10 leukste vakantieparken en campings met binnenspeeltuin

 16 December 2023   Typisch Fem

Als ouder heb je pas een fijne vakantie als je kind zich vermaakt. Het is een cliché, maar dat bewijst wel dat het echt zo is. Een kind dat zich verveelt, de hele dag loopt te zeuren of hij op de tablet mag of vraagt of je voor de veertiende keer mee een spelletje doet… het stemt je allesbehalve vrolijk en relaxed. Daarom hebben we – voor jou en alle andere ouders – de leukste vakantieparken en campings met indoorspeeltuin verzameld. Zo wordt het een vakantie voor iedereen!

1. Hof van Saksen, Drenthe
Deze winter openen ze bij Hof van Saksen het vernieuwde indoor speelparadijs Harrewar. Op dit luxe vakantiepark was al een geweldige binnenspeeltuin voor kinderen tot en met twaalf jaar. Nu hebben ze er een baby- en peuterparadijs aan toegevoegd, om de binnenspeeltuin van meer dan 1000 m2 compleet te maken. In één gedeelte kunnen baby’s tot zes maanden volop ontdekken en ontspannen. Een ander deel is bedoeld voor kruipertjes tot twee jaar en in het derde gedeelte kunnen kinderen tussen twee en vier jaar klimmen en klauteren alsof het een lieve lust is.

Hof van Saksen, Drenthe

2 Camping Auf Kengert, Luxemburg
Op een half uurtje van Luxemburg ligt deze groene, natuurlijke camping met moderne buitenspeeltuin én binnenspeeltuin. De indoorspeeltuin grenst direct aan het restaurant. Degene die dit bedacht heeft, heeft vast zelf kinderen en houdt zelf ongetwijfeld net als jij van ontspannen tafelen. Tien punten voor deze camping!

Camping Auf Kengert, Luxemburg


3 Camping en vakantiepark De Schatberg, Limburg

Een indoor speelbos is natuurlijk wel next level. Kinderen tot en met twaalf jaar ontdekken hier het huis van de boswachter en kunnen klimmen in het softplay klimtoestel. In de binnenspeeltuin is ook een theaterplein en tienerlounge aanwezig. Daarbij vind je op deze camping ook een subtropisch binnenzwembad met glijbaan en stroomversnelling. Overdekt plezier gegarandeerd dus.

Camping De Schatberg, Limburg


4 Camping De Schotsman, Zeeland
Zeeland is natuurlijk al magisch an sich, met de zee en het strand binnen handbereik. Als je dan ook nog op een camping verblijft waar je kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin, de knutselclub en het binnenbad, wordt het helemaal een feest. Het binnenbad is in 2021 gemaakt en heeft een speciaal kleuterbad. Hoe lang nog voordat het vakantie is?

RCN Camping De Schotsman, Zeeland


5 Europarcs Ruinen, Drenthe
Een overdekt zwembad én een binnenspeeltuin. Blijer ga je de kinderen niet maken. Kinderen tot acht jaar kunnen klimmen, springen, glijden en spelen in de binnenspeeltuin. In het binnenbad is ook een glijbaan en peuterbad voor de kleinsten. Kom maar op met de regendagen, jij zit prima hier!

 Europarcs Ruinen, Drenthe


6 Camping De Beerze Bulten, Overijssel
Het grote, overdekte speelparadijs is zonder twijfel dé publiekstrekker van deze camping. Samen met het binnenbad met adventure island en spannende glijbanen zorgt de indoorspeeltuin ervoor dat het hier in de winter heerlijk vertoeven is. Omdat de binnenspeeltuin onder de grond is, wordt hij ook wel het Giga Konijnenhol genoemd. Van ballenbakken en soft play klimtoestellen tot knutselruimte, theatershows en bowlingbanen. Wij snappen wel dat ze ANWB Camping van het jaar 2023 zijn geworden!

Camping De Beerze Bulten, Overijssel


7 Landal Rabbit Hill, Gelderland
Het indoorspeelparadijs op deze gezinscamping biedt urenlang glij-, klim- en sportplezier. Hebben jullie even genoeg van de binnenspeeltuin? Dan huur je hier een film, boek je een bowlingbaan of ga je zwemmen in het overdekte zwembad.

Landal Rabbit Hill, Gelderland


8 Landal Sonnenberg, Duitsland
Op dit vakantiepark gaat verblijven in een gezellige vakantiewoning hand in hand met overdekt zwemmen, indoor klimmen op de klimwand en spelen in de grote indoorspeeltuin. De binnenspeeltuin biedt glijbanen, klimtoestellen en bowlingbanen. Voor ieder wat wils dus.

 Landal Sonnenberg, Duitsland


9 Landal Het land van Bartje, Drenthe

Een binnenzandbak, gameroom, airhockey, atelier, indoorspeelplaats en interactieve speelruimte; het is hier allemaal. In Bartjes Boerderij kunnen de kinderen urenlang ravotten en spelen. Zelfs binnen spelen met zand en water is mogelijk. Want met modder kliederen en zandkastelen maken, dat blijft toch het allerleukste.

Landal Het land van Bartje, Drenthe


10 Camping De Rammelbeek, Overijssel
Wordt het vandaag de ballenbak, de indoorspeeltuin of het overdekt zwembad met glijbaan? Op deze camping vlak bij de Duitse grens hoeft niemand zich te vervelen. En wij als ouders weten als geen ander: dát is pas echt vakantie.
Anderen lazen ook onze blogs over  binnenspeeltuincampingvakantieparkenvakantiewoningwinternajaarvoorjaar