#TeamGlampingNL: glamping op camping Orlando in Chianti

 4 November 2016   Robert

Na de mooie en, voornamelijk voor mijn vriendin, "spannende" bergtocht kwamen we aan bij “Camping Orlando in Chianti”. Een kleinere Toscaanse Glamping-camping in de bergen, gelegen in een naaldbos. Groot pluspunt hiervan is dat er altijd voldoende schaduw was, wel zo lekker in de hete Italiaanse zon en je sliep ’s avonds in een koel bedje en werd ’s ochtends niet wakker geschud door de hitte. Wel kan het in de minder hete periodes flink afkoelen, dus houd hier rekening mee.


Glamping op camping Orlando in Chianti


Camping Orlando in Chianti” is heel ruim opgezet waardoor de diverse mooie accommodaties (glamping) volop ruimte rondom hebben. In de omgeving en zelfs op de camping kun je heerlijk wandelen. Deze glamping camping, van het eerste uur, is tegen de berg aangebouwd waardoor er veel hoogteverschil is. Een groot plustpunt vonden wij dat de camping autovrij was.

Dat de camping midden in de bossen ligt had overigens tijdens ons verblijf wel één flink nadeel, rond het hete middaguur waren er veel dazen. Rond deze tijd probeerden wij dan ook altijd van de camping af te zijn, na 3 keer gebeten te zijn waren wij redelijk klaar met die beesten.

Op de camping kun je zelf je tent of caravan op ruime kampeerplekken zetten, maar er zijn ook luxe stacaravans en zelfs complete “hotelkamers” in de vorm van de Cubesuite te huur. Wil je de hoogte in dan moet je zeker eens kiezen voor de Airlodge!

Cubsuite


Zelf sliepen wij in een Lodgetent van Camp2Relax, een glamping lodgetent met eigen sanitair en keukentje. De Lodgetent had alles wat we nodig hadden en zeker van de gasbarbeque (buiten) hebben wij uitgebreid gebruik gemaakt. Genietend aan het eind van de dag met een wijntje op het gezellige terras terwijl er vlees en groente op de bbq ligt te pruttelen. Alle voorzieningen in en buiten de tent waren basic, maar alles doet wat het moet doen en werkt dus ook naar behoren.

Lodgetent Camp2Relax


De voorzieningen op de camping zijn zeker luxe te noemen. Met 3 prachtige zwembaden (Poedelbad, Speelbad en normaal zwembad), een prima restaurant en een kleine supermarkt, waar ’s ochtends vers brood te halen was, waren wij meer dan tevreden!
(Wel een tip voor bezoek aan het restaurant: Zaterdag is een “wisseldag”, erg druk en een kleinere kaart om uit te kiezen. Op zich niet heel erg maar de kwaliteit heeft hieronder ook te leiden was onze ervaring, op de overige dagen zijn de pizza’s zeker aan te raden!)

Aan de jongste gasten wordt op Orlando in Chianti ook gedacht. Behalve het leuke speelbad staat er op het centrale plein een giga Tipitent waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven in de mini-club.
Volgende keer nemen wij jullie mee de chianti regio in waar we een wijngaard en enkele dorpjes zullen bezoeken!

Zwembad op camping Orlando in ChiantiLees ook:#Teamglamping.nl: Start
Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiebelevingcampingItaliëToscanevakantievakantie boekenverslagGlamLodgeglampingglampingdorpen