Favoriete Italiaanse regio’s en hun hotspots

 20 Juli 2016   Femke

The places to be in Noord-Italië? Waar moet je beslist heen tijdens je camping- of glampingvakantie deze zomer? Wij geven je de mooiste, gezelligste, avontuurlijkste en leukste tips voor dagjes uit. Of je nu naar het Gardameer, Lago Maggiore of de Adriatische kust gaat.

Dichtbij, mild klimaat en een rijke cultuur

Italië. Volgens een groot deel van de Nederlanders is het de ideale vakantiebestemming voor de zomer. En de lente. En de herfst… Komt het door het verrukkelijke eten of de rijke cultuur? De beste wijnen of charmante macho’s? Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om op vakantie te gaan naar Italië. Gezinnen met kinderen kiezen massaal voor Noord-Italië omdat dat net wat koeler én beter berijdbaar is dan Toscane, Umbrië en de nog meer zuidelijke regio’s. En wat hebben de gebieden rond het Gardameer, Lago Maggiore en de stranden aan de Adriatische kust.


Italië is favoriet


1 Gardameer

De favoriete camping van Nederlanders is wel Bella Italia in Peschiera del Garda. Deze megagrote camping aan het Gardameer is de grootste camping in de omgeving en biedt plaats aan duizenden mensen. Vier sterren, een eigen strand, zwembaden voor alle leeftijden…ik snap het wel ja. Ook het feit dat het hier gemiddeld genomen nét ietsje koeler is dan in de rest van Italië, maakt het Lago di Garda voor mij een ideale zomervakantiebestemming.

Enkele tips voor uitjes in de omgeving:
- Gardaland, het grootste en bekende pretpark van Italië met meer dan vijftig attracties;
- waterpark Canevaworld;
- de stad Verona;
- het sfeervolle dorpje Sirmione op het schiereiland aan de zuidoever van het Gardameer;
- de Monte Baldo bergtoppen met hun fantastische uitzicht. Tip: de kabelbaan in vertrekplaats Malcesine, die je in twee etappes naar zo'n 1700 meter hoogte brengt.

Deze zomer nog naar een camping bij het Gardameer? Op camping Weekend zijn nog plaatsen en mooi Glamping accommodaties!

2 Lago Maggiore

Het Lago Maggiore ligt in de noordelijke regio Lombardije, waar ook het Comomeer, Luganomeer en een deel van het Gardameer te vinden zijn. Wil je het allemaal net ietsje minder toeristisch en druk dan bij het Gardameer en wil je toch de Italiaanse charme proeven en genieten van de mooie natuur, dan is dit jouw plek.

Enkele tips voor uitjes in de omgeving:
- Milaan! Niet alleen voor shopfanaten een gave stad;
- alle (overige) meren in de buurt;
- het jaarlijkse filmfestival in Locarno in augustus;
- de kabelbaan van Piazzale Lido naar Mottarone. Je hebt een prachtig uitzicht over Lago Maggiore;
- de stad Verbania en haar botanische tuin Villa Taranto;
- de Borromeus eilandjes tussen de plaatsen Verbania en Stresa.

Deze zomer nog naar een camping bij het Lago Maggiore? Op camping Village Conca d'Oro zijn nog accommodaties van Vacanceselect vrij!

3 Adriatische kust

Geleidelijk aflopende zandstranden, pittoreske badplaatsen en kindvriendelijke campings, dát is de Adriatische kust. Wat denk je bijvoorbeeld van de drukbezochte campings Union Lido en Marina di Venezia? Er zijn ook tal van kleinere campings te vinden in badplaatsen als Lido di Jesolo, Rimini en Riccione. Het kustgebied bij Venetië, de Venetiaanse Rivièra, is een populaire vakantiebestemming voor zowel gezinnen, ouderen als jongeren.

Enkele tips voor uitjes in de omgeving:


Anderen lazen ook onze blogs over  algemeenglampingItaliëtipsGardameerLago Maggiore