De Auvergne ontdekken rondom Blot-L’Eglise!

 9 Augustus 2016   Virginie

Onze reis naar het zuiden van Frankrijk begon met een tussenstop van 2 dagen op camping la Coccinelle. Deze kleine groene camping ligt in de Auvergne (streek Les Combrailles, département Puy de Dôme) en met haar Nederlandse eigenaars een gastvrije en centraal gelegen camping.

De weg ernaartoe was sowieso al een grote verrassing. Wij hadden de Tom-Tom natuurlijk weer op de kortste afstand i.p.v. de snelste afstand en kwamen vanaf de A89 over de smalste wegen, maar gelukkig goed begaanbaar, in het dorp Blot-L’église aan. De omgeving waar wij door reden was glooiend, groen en hier en daar een rivier of meertje. Onze eerste kennismaking met het departement Puy-de-Dôme smaakte direct naar nog meer.
Nadat wij gastvrij waren ontvangen, en 's avonds uitgebreid op de camping het EK Voetbal bekeken hadden, besloten wij om zeker nog een dag langer te blijven. Het was zeker de moeite waard om deze groene omgeving te verkennen. Een plek nog niet overspoeld met toeristen.


Auvergne ontdekken


Na een heerlijke nachtrust, het was goed donker en heel stil op deze kleine charmante camping, hadden wij onze wandelschoenen aan en reden met de auto naar het plaatsje Chateauneuf-les-Bains. Ooit een groot kuuroord met vele waterbronnen.

Wandeling langs de Sioule


Hier parkeerden wij de auto bij “Therme de Chateauneuf les Bain” en begonnen aan onze wandeling die bestond uit een grote lus met centraal de rivier Sioule. Via het L’Arboretum liepen wij via een gehuchtje de heuvels in. Het L’Aroboretum is een groot park aan de oever van de rivier Sioule, ooit door de familie Viple, de uitbaters van de Thermen, aangelegd. Hier zie je naast de diverse loofbomen ook de typische naaldbomen uit Noord-Amerika. Onderweg kwamen wij onder andere een van de waterbronnen tegen. Deze bron “Source Saint Cyr” ligt midden in de bossen op het schiereiland Saint-Cyr. Al wandelend kwamen we diverse uitkijkpunten tegen waar we konden genieten van het schitterende uitzicht over de kronkelende rivier Sioule met hier een daar een visser.
Het eindpunt was voor onze wandeling Le Pic Alibert, met een 3 meter hoog Mariabeeld uitkijkend over de rivier, en de omgeving van Châteauneuf-les Bains. Dit Maria beeld is hier in 1903-1904 geplaatst door de geoloog en avonturier Jean Pierre Alibert als dank voor het feit dat zijn verblijf in dit kuuroord heel positief werkte op zijn reumaklachten.

wandeling Chateauneuf les Bains


Heerlijk gewandeld en met voldaan gevoel richting lunch. Hotel restaurant Cremaillere aan het meer lac à Miremont, onderdeel van het stuwmeer des Fades-Besserve, ligt er heerlijk bij in het mooie Franse zonnetje. Helaas te laat voor de lunch (tussen 12.00 en 14.00 uur) en onverbiddelijk niets meer te eten. Onze magen gevuld met een lekker zoet ijsje. Dit is voor ons het enige grote nadeel aan een vakantie in Frankrijk: de stoïcijnse tijden voor het eten. ’s Middags te vroeg en ’s avonds te laat.


Lac a Miremont
Anderen lazen ook onze blogs over  FrankrijkZuid-FrankrijkAuvergnewandeleneten