Boerderijcamping met restaurant
Glampen in Thüringen
Vakantietenten met uitzicht op meer
Honden op boerderij welkom
Zwemmen, vissen
Kanovaren, paarden verzorgen
Saalfeld bezoeken, sprookjesgrotten
Aan het stuwmeer gelegen

Boeken op camping BoerenBed Hohenwarter Seehof? Kies hier verblijf en organisatie:

Over camping BoerenBed Hohenwarter Seehof, Thüringen

De Boerenbed camping Hohenwarter Seehof ligt bij het plaatsje Altenbeuthen midden in het natuurpark Thüringer Woud. Het is ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Frankfurt en de Tsjechische Republiek is dichtbij. Ga wandelen, nordic walking of joggen op een van diverse wandelroutes. Een dagje weg? Bezoek Saalfeld, een van de oudste steden van Thüringen en bekend om zijn sprookjesgrotten. Shoppen doe je in Pössneck. Wees welkom bij Heidi Seiffert en Rolf Schnitter op deze Boerenbed camping, die hier ook hun eigen restaurant hebben.

Deze Thüringer boerderij ligt direct aan het Hohenwarter meer
Bij het Hohenwarte Stuwmeer kun je diverse watersporten beoefenen. Huur een bootje, kano of roeiboot en ga het water op. Door de eeuwen heen heeft Heidi’s familie de Boerderij uit de 16e eeuw steeds verder uitgebouwd waardoor het een pittoreske mix van bouwstijlen is rond de binnenplaats waar de stallen op uitkijken. Omdat de weg letterlijk bij de Boerderij stopt is het een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en te genieten van gitzwarte nachten en eindeloze wandelroutes door het eigen bos. Maar ondanks dat de Boerderij heerlijk rustig gelegen is en voorzien van eigen groente en vlees, dat te koop is in de landwinkel, zijn er ook nog twee restaurants in het volgende dorp (2.5 km.) voor als je even voor gemak wilt kiezen. Af en toe is een gerecht gemaakt door een echte chef helemaal niet verkeerd!

De BoerenBed Tenten liggen op het hoger gelegen veld en in de bossen achter de Boerderij vanwaar ze een heerlijke vrije blik hebben over de weides en het meer waartoe een directe toegang is. Het stuwmeer is in de Jaren dertig aangelegd voor de opwekking van stroom, maar wordt tegenwoordig bovenal gebruikt voor wateropslag en ontspanning. Een verkoelende duik of een ontspannen middagje vissen is dan ook snel geregeld.

Via Huurtent.be boek je de ideale familievakantie naar camping BoerenBed Hohenwarter Seehof!


Boeken op BoerenBed Hohenwarter Seehof

BoerenBed en Roompot Vakanties verhuren lodgetenten met douche/bad en wc. Glamping is het nieuwe stijlvol kamperen!