Een camping zonder kinderen graag. En ja, dat zeg ik gewoon hardop.

 13 Juni 2017   Typisch Fem

Met het schaamrood op mijn kaken vraag ik me af of er ook campings bestaan waar geen kinderen komen. Kindvrije campings, 40+-campings, volwassenencampings of hoe ze dan ook mogen heten. In elk geval campings gericht op mensen boven de anderhalve meter én boven de stapleeftijd. Vol met senioren, bejaarden of wat mij betreft fretten en hangbuikzwijnen. Alles is goed, zolang het maar geen herrie produceert.

Rust en stilte

Waarom? Ik ben toe aan rust. En daar kan ik nu eenmaal geen feestende tieners, spelende kinderen, jammerende peuters en krijsende baby’s bij gebruiken. Don’t get me wrong, met drie schatten van kinderen ben ik een groter dan groot kindervriend. Alleen niet non-stop, 24/7, het hele jaar door. Doe mij nu maar even een camping met mooi natuurgebied en goed restaurant, in plaats van eentje met overvol zwembad en dito pannenkoekhuis. Ik kan even geen golfkarretje met zwaaiende Koos meer zien. En als ik nog één keer gewekt word door een megafoon om 9 uur ’s morgens, sta ik niet voor de gevolgen in.

vakantie zonder kinderen?


Verboden voor kinderen

Het is natuurlijk een beetje een taboe, uitspreken dat je ze even beu bent, die kinderen. Toch weet ik zeker dat ik niet de enige ben die dit wel eens voelt. Of je nu op leeftijd bent, blij dat de boel eindelijk het huis uit is, of midden in de kleine kinderen zit en snakt naar een vakantie voor jezelf. Of je nu zelf wel of geen kinderen hebt. Met z’n tweeën op vakantie wilt of alleen. Voor iedereen die stiekem of niet stiekem verlangt naar een camping zonder kinderen, hebben wij een aantal geschikte kindvrije campings gevonden. Die gezellige gezinscamping, familiecamping of tienercamping met disco komt volgende keer wel weer.

Hieronder heeft Huurtent.nl voor haar bezoekers diverse campings geselecteerd waar je heen kunt voor je rust!
Ze zijn niet persé kindervrij!

1 Camping Glamping La Mirande, (écht zonder kinderen) Deze minicamping gelegen in Aquitaine in de regio Lot et Garonne heet haar gasten van harte welkom. Glamping La Mirande is gelegen aan de rand van de heerlijk geurende pijnboombossen van Les Landes. De Nederlandse eigenaren weten wat gastvrijheid is.

Kindvrije droomvakantie


2 Camping Chez Jem (kleinschalig en niet geschikt voor jonge gezinnen (2 t/m 7 jaar) met name in hoogseizoen) Dit mooie vakantiedomein ligt op slechts 873 km. ten zuiden van Utrecht, in de Auvergne Bij aankomst kun je je auto achterlaten op de parkeerplaats en via de voetgangersbrug loop je dan het groene autovrije terrein op, direct gelegen aan het riviertje de Besbre.

Relaxen op Chez Jem


3 Camping Gîtes le Creux Het kleine vakantiecomplex Gîtes Le Creux ligt in het departement de Haute-Saône, in de regio Franche-Comté. De Nederlandse eigenaren heten hun gasten hier van harte welkom. Er worden diverse leuke workshops gegeven op Gites Le Creux, van beeldhouwen tot schilderen en fotografie. Kortom een fantastische plek om te relaxen en van de natuur te genieten, maar ook voor een actieve vakantie zit je hier goed! (geen echte voorzieningen voor jong gezinnen)

Gîtes Le Creux, rust en ruimte


4.Camping Korana, (gelegen bij Plitvice meren) Camping Korana is onderdeel van de toeristische complexen in het Nationaalpark Plitvice meren - sinds 1979 opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst en één van de meest populaire en spectaculaire toeristische attracties van Kroatië. Een groen en kleinschalig complex. Ervaar de wonderschone natuur van het Nationaal Park Plitvice in eenvoudige houten bungalows.

5. Camping Selce Voor rustzoekers in Kvarner. Voor een relaxte vakantie zonder veel drukte ben je op Camping Selce op het juiste adres. Direct vanaf de camping loopt je via het wandelpad langs de zee zo naar het gezellige centrum van Selce met restaurants en bars.

6. Glamping camping Tenuta Poggio rosso. Glamping in Toscane in een compleet ingerichte Lodgetent met uitzicht op de Toscaanse heuvels en niet ver van de Golf van Baratti, de fantastische Toscaanse kust? Op het mooie Wijnlandgoed Tenuta Poggio Rosso in Italië logeer je tussen de uitgestrekte wijngaarden en olijfbomen. Je houdt vast je adem in bij aankomst. Je rijdt de oprijlaan op en wordt stil.(kinderen welkom maar zeker voor rustzoekers en genieters)

Tenuta Poggio Rosso, rust en ruimte, olijfbomen, kinderen welkom


En, begint het al te kriebelen als je dit zo leest?
Boek die oppas. Breng ze naar hun vader. Zeg tegen je pubers dat ze het een paar dagen alleen moeten roeien of zeg tegen je uitwonende kinderen dat ze komende zondag niet op bezoek hoeven te komen. Hoe en wat dan ook, gun het jezelf en vergeet niet ervan te genieten!

Anderen lazen ook onze blogs over  campingzonder kinderentipsadults onlyrust