Zuid-Frankrijk door een roze zonnebril

 9 December 2023   Huurtent

De roze zoutpannen, de roze Flamingo’s en dan ook nog eens de goed dorstlessende rosé dit is de Camargue, Zuid-Frankrijk door een roze zonnebril.

Rondom de monding van de Rhône ligt de Camargue. Het mooie moerasgebied, in het zuiden van de Provence, bestaat uit talrijke meertjes, sloten, duinen. Fietsend door dit geweldige natuurgebied met geweldige Flora en Fauna kijk je je ogen uit, de wilde paarden, de stoere stieren en dan ook nog eens de Flamingo’s.

De Camargue met de wilde paarden, stieren en flamingos


Wil je dit mooie gebied gaan verkennen boek dan eens een camping in de buurt van het Zuid-Franse stadje Aigues-Mortes. Dit gezellige vestingstadje is volledig ommuurd door dikke vestigingswallen. Voor een paar euro kun je vanaf de muren niet alleen het middeleeuwse centrum met de vele gezellige boetiekjes, galeries, cafeetjes en restaurants bewonderen, maar heb je ook een goed uitzicht over de roze gekleurde zoutpannen en meren en witte zoutduinen, die buiten de stadsmuren liggen.

Zoutpannen vanaf de muren bij Aigues Mortes


Place Saint-Louis


Op een zonnige dag ben je na een wandeling over de muren van Aigues-Mortes wel toe aan een hapje en een drankje en dan kun je het beste Place Saint-Louis met de vele gezellige restaurantjes opzoeken. Al het zout je krijgt er dorst van, in deze regio drink je vooral een frisse rosé. Bestel een pannetje mosselen of misschien wel een schaal oesters met een lekkere fles rosé en geniet van de roze geuren, kleuren en misschien wel een gezellig muziekje op de achtergrond. Of misschien sluit je de dag wel af met een heerlijk fris rood rijstbiertje Au Riz de Camargue.

fris rood rijstbiertje Au Riz de Camargue


Wanneer je in de Gard je vakantie viert, is het ook leuk om een van de gezellige dorpjes en grotere steden te bezoeken.

Maak een leuk lijstje to do en kies:

Aan de kust ligt Saintes-Maries-de-la-Mer, een bruisend badplaatsje en bedevaartsoord met in het centrum de Notre-Dame-de-la-Mer kerk. Verder wandel je langs de leuke witte huisjes met leuke boetiekjes, winkels en restaurants. Er is een lange boulevard langs de stranden en een klein haventje. Bij het haventje ligt ook de stierenvechtarena.

Saintes-Maries-de-la-Mer, een bruisend badplaatsje en bedevaartsoord met in het centrum de Notre-Dame-de-la-Mer kerk


Op slechts 34 kilometer van de Camarque ligt de universiteitsstad Montpellier, een geweldige stad om doorheen te wandelen met de vele universiteitsgebouwen en de Jardin des Plantes. Vergeet het aquaduct uit 1754 niet en ’s avonds moet je op de Esplanade Charles de Gaulle zijn voor een gezellig avondje uit.

universiteitsstad Montpellier


Verder zijn wij fan van de stad Arles op nog geen 50 kilometer van de Camargue. De stad van Van Gogh, een leuk historisch centrum met veel Romeinse overblijfselen zoals het amfitheater en de thermen en natuurlijk de LUMA toren.

Arles vanaf de LUMA toren


Hier vind je enkele leuke campings in de Camargue:
Camping Abri de Camargue
Ben je een zonaanbidder en liefhebber van watersport? Camping L'Abri de Camargue in Zuid Frankrijk voldoet aan al je wensen. De camping in de regio Languedoc-Roussillon bij het plaatsje Grau du Roi heeft fijne, schaduwrijke, plaatsen door de rijke begroeiing.

Camping l'Espiguette
Op driesterrencamping L’Espiguette vier je vakantie aan de Franse zuidkust. Het immens grote strand, de Middellandse Zee en haven van Le Grau du Roi liggen op slechts 1 kilometer van deze grote camping met goede voorzieningen. Behalve de zee is er ook een leuk zwembad op de camping. Dit zwembad is een geweldige plek om af te koelen. Behalve een 25 meter zwembad zijn er uitdagende glijbanen en voor de jongste kinderen is er een waterspeeltuin.

Camping Le Mas de Morgues
Ben je op zoek naar een kleinschalige Franse Flowercamping waar je gastvrij en vriendelijk wordt ontvangen? Midden in de Camargue en op korte afstand van het kleine Franse plaatsje Gallician vind je de driesterrencamping Le Mas de Mourgues. Bij aankomst maakt de camping gelijk een sfeervolle indruk, met veel bloemen. Op 4 km afstand ligt het plaatsje Vauvert waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. De ligging op korte afstand van de leuke badplaatsen zoals Aigues-Mortes, Grau-du-Roi en Saintes-Maries-de-la-Mer maakt dit de ideale camping voor zowel een strandvakantie als een fiets- en/of wandelvakantie. Wat dacht je van een heerlijke fietsroute langs het kanaal naar het vestingstadje Aigues-Mortes?


Anderen lazen ook onze blogs over  fietsvakantiefietsenFrankrijkLanguedoc-RoussillonGardcampingcamping onder de zon