ZOEK UW KAMPEERVAKANTIE
GRIEKENLAND
Kies een regio Zoeken met filters ▷

Kampeervakantie in Griekenland

Zonvakantie tussen de levende geschiedenis

In Griekenland worden op beperkte schaal bungalows, appartementen en staanplaatsen op de camping aangeboden. Helaas zijn hier niet zoveel campings te kiezen. De reisafstand en de hoge temperaturen in de zomer maken een kampeervakantie hier minder populair.

Griekenland (Hellas)

Griekenland is een schiereiland in het zuidoosten van Europa. We spreken dan over het vasteland Griekenland en de eilanden van Egeïsche-(Oosten van Griekenland o.a.Kreta, Kos, Rhodos en Lesbos, Samos etc.) en Ionische zee (westen van Griekenland o.a. Lefkas,Paxos, Kefalonia en Zakynthos etc).

Je zult verrast staan over de veelzijdigheid van Griekenland. Griekenland bestaat uit grillige kusten, hoge bergen en bergketens, (de Pindos, de Olympos met het Pantheon en de bergen van Macedonië en Thracie) onderbroken door kleine laagvlaktes. Daarnaast vind je letterlijk overal de resten van een rijke historie.
Dit maakt Griekenland tot een populaire bestemming bij Nederlandse en Belgische toeristen. Voor de kampeerders is het aanbod beperkt en vaak zal er vanwege de afstand gekozen worden voor een vliegvakantie naar de camping.

Bij de toeristen zijn over het algemeen de Griekse eilanden het populairst. De kracht van Griekenland zit in de mix van Griekse cultuur/natuur en het mooie zomerse weer.
Met name aan het vasteland vind je ongerepte natuur en een schat aan cultuur.
Lees meer