De feestdagen vieren in een vakantiehuis

 23 November 2015   Femke

Weet jij al waar je Sinterklaas en Kerst gaat vieren? Als je nog geen vaststaande plannen hebt of niet per se bij je (schoon-)ouders aan het kerstdiner hoeft te verschijnen, ga dan eens voor een korte break buitenshuis! Wedden dat de goede Sint of de Kerstman jullie vakantiehuisje weet te vinden?

Ook een vakantiehuisje huren met Sinterklaas? Kijk eens op deze link.

Voor het overzicht van vakantiehuisjes die je kan huren met Kerst en Sinterklaas. Klik hier.

Vorig jaar hebben wij het gedaan: de feestdagen gevierd in een vakantiehuis...

Vier Sint en Kerst in een vakantiehuisje!


Knus en sfeervol pakjesweekend

Vorig jaar hebben wij het gedaan. Met de hele familie huurden we een gezellig huisje aan het water, op de grens van Zeeland en Brabant. Oma zorgde voor de soep en worstenbroodjes. Mijn broer had snoepgoed bij zich en ik had me over de chocoladeletters ontfermd. Om onszelf en onze kinderen tig Sinterklaasvieringen en de bijbehorende spanningen te besparen, hadden we alle cadeaus op één hoop gegooid. Of beter gezegd: in één gangkast verstopt. De cadeaus die de Sint normaal gesproken bij opa en oma zou brengen én de cadeaus die ze thuis op Pakjesavond zouden krijgen; vanavond kregen ze alles tegelijk. Op vrijdagavond 5 december, een paar uur na aankomst in ons vakantiehuisje, vonden de kinderen een brief gericht aan hen. Dat was het begin van een heuse speurtocht naar de zak(ken) met cadeaus. Want sommige tradities zijn er om in ere te houden!

Boek bijvoorbeeld een huisje van Hoogenboom voor de kerst.

Instant vakantiesfeer en gezelligheid

Terwijl het hele huis op z’n kop werd gezet, en de open haard een behaaglijke warmte begon te verspreiden, dacht ik terug aan de sinterklaasvieringen uit mijn jeugd. Beelden van onze grote familie aan een grote tafel komen naar boven. Van bonzende pieten, het gourmetstel op tafel en soms zelfs sneeuw buiten. Er zijn een paar jaar geweest waarin we een huis huurden in plaats van dat we bij iemand thuis Sinterklaas vierden. Voor mijn gevoel maakte het niet eens zoveel uit of we dichtbij huis zaten of iets verder weg in de Ardennen, gezellig was het toch meteen! Zodra we ons weekendhuis binnen kwamen, raakten we in feest- en relaxstemming. De joggingbroeken en sloffen werd tevoorschijn gehaald en we dronken drie dagen warme chocomel. Wat dat betreft was er niets veranderd in 30 jaar, bedacht ik me. Ook nu vulden we het weekend met liedjes zingen, spelletjes doen en wandelingen maken. En natuurlijk speelden we volop met ons verse speelgoed. Dat we verder niets en niemand nodig hadden dat weekend, mag duidelijk zijn.

De voordelen van een huis op een vakantiepark

Wil jij Sint of Kerst ook eens buitenshuis vieren en er een ultiem ontspannen weekend of midweek van maken? Er eens heel anders van genieten in een andere omgeving dan thuis? Denk dan eens aan de mogelijkheid een huis op een vakantiepark te huren. Het maakt vaak niet uit of er een zwembad of disco is, jullie hebben genoeg aan elkaar en jullie surprises of kerstcadeautjes! En laten we eerlijk zijn, mochten er toch extra feestactiviteiten op het park worden georganiseerd, dan is dat ook geen ramp. Even spelen met leeftijdsgenootjes, met opa van de waterglijbaan; dat komt misschien best nog van pas. Wie weet kun jij zelfs beginnen aan je boek of je even terugtrekken in de badkamer met een maskertje en geurkaarsen… Ook leuk is dat menig park tijdens de feestdagen mooi versierd is, zodat je niet anders kunt dan je overgeven aan de winterse sfeer. Of je nu kiest voor een Sinterklaasweekend of een Kerstweek of Oud en Nieuw viert in een vakantiehuis: winters vakantiegevoel gegarandeerd!

Huisje huren met kerst? Hier heb je een mooi overzicht van leuke Kerstvakanties.Anderen lazen ook onze blogs over  kinderenbelevingnajaartips