ZOEK JE KAMPEERVAKANTIE
TSJECHIË
Kies een regio Zoek met meer filters ▷

Kampeervakantie in Tsjechië

Tsjechië, een fantastisch vakantieland. Praag, Reuzengebergte, Moldau en de Elbe, het zijn slechts een paar klinkende namen. Praag is natuurlijk een trekker van de eerste orde. In deze mooie stad met zijn burcht op de oever van de Moldau kunt u dagen doorbrengen. De Tsjechische berggebieden zijn heerlijk om door te wandelen en te fietsen.

Kastelen en burchten vertellen hun eeuwenoude geschiedenis, net als de steden met hun mooie pleinen, fonteinen en kerken. En vergeet niet, in Tsjechië kun je nog betaalbaar wat boeken. De keuze voor een stedentrip naar Praag of een natuurvakantie in het Reuzengebergte of in Zuid-Bohemen bepaalt de locatie en het type camping.

Wil je naar Praag, dan kun je je camping makkelijk uitzoeken op onze themapagina:
 - Campings in de buurt van Praag

De meest favoriete regios voor de zomervakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle campings met verhuur van stacaravans en/of bungalowtenten in die regio.
 - Midden Bohemen
 - Zuid Bohemen

Kamperen en Vakantie


Tsjechië is een ideale bestemming voor een kampeervakantie. Makkelijk bereikbaar via Duitsland, en het land beschikt over een groot aantal campings. Van eenvoudige weilandjes met weinig accomodatie tot luxe vijf sterren vakantieparken. Door het gunstige prijsniveau brengen veel Nederlanders hun campingvakantie dan ook door in Tsjechië.

Het is makkelijk om een stacaravan of tent/bungalowtent te huren via een van de vele organisaties, omdat die de afspraken met de camping al gemaakt hebben, en je voor vragen dan meestal in je eigen taal terecht kan.

Klimaat


Tsjechië heeft een gematigd klimaat, en hoewel er grote verschillen per regio zijn, zijn de zomers in het algemeen warm en regenachtig, en de winters koud met sneeuw.
De gemiddelde temperatuur in de warmste maand, juli, is twintig graden Celsius. De gemiddelde neerslag is in de lager gelegen gebieden 450 tot 650 mm per jaar, en in de bergen tot 2000 mm per jaar.

Praag behoort tot de warmste en droogste plekken van Tsjechië, omdat de stad in een beschut bekken ligt van Moldau, Ohre en Elbe.

Verkeer


De meeste navigatiesystemen functioneren redelijk in Tsjechië, maar vergeet zeker geen wegenkaart mee te nemen! Er is nog geen volledige dekking en er zijn veel plaatsen met dezelfde naam. Je kunt in dat geval beter de postcode gebruiken.

De routes naar Tsjechië gaan via Duitsland. Veel aanbevolen routes lopen door Polen of Oostenrijk. De routes door Polen naar b.v het Reuzengebergte worden steeds beter door de aanleg van nieuwe snelwegen, betaald met Europees ontwikkelingsgeld. De routes die door Oostenrijk (tolvignet) leiden zijn als regel op hoog niveau en meestal rijdt dat sneller.

Er is in Tsjechië een prima netwerk van trein- en busverbindingen tegen zeer redelijke prijzen. In Praag moet je zeker de metro eens nemen.

Eten en Drinken


De Tsjechische keuken kenmerkt zich door de eigen producten. Vooral veel en vet vlees, deegwaren en aardappels zijn populair.
Er is ruime keus uit verscheidene soepen, koude en warme voorgerechten, tientallen vogel- en visgerechten en een hele reeks van meelproducten en zoetwaren. En wat dacht u van de prijs? Behalve in de toprestaurants is de prijs vaak bescheiden en de kwaliteit lang niet slecht.

Als je van bier houdt zit je in Tsjechië goed.. Bij de maaltijd worden vaak grote pullen 'pivo' geserveerd, en de reputatie van het Tsjechische bier is prima.

Belangrijke Vakantie Links


 De officiële website van vakantiebestemming Tsjechië
 Tsjechië-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Tsjechië
Lees meer »