Huren op de camping, kindvriendelijk kamperen

 14 Juli 2017   Huurtent

Ga je reizen met kinderen en ben je liefhebber van rust, ruimte en het vrije leven op de camping? Kies dan voor een vakantie op een kleine camping (minder dan 50 kampeerplaatsen) of misschien ietsje groter (middelgroot).

Wordt het kamperen of huren op de camping?

Behalve de kampeerplaatsen, die op kleine groene campings meestal ruim zijn, kun je natuurlijk ook kiezen voor huren op de camping en dan misschien zelfs ook nog voor stijlvol kamperen. De eigenaars van kleine campings bieden hun gasten comfortabele ingerichte huurtenten of andere, zelfs avontuurlijke accommodaties, zoals safaritenten, lodgetenten, boomhutten, Heerententen, Cocosuite-tenten, Gîtes, villatenten, romantische tenten, Eco-lodgetenten, gepimpte caravans, Chambre d'Hôtes etc. aan.

Kindvriendelijk kamperen op Mas Cauvy


Huren op een kleine camping, geliefd?

Kleine charme campings hebben vaak hun eigen bijzondere kenmerken en liggen op onontdekte plekken in héél Europa. De kans dat je bergen Nederlandse toeristen tegenkomt is vaak klein.

Alhoewel....., uit eigen kampeer ervaring weten wij dat de Nederlandse toerist ook graag de charmecampings opzoekt en het ook fijn vindt als de eigenaar hun in hun moerstaal aanspreekt. Dus je kunt ook op deze campings, weliswaar onbekend bij de grote reisorganisaties, toch veel jonge Nederlandse gezinnen tegenkomen. Maar zeg nu zelf wat is er voor een kind leuker dan spelen met andere Nederlandse kinderen?

Bijzondere campings met verhuur vind je in heel Europa

Daarom zijn wij van huurtent zo blij dat wij behalve de grote campings met verhuur ook veel campings online hebben die je niet overal vindt. Je vindt die camping in de thema-vakanties zoals, groene campings (xs), kamperen bij de boer, kamperen op campings met Nederlandse eigenaar, of wat dacht je van het thema glamping (grootste glampingoverzicht) en filter bij het zoeken op grootte. Op deze manier kun je altijd de extra kleine en charmante campings vinden.

De zelfverhuurders zorgen voor kindvriendelijke kampeervakanties

Kijk zeker bij ons overzicht zelfverhuurders op de camping, dit zijn veelal kleine campings, vaak met een Nederlandse eigenaar en met mooie avontuurlijke accommodaties. Deze campings zijn bijna zonder uitzondering kindvriendelijk te noemen. Behalve de vaak ruime kampeerplaatsen kun je ook huren op deze campings. Een groot aantal van deze kleinschalige campings verhuurt zelfs glamping accommodaties.

Huren op een kleinschalige camping kan zeker op een van de volgende campings:

1. Domaine La Mathonière in de Auvergne, Frankrijk: De rustige ligging van dit vakantiedomein is kindvriendelijk, geen doorgaand verkeer zodat er veilig gespeeld kan worden. Verder zijn er voor de kinderen leuke speeltoestellen, kunnen zij zich uitleven op het speelveld of de dieren knuffelen. In het hoogseizoen kunnen de kinderen lekker afkoelen in het fijne verwarmde zwembad van 10 x 5 meter. Verhuur van mooie safaritenten, en lodgetenten met sanitair.

Safaritent of lodgetent huren op Domaine La Mathonière in de Auvergne


2. Camping Le Mas Cauvy in de Gard (Languedoc-Roussillon), Frankrijk Een erg leuke kleine camping. Dit is nog eens genieten, rustiek kamperen op mooie ruime kampeerplaatsen of misschien kies je voor de Bed and Breakfast?

3. Camping Les Arbois in de Bourgogne, Frankrijk: Deze kleinschalige camping heeft 21 ruime kampeerplaatsen midden in het mooie glooiende Bourgondische landschap. De Nederlandse eigenaars heten hun gasten van harte welkom. Huur een van de mooie 6 persoons tunneltenten of kies voor een van de ruime kampeerplaatsen.

Genieten en samen knutselen op camping Les Arbois


4. Camping Aan de Vleterbeke in Belgie niet ver van de Noordzeekust. Niet ver van de Belgische Noordzeekust en de grens van Frankrijk ligt deze boerderij met fijn vakantiehuis en glampingaccommodaties. Vind je het heerlijk om te wandelen of te fietsen dan is dit dé ideale vakantieplek. Je kunt van hieruit richting kust fietsen maar ook Noord-Frankrijk ontdekken en de steden Veurne, Ieper, Diksmuide.Wordt dit jouw eerste Belgische glamping ervaring in een luxe lodgetent?

5. Camping Carpe Diem in het Zwarte Woud, Duitsland: Camping Carpe Diem ligt aan het riviertje de Nagold aan de rand van het lieflijke middeleeuwse plaatsje Wildberg. Het is centraal gelegen in het "Nord-Schwarzwald" tussen de authentieke stadjes Calw en Nagold. Omgeven door een prachtig landschap met weiden en uitgestrekte bossen, heldere beekjes en riviertjes. Een kleine camping en heel geschikt voor jonge actieve gezinnen. Wordt het die gezellig ingerichte caravan of deze keer de blokhut?

Zwembad camping Carpe Diem


6. Camping Ile de la Comtesse in de Rhône Alpes, Frankrijk Een kleinschalige kindvriendelijke camping met verhuur van fijne huurtenten en luxe stacaravans. Behalve heerlijk relaxen en afkoelen in het leuke zwembad met glijbaan en kinderbadje kun je natuurlijk ook een van de leuke strandjes aan de diverse meren, zoals Lac du Bourget, in de directe omgeving bezoeken. De perfecte regio voor mooie wandel- en fietstochten

7. Camping Domaine des Lilas in de Auvergne, Frankrijk: Kindvriendelijk is deze minicamping en vakantiedomein zeker te noemen. De camping met slechts 6 kampeerplaatsen is geheel autovrij. De ruimte, de vele dieren zoals kippen, geitjes, konijnen en mini-pony's maken van deze vakantieplek een paradijs. Een extra kleine camping waar je kunt logeren in een ronde safaritent en misschien zelfs heel luxe in een chambre d'hôte?

8. Camping Le Pianacce in Toscane, Italië: Een niet hele grote camping maar wel een echte terrassencamping! Verder kun je bij de camping zelf prachtige glamping-accommodaties huren. Een kindvriendelijke Italiaanse glampingcamping met prachtige kinder waterspeeltuin en leuk zwembad.

9. Camping La Lago di Lago in Veneto. Italië: Kleine Italiaanse camping aan een mooi meer gelegen. Hier kun je logeren in prachtige safaritenten of huur een ruime kampeerplek op de camping.

10. Camping Delle Rose in Liguria, Italië: Voor jonge kinderen is er een speeltuin en een tafeltennistafel op Delle Rose. Het zwembad (met peuterbadje) ligt er mooi bij. Kleinschalige camping waar je luxe lodgetenten met sanitair en safaritenten kunt huren. Een echte glamping ervaring, stijlvol kamperen met kinderen dus.


Zwembad camping Delle Rose in Luguria



11. Camping Panorama Del Chianti in Toscane, Italië: Kleine terrassencamping met leuke verhuurtenten. De Cocos-sweet tent, geschikt voor 4 personen, is nieuw op deze camping. Kleine charmante camping in Toscane met een klein zwembad en terras. Ontdek de Chianti-regio en geniet samen met de kinderen van de gastvrijheid op deze kleine Toscaanse camping.



Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiekinderenkindvriendelijkcharmecampingagriturismoboerderijcampingcamping onder de zonkamperenglampingsafaritentlodgetentcaravan