De compromisvakantie

 22 Juli 2016   Femke

Ben je bang dat je je te veel moet aanpassen als je met je vriendin, kinderen, ouders of partner op vakantie gaat en heb je daarom nog niks geboekt? Lees hier waarom een compromisvakantie juist ideaal is. En leerzaam. Kom op, boek snel die last minute en kom van de bank af. Je zult jezelf dankbaar zijn!

Je aanpassen aan je reisgenoten

Als gezin doe je niet anders, je aanpassen aan elkaar. De kinderen willen immers vooral een leuk zwembad en een voetbalveld, terwijl jij vooraf checkt of er mooie bezienswaardigheden, fijne winkels of goede fietspaden in de buurt zijn. Ook als je samen met je partner gaat, is een compromisvakantie vaak dé oplossing. De een houdt immers van zon, zee en strand en de ander van cultuur en shoppen. Of jij bent van het oldschool kamperen terwijl je reisgenoot een luxepaardje is. Of je nu met je vrouw, man, puber of een bevriend gezin op vakantie gaat, grote kans dat je een of meerdere compromissen moet sluiten. Is dat erg? Mooi niet! Het kan zelfs je ogen openen…

Glamping: het ideale compromis

Glamping is the best of both worlds. Een ideale tussenweg als je wél wilt kamperen, maar het gedoe met wc-rollen en luchtbedden graag overslaat. Ga je met iemand op vakantie die kamperen (nog) niet zo zit zitten? Ook dan is een glampingvakantie ideaal. Jij als kampeerder geniet van de buitenlucht, de natuur en het campinggevoel. Je reisgenoot, die meer houdt van luxe vakanties, kan er maar niet over uit dat er inderdaad tenten zijn met zo’n goed bed, een eigen badkamer en een complete keuken met loungeset. Wedden dat je hem of haar overtuigt van de charme van het luxe kamperen?


Glamping het ideale compromis


De dagindeling: combineer & doe meer

Vooruit. Bakken op het strand met een boekje in je hand is heerlijk, maar moet dat per se 24/7? Eigenlijk weet je best dat je midden op de dag even uit de zon zou moeten. En bij nader inzien heb je het zwembad en je ligbedje na een halve dag ook wel gezien, toch? Hoe handig is het dan als je iemand bij je hebt die halverwege de dag voorstelt om die kathedraal even van binnen te gaan bekijken? Na een ochtendje strand lekker even afkoelen en je ogen de kost geven. Ook winkelen in de namiddag is fijn. Na de siësta zijn de winkels weer open rond 15.00 uur en je kunt de hele avond souvenirs kopen als je wilt. Andersom kan natuurlijk ook. ’s Morgens een pittoresk plaatsje verkennen en ’s middags op je handdoek neerploffen. Aangezien de zon in landen als Frankrijk, Spanje en Italië tot zeker 20.00 uur ’s avonds schijnt, kun je prima later op de dag nog naar het strand. Tijdens een compromisvakantie haal je meer uit je vakantiedag!

Step out of your comfort zone

Ben je normaal niet zo van het avontuur en sleurt je vriend je nu mee voor een duikles of een middag paragliden? Laat het gewoon eens gebeuren. Wil jij zelf koken maar heeft je reisgenoot zijn zinnen gezet op dat driesterrenrestaurant in het dorpje verderop? Wat heb je te verliezen (als hij betaalt ;-))? Wie weet ervaar je wel dat je sportiever bent dan je denkt of dat kreeft eigenlijk best lekker is… Dingen voor de eerste keer doen is vaak ontzettend leuk. Het zijn dé vakantieherinneringen die je altijd zullen bijblijven!


Zoek je nog een last minute glampingvakantie? Op camping Tenuta Poggio Rosso is nog een lodgetent te huur in de periode augustus.

Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatieglampingbelevingcampingkamperenvakantie boekenvriendenagriturismo