Als samengesteld gezin in een safaritent van Country Camp? Daarom!

 17 April 2019   Typisch Fem

Strandjes bij Begur


De zomervakantie. Als samengesteld gezin met een rits kinderen moeten we hier tijdig over nadenken, willen we dat er nog ergens plek is voor ons gemêleerde huishouden. De eerste uitdaging zit ‘m in de afstemming van de weken met de exen (en hun partners en hún exen en hún partners en …). Geloof me: de planning van de Olympische Spelen is er niks bij. Eenmaal een agenda-akkoord bereikt, plannen we een Google-avondje samen. Wat wil hij? Wat wil ik? En is dat enigszins samen te voegen tot een zomervakantie waar iedereen blij van wordt?

1 Wel een beeeetje luxe alsjeblieft

Het eerste punt is kamperen of niet kamperen. Met een vriend die van nature een diehard kampeerder is, denk in termen van luchtbed, slaapzak en tweepits gasstel, kan ik moeilijk aankomen met een vijfsterren hotel. Nu ben ik echt geen luxepoes en trekt een all inclusive resort me absoluut niet, maar enig comfort vind ik toch wel fijn. Ook ík heb vakantie en afzien valt voor mij niet in de categorie tot rust komen. Een goed bed, stromend water en de mogelijkheid fatsoenlijk te koken, dat zijn zeg maar wel basisvereisten voor mij. Onze gezamenlijke vakantie moet dus een kruising worden van die tent met luchtbed en een volledig ingerichte hotelkamer. Et voilà, zo komen we uit bij een glampingaccommodatie!

Bij CountryCamp kun je diverse Glamping accommodaties boeken


2 Een portie groen graag

Op een uitzicht in de vorm van een bakstenen muur of honderd meter hoge flat zitten we geen van beiden te wachten. Blaadjes, gras en bomen om ons heen zijn meer dan welkom, maar het moet ook weer niet té zijn. Best leuk hoor, die charmante boerencampings in de middle of nowhere, maar onze kinderen zijn geen kleuters meer. Pubers willen wel enige vorm van vermaak. Een groene camping vlakbij een toeristisch gebied lijkt ons wel wat. Sfeervolle steden, mooie kastelen, gezellige badplaatsen en winkeltjes vol prullaria binnen handbereik, maar toch ver genoeg om er niet continu deel van uit te maken en de natuur op te kunnen snuiven tijdens het ontbijt op ons terras. Dát willen we.

Gezellige vakantie, slenteren door Begur


3 Klein & knus boven groot & mega

Dan de factor groot of klein. Wordt het een mini- of XL-camping? Ook hier speelt de factor vermaak een rol, maar we zijn het er al snel over eens dat we niet gelukkig worden van een mega-vakantiepark en hoorbaar snurkende en schetenlatende buren op een meter afstand. De kinderen zullen ongetwijfeld geen nee zeggen tegen de 18 glijbanen, 3 avonturenparken en 36 flipperkasten die bij een supergrote camping horen, maar wij zelf horen toch liever een keer een persoonlijk ‘goedemorgen’ bij het bestellen van onze croissantjes. We zijn eruit: het moet een kleine tot middelgrote camping met wat faciliteiten worden. Want dat zwembad en sportveldje, dat willen we eerlijk gezegd zelf toch ook wel.

4 Op naar het zonnige Zuid-Europa

In eerste instantie zeggen we allebei dat het ons niet uitmaakt waar in Europa we gaan glampen op een niet al te grote groene camping, maar al pratende over Scandinavië, Engeland en Oostenrijk dwalen we af naar het meer zonnige Italië, Spanje, Zuid-Frankrijk en Kroatië. Lekker weer is toch wel aanlokkelijk. En misschien kunnen we de zevenzitter van de buurman wel lenen, dan hoeven we niet met twee auto’s. Sounds like a plan.

5 Zwembad aan het strand gezocht

Tot slot het laatste punt. Je hebt strandmensen en je hebt zwembadmensen. En laten wij nu nét beiden van een andere soort zijn. De oplossing is natuurlijk niet ingewikkeld. Het wordt een camping met zwembad aan de kust. Easy.

Luxe + groen + klein = Country Camp

Goed. Dan zijn we nu op het punt beland dat we alle ingrediënten in de blender kunnen gooien. Na ingrediënt 3, de kleine en knusse camping, viel ons oog al op Country Camp. Zij hebben volop modern ingerichte safaritenten en lodgetenten op – de naam zegt het al – sfeervolle, groene gezinscampings. Ook fijn is dat de medewerkers van Country Camp je wijzen op leuke uitjes in de omgeving en met je meedenken over jouw droomvakantie. Tja, dat komt natuurlijk omdat ze niet al te groot zijn en dus nog aandacht kunnen geven aan hun gasten. Eerlijk is eerlijk, deze persoonlijke noot staat ons wel aan.

Medewerkers van CountryCamp weten wat gastvrijheid is


Pluspunt: ook geschikt voor grote gezinnen

Tijd om ingrediënt 4 en 5 erbij te gooien, waarmee we uitkomen op een lijstje campings in Frankrijk of Spanje. We kiezen voor de Spaanse Costa Brava, voor ons nog onontdekt gebied. We houden allemaal van tapas, een dagje Barcelona staat al jaren op de verlanglijst van mijn puberjongens en camping Begur ligt op redelijke afstand van tal van sfeervolle strandjes en havenstadjes. De camping verovert meteen ons hart met haar ruime, groene plaatsen met safaritenten met drie slaapkamers en zes (!) volwaardige bedden. In tegenstelling tot veel andere campings en aanbieders mogen we zelfs een bijzettentje neerzetten. Kijk, da’s handig, aangezien we twee uitslapers en drie vroege vogels hebben.

Kust Begur, Spanje


Stay tuned voor onze glampingervaring met Country Camp

Zo. We hebben geboekt. Hier gaan we ons allemaal wel vermaken. Hoe het ons vergaat al glampend aan de Spaanse costa? Of inderdaad ieder kind lachend de dag doorkomt en wij toekomen aan een relaxed ontbijtje in de ochtendzon? Je leest het komende zomer. Tot later!
Anderen lazen ook onze blogs over  samengesteld gezinBarcelonaSpanjevakantie boekenglampinglodgetentsafaritentCountryCampautovakantieCosta Bravagroenhoogseizoenhuurtentenkindvriendelijkstedenstedentripstrandtentvakantietipsverslagvoorbereidingvoorpret