3 x Texelse charme. Of eigenlijk 6 x.

 28 November 2017   Typisch Fem

Wordt ’t het noorden, zuiden of midden van het eiland? Een groot vakantiepark of kleine camping? Hoe je reactie op deze vraag ook is, De Krim is het antwoord. Op verschillende plekken op het waddeneiland Texel heeft deze ervaren organisatie campings en parken in beheer. Met ieder hun eigen bijzondere karaktereigenschappen. Maak kennis met de parken en campings uit de Krim-familie!

Dichtbij, leuk & betaalbaar

Ik weet het nog als de dag van gister, al is het inmiddels weer wat jaartjes geleden. Als kersverse single moeder had ik druk gezocht naar een geschikte vakantiebestemming voor mij en mijn drie zoons dichtbij huis. Niet te ver rijden, genoeg te doen voor de kinderen én betaalbaar. Texel bleek een schot in de roos. Geen ellenlange autorit met krijsende kinderen op de achterbank, maar een paar relaxte reisuurtjes inclusief avontuurlijke boottocht. Geen dure vliegtickets en hyperpretparken, maar een betaalbare en gezellige camping met rust en ruimte om ons heen. Precies wat ik zocht. Waar ik zat? Op camping De Krim. Haar vele broertjes en zusjes kende ik toen nog niet. Gelukkig jij wel, zo heb je wat te kiezen voor komende zomer!

1 De Cocksdorp

In het noorden van het eiland, dichtbij de vuurtoren, ligt het meest toeristische deel van Texel. Je vindt hier om te beginnen vakantiepark De Krim, het best uitgeruste vakantiepark van de waddeneilanden. Op het vakantiepark kun je huisjes van allerlei formaat huren. Alle voorzieningen en activiteiten worden gedeeld met broertje camping De Krim. Op beide parken kun je naar hartelust zwemmen in een splinternieuw zwembadencomplex, inclusief wildwaterbaan en binnen- en buitenbad.

Vakantiepark de Krim heeft een nieuw zwembad


Mijn kinderen vonden met name het bowlen, de pannakooi, het speelparadijs en het laseren een groot succes. De camping is al diverse keren uitgeroepen tot Beste Camping van het jaar en de beheerders hebben inmiddels verschillende certificaten boven hun bed hangen. Wat wil je ook, met zulke complete faciliteiten. En de ligging aan het strand, direct aan natuurgebied De Slufter en golfbaan De Texelse. Als je vlug bent, is er misschien nog wel een safarilodge, kampeerplaats of stacaravan vrij.

Genoeg te doen op De Krim


2 De Koog

Deze badplaats, vlakbij nationaal park Duinen van Texel, ligt in het midden van het eiland. Je hebt vast wel eens gehoord van strandtent Paal 21. Nou, een paar stappen verder en je bent op camping Kogerstrand. Midden in de duinen, pal aan het strand en aan de rand van het dorpje De Koog bevindt zich deze door ANWB tot charmecamping bekroonde camping. De ligging en uitstraling zijn fenomenaal, aldus de recensies.

Texel camping Kogerstrand


Mag het van jou wel iets kleinschaliger? Iets verderop liggen twee andere De Krim-telgen tegenover elkaar, namelijk camping De Shelter en camping Om de Noord. Ook vlakbij het strand en net buiten het dorpscentrum, maar ietsje meer basic. Het is tenslotte maar net waar je van houdt.

3 Den Hoorn

Handiger kunnen we het niet maken. Je bent de boot nog niet af of je bent er al. Het plaatsje Den Hoorn met haar camping Loodmansduin ligt onderaan het waddeneiland, aan de minder toeristische kant. Op zo’n 700 meter van het dorp, in de duinen en het nationaal park, vind je deze camping met buitenzwembad. Liefhebbers van natuur komen hier graag om vogels te spotten, te wandelen en te fietsen. Een beetje afgezonderd van de rest van de familie, heerlijk rustig!
Anderen lazen ook onze blogs over  De KrimTexelkamperencampingzwembadNederlandNederlandse kusteilandeenoudervakantiesboottocht