in gesprek met lokale experts, aanbieders en ervaringsdeskundigen. Wordt het komende zomervakantie glamping, een zeilvakantie of een wandelvakantie? De Pyreneeën, Kroatië of Finland? Waar moeten we heen als onze hond meegaat en welke reisgidsen moeten op mijn verlanglijstje? Dankzij de fotografiecursus die ik ter plekke volg, maak ik voortaan in elk geval de gaafste vakantiefoto’s. Uiteraard neem ik mijn zoons gewoon mee naar de Vakantiebeurs. Grote kans dat ik ze aan het eind van de dag niet meer uit de kano’s en de Outfreeca hal krijg.

Vakantiebeurs 2018Walhalla voor kampeerfreaks

De Outfreeca hal mogen we als die hard kampeerders en liefhebbers van het actieve buitenleven niet overslaan, wordt mij verteld. Outfreeca is een term die is ontstaan uit de woorden outdoor, freedom en camping. Op dit gedeelte van de beurs vind je, je raadt het al, alles wat met avontuurlijke kampeervakanties te maken heeft. Het staat er bol van activiteiten als wandelen, fietsen en zelfs abseilen van een uitkijktoren.

Kidsroute vakantiebeurs 2018


Ook kanoën, suppen en slacklinen behoren tot de mogelijkheden! Hier lopen mijn jongens wel warm voor, schat ik zo. In de Outfreeca hal kunnen we outdoorfilms kijken, marshmallows roosteren en schrijven met vuur. Ook krijgen we er info over de nieuwste glamping accommodaties, tenten, caravans, vouwwagens en campers. Utrecht, reserveer alvast maar een plekje voor ons zou ik zeggen.

Kano varen op de vakantiebeursRoute voor mini Freek Vonks en andere kinderen

Ik zei het al: mijn tieners gaan mee dit jaar. Ook voor alle ouders van jongere kinderen geldt: neem ze zeker mee naar de Vakantiebeurs! Kinderen kunnen namelijk een speciale route volgen, waarbij ze allerlei aanbieders en deelnemers met leuke activiteiten tegenkomen. Wat denk je bijvoorbeeld van een quiz over wilde dieren en ruige natuur of een F16-simulator? Een kruidentest, tulbandworkshop, pyrografie of vakantiemanspel? Reislustige en vloggende kinderen maken kans op de titel Kids Vakantiegids Detective, waterratten beleven dankzij een VR-bril de onderwaterwereld van Griekenland en sportieve kinderen storten zich op het kajakken en kanoën. Voor de kleinsten is er uiteraard een traditionele knutselhoek en kinderdisco. Hen kun je met een gerust hart achterlaten bij een van de mascottes, zodat je zelf op je gemak kunt gaan kijken bij de meest kindvriendelijke vakantie-aanbieders. Zie ik je daar?

Wordt het glamping of back to basic


P.S. Succes met rondkijken, luisteren, proeven en proberen! En je zomervakantie kiezen natuurlijk ;-)
Anderen lazen ook onze blogs over  2018vakantie boekenvoorbereidingvakantiebeurskamperenglampingnieuwsoutdoortipstrendsvoorpretvroegboekkorting