De beste shop-stops voor mode, antiek en brocante - deel 2

 12 December 2016   Femke

Vintage, antiek en brocante

Ben je meer van vintage dan van de laatste mode? Ook dan is Londen een perfecte bestemming. In en rond de wijk Shoreditch in East-End bruist het vooral op zondag. Dan verandert Brick Lane met haar vele vintage boetiekjes en retro spullen in één grote rommelmarkt met de Sunday Upmarket. Maar ook op andere dagen is Shoreditch een van de leukste plekken van Londen. Op de Old Spitalfields Market kun je bijvoorbeeld zeven dagen per week rondneuzen op zoek naar typische vintage en andere spullen.

In het weekend mag je Portobello Road Market ook niet missen. Je vindt er antiek, etenswaren voor de lekkere trek tussendoor en tweedehandskleding. Zeker Portobello Green Market, alleen op zaterdag, is het walhalla voor fashion lovers op zoek naar hippe tweedehandskleding. En heb je er nog niet genoeg van? Bezoek zaterdags dan ook de vlooienmarkt op Acklam Road.


Portobello Road Market


Shop-stops onderweg

Ga je op reis naar het zonnige zuiden? Neem onderweg de tijd voor een paar leuke shop-stops. Dicht bij huis is het goed snuisteren voor de echte liefhebber van vintage of tweedehands spullen. In Brussel struikel je over de vintagewinkels en veredelde kringloopwinkels met antiek, prachtige prenten en bijzondere kledingstukken.
Heb je een neus voor het vinden van unieke stukken tussen alle kunst en kitsch, dan is de dagelijkse vlooienmarkt op het Vossenplein the place to be.

Dat geldt ook voor de Brocante de Temploux. In dit dorpje, 20 kilometer onder Brussel, vind je de grootste antiekzolder van België waar men alleen écht antiek en brocante mag verkopen. Dan slaag je zelfs als je geen neus hebt voor dat soort dingen, zoals ik. Ik heb er ooit eens een bijzonder mooi servies op de kop getikt, dat met Kerst uit de kast komt.

Vintage, antiek en brocante


Franse brocantemarkten

Wat verder naar het zuiden kun je in Frankrijk bijna overal wel terecht voor antiek- en brocantemarkten. In Lille wordt het centrum van de stad het eerste weekend van september omgetoverd tot de grootste antiekmarkt van Europa.
In Parijs kun je op zaterdag, zondag en maandag naar Les Puces de Saint-Ouen met 14 verschillende markten. Het is niet goedkoop, maar je kunt er wel de meest bijzondere designer items scoren en rondsnuffelen in piepkleine winkeltjes met unieke spullen.

Brocantemarkten Parijs


En een heel stuk verder naar het zuiden kun je je in Nice uitstekend vermaken op de Cours Selaya, waar je iedere maandag een antiek- en brocantemarkt aantreft. Mijn persoonlijke favoriet: aan het einde van de dag wordt de markt namelijk omgebouwd tot een groot terras. Kan ik onder het genot van wat Franse kaasjes, weggespoeld met een goed glas wijn, even bijkomen van uren wandelen en mijn verse aankopen nog eens rustig bekijken.

Campings langs de route
Langs de route heb je meer dan genoeg keuze uit campings. Voor jonger en ouder, samen of met het gezin. Voor een korte of langere kampeervakantie. Comfortabel, betaalbaar en een uitstekende afwisseling van ontspanning, ruimte en vermaak. Met de cultuur van een leuke stad in de nabijheid. Wat wil je nog meer?
Anderen lazen ook onze blogs over  citytripBelgiëFrankrijkLondenonderwegParijsbelevingtipsZuid-Frankrijk