Geniet van de ruigheid van de Ardèche

 5 Februari 2019   Typisch Fem

Ardèche, Vallon-Pont-d Arc


De rivier de Ardèche ontspringt in het gelijknamige departement en stroomt door Lozère en Gard, waar ze bij Pont-Saint-Esprit uitmondt in de Rhône. Bijzonder langs deze rivier is het kloofdal Gorges de l'Ardèche, met enorme rotsformaties van kalksteen, en de Pont d'Arc, een door de natuur gecreëerde ‘boogbrug’ over de Ardèche, vlakbij Vallon-Pont-d'Arc. We zetten vijf campings langs deze rivier op een rijtje. Welke wordt jouw favoriet?

Camping La Digue

Hou je van een mix van actie en relaxen, van luxe en mooie wijn? Dan zit je op glampingcamping La Digue gebeiteld. Deze leuke familiecamping ligt net buiten het dorpje Chauzon, midden tussen de wijngaarden. Voor een actieve vakantie kun je hier alle kanten uit, zowel met jonge als met oudere kinderen. De camping heeft een zwembad, twee strandjes aan de rivier en vanaf de camping stap je zo in een kano, voor een uur of zelfs voor een hele dag. Je kunt je hier gewoonweg niet vervelen, want in de directe omgeving kun je van alles ondernemen: van mountainbiken tot quadrijden en van paardrijden tot canyoning. Of ga op schattenjacht met geocaching, een spel waarbij je aan de hand van gps of een app op je smartphone op zoek gaat naar een verborgen schat.

Heb je de schat gevonden, dan kun je, eenmaal terug op de camping, lekker eten in het gezellige restaurant. Of genieten van een barbecue op het ruime overdekte terras van je luxe safaritent. Flesje lokale wijn erbij en klaar. Kun je de volgende dag weer op pad naar één van de vele mooie historische dorpjes in de omgeving of naar de Grotte de la Madeleine, met z’n prachtige stenen watervallen en druipsteenformaties.

Ardeche


Camping Le Petit Bois

Op zoek naar een rustige, kleinschalige familiecamping? Boek dan één van de compleet ingerichte stacaravans op camping Le Petit Bois, vlakbij het mooie Ruoms. Een prachtige oude stad omringd door stadsmuren, met gezellige straatjes en leuke winkels. Kan ik met al mijn aankopen meteen door naar de sauna of hammam op de camping om even bij te komen. Dat noem ik nou ontspanning! De kinderen hebben ondertussen de grootste lol op de glijbanen in het zwembad, op de trampoline of met het animatieteam.

Le Petit Bois is ook een uitstekend vertrekpunt voor leuke dagtripjes naar bijvoorbeeld de beroemde natuurlijke boogbrug Pont d’Arc, het Viaduct van Gabarit, de spoorboogbrug die werd ontworpen door Gustave Eiffel, het Ecomuseum de la Margeride en het wolvenpark van Le Gévaudan.

Ruoms


Camping Le Ranc Davaine

Op vijfsterren camping Le Ranc Davaine voel je je de koning te rijk in je luxe safaritent of comfortabele glamping stacaravan. Ideaal voor het hele gezin. En ik kan het weten! Wij streken hier ooit neer met vrienden met kleine kinderen. Als onze partners gingen kanoën of bergbeklimmen, installeerden wij ons op een ligstoel bij het zwembadcomplex. Relaxt genieten van de zon, terwijl we de kleintjes in het oog hielden, die zich uitstekend vermaakten in de waterspeeltuin. Voor hen is er op Le Ranc Davaine trouwens ook een leuke miniclub en speeltuin. Mijn kinderen roetsjten de hele dag van alle glijbanen of gingen even verderop naar het strandje bij de rivier de Chassesac.

Wanneer het kroost aan het begin van de avond weer verzameld was bij onze, handig naast elkaar gelegen, luxueuze stacaravans, zetten de heren alles klaar voor de barbecue. Ondertussen stoere verhalen vertellend aan de kinderen over hun avonturen van die dag. Hét moment om met mijn vriendin nog een rondje wellnesscenter te doen. Lekker de dag afronden in de jacuzzi en het Turks stoombad, afgerond met een heerlijke massage. En als de kleinsten moe maar voldaan in hun bedjes lagen, vertrokken de groten naar de (geluiddichte!) campingdisco. Genoten wij van de rust onder het genot van een afzakkertje. Compleet genieten.

Le Ranc Davaine aan de rivier de Chassezac gelegen, een zijrivier van de Ardèche


Camping Aloha Plage

Deze camping is prachtig gelegen. Direct aan de oever van de rivier, in het hart van de Gorges de l’Ardèche, tussen Vallon-Pont-d'Arc en Ruoms. Ook hier verkennen vakantiegangers de omgeving vooral per kano. Zowel beginners als de meer ervaren kanoërs en kajakkers kunnen hier prima uit de (natte) voeten met de stroomversnellingen. Na iedere bocht geniet je weer van een ander uitzicht.

Op camping Aloha Plage vind je van alles om het klein en groot naar de zin te maken. Een strandje, twee verwarmde zwembaden, een speeltuin en een animatieteam, dat de kinderen vermaakt met de leukste activiteiten. Niemand hoeft zich hier te vervelen. Ook ’s avonds niet. Neem een drankje op het terras, geniet van het eten in het restaurant en ontmoet de andere gasten bij één van de thema- of dansavonden die regelmatig georganiseerd worden. Liever een avondje loungen op de overdekte houten veranda van je glamping stacaravan? En geen zin om te koken of de barbecue aan te steken? Ook daar is aan gedacht. Je kunt kiezen: halen we wat lekkers bij de pizzeria of de snackbar? En voor wie überhaupt nog denkt aan internet: ja, bij de bar is wifi. We zeggen het toch maar even. Aloha!

Aloha Plage, camping in het hart van de Gorges de l


Camping RCN La Bastide en Ardèche

Camping La Bastide en Ardèche in Sampzon ligt vlakbij camping Aloha Plage, en dus ook midden in de prachtige, ruige natuur die zo kenmerkend is voor het gebied langs de rivier. Naast de verschillende, compleet ingerichte stacaravans met twee of drie slaapkamers die je hier kunt boeken, zijn er ook luxe bungalowtenten met eigen keuken en stoere lodgetenten met een eigen toilet en overdekt houten terras.

Deze viersterrencamping is populair bij gezinnen met kinderen in alle leeftijden. En dat snap ik helemaal. Je hebt er ruime, schaduwrijke plekken, een groot zwembad met peuterbad en tijdens het hoogseizoen wordt van alles georganiseerd. Ook hier kunnen de actieve vakantiegangers onder ons hun hart ophalen met zwemmen, tennissen, kanoën en klimmen. Vlakbij de camping vind je een survivalpark dat leuk is voor het hele gezin. Naast de prachtige natuur, waaronder de grotten die je kunt bezichtigen, vind je in de omgeving van deze glampingcamping diverse ‘villages de caractère’. Dat zijn authentieke pittoreske dorpjes, zoals Alès en de al vaker genoemde Vallon-Pont-d’Arc en Ruoms. Maak ook zeker een dagtripje naar Avignon met het bekende Palais des Papes.

Palais des Papes


Langs de Ardèche valt zo enorm veel te ontdekken! Ja, in deze prachtige, ruige streek met zijn uitstekende glamping accommodaties vermaken wij - luxe kampeerders - ons wel drie weken komende zomer. Snel checken of die comfortabele safaritent nog beschikbaar is. Zie je daar!





Anderen lazen ook onze blogs over  Ardecherivieraan riviercampingcamping onder de zonactieadrenalinetentvakantielodgetentglamping