’s Werelds grootste binnenglijbaan dichterbij dan je denkt

 12 September 2017   Typisch Fem

Jaren terug beleefden we op dit vakantiepark met Oud & Nieuw een gezellig familieweekend. Toen al waren mijn drie waterratten het zwemparadijs niet uit te slaan. Wat zou er gebeuren als mijn kinderen horen wat voor een wereldprimeur Hof van Saksen in Drenthe nu heeft? Dan kan ik waarschijnlijk aan het boeken slaan voor de herfstvakantie, kerstvakantie of carnavalsvakantie. Want de grootste indoor waterglijbaan ter wereld? De hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de steilste indoor speedslide van Nederland? Ja ja, daar lopen mijn onverzadigbare waaghalzen wel warm voor. En dat op een steenworp afstand van huis!

Nieuwe glijbaan Hof van Saksen


Van vrije val tot draaien om je as
Je leest het goed. Vakantiepark Hof van Saksen van Landal GreenParks heeft eind augustus drie nieuwe glijbanen geopend. Met zoveel spektakel en spanning hebben ze een ware primeur te pakken. Serieus, mijn jongens worden gek als ze horen over een vrije val van 10 meter en snelheden van 60 kilometer per uur. Om over die megatrechter en 360-graden-draaien nog maar te zwijgen. Bandenglijbanen waar je met meerdere personen tegelijk af kunt, zijn natuurlijk altijd al hilarisch. Wie wil zijn moeder of broertje nou niet wit zien wegtrekken? Maar als je dan onderweg maar liefst vier keer om je as draait en mede dankzij de lichteffecten hondsdol uitstapt aan het einde, is het feest compleet natuurlijk.

Geen tijd om te eten
En ik maar denken dat ik afgelopen zomer al heel wat getrotseerd had. De waterglijbaan op onze camping in de Ardennen was voor mij echt een persoonlijke overwinning. Dapper stapte ik, bij een buitentemperatuur van 17 graden plus fris windje, in de band samen met mijn zoon. Om vervolgens meters naar beneden te suizen, nog eens gelanceerd te worden en vervolgens keihard tegen de andere banden aan te knallen. Echt, we kwamen zo lomp terecht beneden, dat ik mijn beurse elleboog nog steeds voel. Waar ik na een keer of zes afgehaakt ben, wisten mijn zoons van geen ophouden. Ik vrees dus dat ik, als ik eerdaags een weekend of midweek Hof van Saksen boek, de jongens amper zie. Hooguit om te komen slapen en geld te halen voor een ijsje. Maar ach, als de kinderen het maar leuk hebben toch?

Pret in de glijbaan!


Binnenpret gegarandeerd
Goed, mijn zoons vallen dus zonder twijfel voor de snelheid, de lengte en de hoogte van de glijbanen. En de bijbehorende adrenalinekick uiteraard. Wat ik persoonlijk ook fijn vind aan de nieuwe waterglijbanen van Hof van Saksen, is dat ze indoor zijn. In plaats van bibberen bij onmenselijke temperaturen, zoals ik een maand geleden nog stond te doen, sta je gewoon lekker warm binnen. Dat je op vakantiepark Hof van Saksen in sfeervolle boerderijen verblijft, vind ik trouwens ook wel wat. Ik weet nog van de vorige keer dat er goede restaurants op het park zijn en dat de kinderen - als je ze überhaupt uit het zwembad krijgt - hun energie kwijt kunnen in een indoor speelparadijs. En bij de bowlingbaan, de kinderacademie, en ….

Boeken maar die herfstvakantie
Goed, het is duidelijk. Voor familieweekend 2017 zetten we met z’n allen koers richting Drenthe deze herfst. Zwembroeken mee, badpakken in de tas en kláár. Iets anders zullen we toch niet nodig hebben. Misschien is dit park ook wel een idee voor de volgende zomervakantie. Aangezien het zwembad het enige is wat telt voor mijn zwemverslaafden, is een vakantiepark als Hof van Saksen met haar indoor zwempaleis geen verkeerd idee. Of wordt het toch een van de zwembadrijke Europese campings in dit overzicht? Ach ja, voor de zomer heb ik nog wel effe. Eerst die herfstvakantie maar eens boeken. En wat extra zwembroeken aanschaffen.
Anderen lazen ook onze blogs over  DrentheHof van Saksenwaterparkzwembadtrendsadrenaline