Dichtbij, kleinschalig en smakelijk glampen in wijnwalhalla Bourgondië

 4 Juli 2020   Typisch Fem

Een vakantie niet te ver van huis? Niet te druk en dus coronaproof? Bourgondië is het antwoord! De regio Bourgondië ligt op zo’n 750 km rijden, ten zuidoosten van Parijs. Je vindt hier veel kleine campings, waaronder kasteel- en boerderijcampings met Nederlandse eigenaren die hun gasten graag in de watten leggen met table d’hotes (lees: je kunt meerdere keren per week aanschuiven aan zo’n gezellige lange tafel en proeft de lekkerste lokale gerechten). Vaak kunnen de kinderen er dieren verzorgen, paardrijden, trampolinespringen of zwemmen in een zwemmeertje. En hoe het zit met glamping? Nou, dat lijkt hier uitgevonden, getuige het aantal luxe safari- en lodgetenten.

Bourgondisch genieten

Urenlang tafelen? Een goed glas wijn erbij en een kaasje na? Dat noemen we niet voor niets het bourgondische leven. Bourgogne staat bekend om haar tongstrelende delicatessen, heerlijke streekproducten en natuurlijk smakelijke wijnen. Zo zijn er de beroemde mosterd, peperkoek en crème de cassis uit Dijon. Ook de boeuf bourguignon, hazenpeper en coq au vin zijn lokale gerechten waar je je vingers bij aflikt. En als toetje kun je natuurlijk niet om het brede aanbod Franse kazen heen. Of je er nu van geniet in een gezellige herberg of een sterrenrestaurant, smakelijk eten zul je.

Tasje eruit, doosje wijn erin

Wijnliefhebbers hoeven we niet te vertellen dat de Beaujolais, Macon, Sancerre en de Chablis aanraders zijn. In Bourgondië vind je maar liefst vijf wijnroutes. Dus wijnproeven? Zet ook maar op ’t lijstje voor deze zomer. En vergeet vooral niet een doosje mee naar huis te nemen. Past vast nog in de dakkoffer als je die tassen ietsje opschuift.

Historie, natuur en sport in Bourgondië

Naast eten en drinken heeft Bourgondië meer te bieden. Wat denk je van oude oliemolens, knusse Franse markten, kloosters, abdijen en kastelen? En een groene omgeving met volop bos en wandel- en fietsroutes? Voor degenen die van het actievere soort zijn: ga voor een potje kanoën of raften op een van de rivieren die de regio rijk is. Tien tegen één dat ook de kinderen en pubers daar warm voor lopen.

Onze top 3 kleine campings Bourgondië

In ons Bourgondisch campingoverzicht vind je tal van overzichtelijke, groene campings in de regio. We pikken er zomaar een paar gastvrije, kleinschalige glampingparadijsjes met Nederlandse eigenaren voor je uit.

    Zwemmen in de Morvan
  • Le Petit Montperroux, Morvan, Bourgondië
    Deze petieterige mini-camping in de groene Morvan kenmerkt zich door haar boerderijsfeer, broodjesservice, speelschuur voor de kinderen en table d’hotes twee keer per week. Je kunt er één van de twee safaritenten of twee pipowagens huren. Er is ook een luxe vakantiehuis met sauna en zijn er zes ruime staanplaatsen. Verder hebben eigenaren Harrie en Liesbeth in 2019 een nieuw zwembad aangelegd, waar zowel hun eigen kinderen als de (kinderen van de) gasten volop van genieten. Als ze niet in de paardenstal, in de rivier, op de trampolines en op de velden aan het spelen zijn tenminste.

  • Glamping op Kimaro Farmhouse met alle ruimte in een Safaritent
  • Kimaro Farmhouse, Colmery, Bourgondië
    In een van de vijf luxe safaritenten met badkamer of een vakantiehuis op het terrein van deze bourgondische vakantieboerderij is het heerlijk genieten van rust, ruimte en natuur. De kinderen zijn lekker bezig in het speelmeer of aan het kajakken op de Loire. En jij? Jij maakt een lekkere wandeltocht, gaat voor een rondje mountainbiken of proeft van de streekwijn. Om maar eens wat te noemen. En ondertussen pik je fijn het tropische, kleurrijke Afrikaanse sfeertje mee. Want dat de eigenaren Marleen en Robby een passie hebben voor Tanzania, is niet te missen!

  • Uitzicht over de heuvels van de Morvan
  • La Forêt du Morvan, Morvan, Bourgondië
    Ezels, kippen en andere tamme dieren? Check. Een meertje met glijbaan op de camping en meerdere keren per week mee eten? Check. Je kunt hier zelfs deelnemen aan een mooie wandeltocht of sportieve fietstocht, terwijl de kinderen zich uitleven in de speelschuur of boomklimmen of paardrijden in de directe omgeving. In het hoogseizoen organiseren de familie Hoekstra ook een kinderdisco, kampvuur, pizza-avond en zwerkbaltoernooi. Je verblijft op deze charmecamping in een ingerichte huurtent of piramidetent, met privé sanitair als je wilt.


Glampingregio bij uitstek

Zoek je naar een camping met glampingtenten van Tendi, Greencamp, Villatent, Glampotent of Glamping4all? Naast de zelfverhuurders die hierboven staan, vind je in Bourgondië ook glampingcampings met accommodaties van externe glampingaanbieders. Neem een kijkje in de lijst en gij zult vinden.

Bonnes vacances!




Anderen lazen ook onze blogs over  2020FrankrijkBourgondiëDichtbij