Het leukste pretparknieuws van Europa

 27 Januari 2018   Typisch Fem

Zit je met een paar achtbaanjunkies thuis en staat je vakantie voor komende zomer nog niet vast? Lucky you. Ook als je man wild is van auto’s, je kinderen dromen over pretparken of jij het wel ziet zitten om als een van de eersten door een spiksplinternieuwe waterglijbaan geblazen te worden, is dit blog aan jou besteed. Na het lezen van deze nieuwtjes over pretparken in Europa zou je zomaar eens een idee kunnen hebben voor de zomervakantie!

Nieuws over pretparken in Nederland

Attractiepark Toverland

In het Noord-Limburgse land wordt as we speak ijverig gebouwd aan een nieuw Keltisch themagebied: Avalon. In deze mythische wereld vind je vanaf juli 2018 onder andere de nieuwe achtbaan Fenix. Hij wordt de langste wing coaster en eerste van zijn soort in de Benelux. Over de kop, diep duiken en een hoop dat-gaat-maar-net-goed-momenten. Kom maar op wat ons betreft!

De mythische wereld Avalon
© Attractiepark Toverland

Attractiepark Drouwenerzand

Bijzonder aan dit park in Drenthe is dat het all inclusive is. Je kunt dus niet alleen onbeperkt in de achtbaan, maar ook onbeperkt broodjes en ijsjes eten. Later dit jaar opent hier ook nog eens de nieuwe Freak Out, een snelle attractie voor jonge en oude waaghalzen. Iets voor op het to-do-lijstje komend voorjaar.

De XLR8 in attractiepark Drouwenerzand
© Drouwenerzand

Efteling: wereld vol wonderen

En dan de Efteling. Er gaat geen jaar voorbij of er wordt niet gebouwd. Dit keer zijn de plannen groter dan groot. De Efteling zal gaan uitbreiden met 8 hectare, waarvan 3 hectare bestemd is voor een nieuwe attractie die onderdeel zal uitmaken van het Reizenrijk. Geruchten gaan dat het de meest spectaculaire en hoogste achtbaan ooit zal worden. Om welk type attractie het gaat en hoe de nieuwe attractie eruit komt te zien, zal de Efteling pas later bekend maken.
Entree van de Efteling met Pardoes
© De Efteling

Nieuws over pretparken in België en Duitsland

Walibi België

Hun Splash Coaster Pulsar werd recent nog gekozen tot beste nieuwe attractie. En Walibi gaat dóór. In 2018 komt er een nieuw themagebied aan het Belgische pretpark, waarin hun zevende achtbaan gerealiseerd wordt. Naar verluid wordt het een familieachtbaan die nog ergens anders ter wereld te zien is. Kinderen vanaf 1.10 meter mogen erin. Dat wordt lachen met z’n allen!

Waterpark AquaMagis

Het Duitse waterpark AquaMagis Plettenberg opent in 2018 een nieuw type glijbaan waarbij je op een band door de baan geblazen wordt: Storm Chaser. Deze wereldprimeur is niet het enige, er staan drie nieuwe glijbanen op de planning voor 2018. En wat denk je van de bestaande glijbaan met looping en die ene waarbij je rechtop staat? De woorden standaard en stilstaan kennen ze niet daar in Duitsland.

Nieuws over pretparken in Zuid-Europa

PortAventura World

Al eens in het Spaanse Salou geweest? Dat heb je ongetwijfeld van PortAventura gehoord. Nieuw hier sinds 2017 is Ferrari-land, een compleet park voor de totale Ferrari experience. Wie zou hier blijer van worden, de papa of de zoon?

Walibi Rhône-Alpes

Naast de ongeveer 30 attracties die dit Zuid-Franse Walibi-park al rijk is, prijkt vanaf 2018 een nieuwe attractiezone met spectaculaire loopingcoaster. Alsof dat nog niet genoeg is, komt het pretpark ook met twee nieuwe attracties voor kleinere kinderen. De achtbaan wordt Vertical Swing genoemd, wat genoeg is om in elk geval mij nieuwsgierig te maken. Het gaat goed daar bij Walibi.
Walibi in de Rhone-Alpes
© Walibi Rhône-Alpes

Ducati World op Mirabilandia Parcs

Liever motoren dan auto’s? Die hebben we ook in de aanbieding. Binnenkort dan tenminste. In 2019 opent namelijk Ducati world in Italië. Het wordt een themapark van maar liefst 35.000 m2 als onderdeel van het pretpark Mirabilandia in Ravenna. Je kunt hier straks in een achtbaan waarbij het voelt alsof je op een motor zit. Verder komen er virtual reality ervaringen en simulatoren en de jongens, opa’s en papa’s kunnen zich vergapen in de showroom en verdiepen in de geschiedenis van hét Italiaanse merk Ducati.

Campings in de buurt van pretparken

Ben je eruit welk waterpark, attractiepark of pretpark het wordt deze zomer? Kijk dan op huurtent.nl voor volop Europese campings in de buurt. Campings dichtbij de Efteling en Walibi én vlakbij Mirabilandia en PortAventura. Kampeervakanties dichtbij achtbanen in Nederland, Duitsland en België én snelle en spannende zomervakanties in Zuid-Europa. Je hoeft alleen maar even te kiezen welk park in welk land het wordt. Die camping met luxe glamping accommodatie heb je er zo bij gevonden.

Alvast heel veel plezier samen!

Anderen lazen ook onze blogs over  2018pretparkkinderenkindvriendelijknieuwsnieuwadrenalineattractiesbelevingbreakdancetienervakantie boeken