Alternatieven voor Vacansoleil

 8 December 2023   Huurtent

Vacansoleil, een van de laatste grote Nederlandse kampeervakantie aanbieders, is enkele maanden helaas failliet gegaan. Veel Nederlandsers hebben de afgelopen 40+ jaar wel een vakantie geboekt bij deze oerhollandse touroperator. Maar waar kan je nu als Nederlander nog terecht om eenzelfde ervaring en service te krijgen? Dat is een uitdaging voor de talloze Vacansoleil fans die jaar op jaar via deze organisatie hun vakantie boekten. Goed nieuws; bij huurtent.nl hebben wij ook al ruime ervaring met diverse andere touroperators en organisaties en weten zo een aantal mooie alternatieve te noemen!

Laten we beginnen bij het begin: het label Vacansoleil heeft inmiddels een doorstart gemaakt. De website en de merknaam zijn overgenomen door maeva, een Franse touroperator die onder hetzelfde moederbedrijf valt als het in Nederland bekende Center Parcs. Wel zijn dit niet meer (alleen) de bekende Vacansoleil accommodaties en campings. Deze vielen namelijk buiten deze overname. Het gaat echt enkel om de website en de merknaam van Vacansoleil.

De accommodaties als de Waikiki, Bali en Tahiti (alsook de contracten met de campings) zijn overgenomen door de European Camping Group. Deze groep is beter bekend in Nederland onder hun dochterbedrijven Eurocamp, Roan Luxury Camping en Homair. Deze organisaties hebben dus een flinke groei in accommodaties en campings gepland voor het nieuwe 2024 seizoen!

Mocht je dus weer heel graag in een specifieke stacaravans op jouw favoriete camping staan, en boekte je deze voorheen altijd via Vacansoleil? Dan kan je voor dezelfde accommodatie waarschijnlijk terecht bij Eurocamp, Homair of Roan. De accommodaties hebben alleen wel allemaal een nieuwe naam gekregen, het is dus wel even zoeken.

Ook fijn voor de Nederlandse boekers: de beheerderstellen van Roan komen (bijna) allemaal uit Nederland, communicatie is dus makkelijk!

Sta je open voor een hele andere organisatie, maar wil je wel vasthouden aan de oude Hollandse service van Vacansoleil? Kijk dan ook eens bij Nederlandse organisaties als Estivotravel, Gustocamp of de SunLodges van Suncamp. Deze organisaties bieden soortgelijke accommodaties en campings aan als het oude Vacansoleil.

Meer van de safaritenten en lodgetenten? Dan hebben we ook nog Nederlandse glamping aanbieders voor campings in heel Europa als Villatent, Vodatent en Tendi.

Er is dus nog genoeg oer-Hollands aanbod na het wegvallen van Vacansoleil!Anderen lazen ook onze blogs over  2024VacansoleilRoanEurocampHomairEstivotravelGustocampTendiSunlodgesVodatentTendiVillatent