Huurtent.nl - Handleiding voor gebruik

 10 Februari 2014

Het zoeken op deze site is zo eenvoudig en vanzelfsprekend mogelijk gemaakt. Toch is het nuttig om deze handleiding door te lezen, omdat er veel tips en voorbeelden in staan die het zoeken en vinden vergemakkelijken.

Het doel is steeds om de beste kampeervakantie voor je te vinden. Daarbij zijn locatie, ligging, faciliteiten en sfeer natuurlijk belangrijk, maar ook de aanbieder, de kosten en de beschikbaarheid. Wij helpen daarbij. Wil je wat hulp? Zie de handleiding hieronder.

Algemeen zoeken
» Begin op de homepage.
» Kies een land op het Europa-kaartje of uit het menu aan de linkerkant. Je komt dan op de pagina van het land.
» Kies dan een regio uit de lijst. De regio's uit de lijst zijn volgens de officiële land-indeling, soms aangevuld met toeristische regio's als Côte d’Azur of Gardameer. Regio's zonder aanbod worden niet getoond. Je krijgt dan een lijst met alle beschikbare campings in die regio.
» Je kunt de lijst beperken door één of meer icoontjes bovenin aan te vinken. Als je dat doet worden alleen de campings getoond die die faciliteiten en/of ligging hebben. Vink je b.v. groene campings aan (groen blaadje), dan vind je allen nog maar groene campings in de resultaten.
Tip: Je kunt ook op een plaatsnaam van de camping klikken. Je krijgt dan alle campings die vermeld zijn met die plaats. Ze worden ook op een kaartje getoond.
» Kies een camping uit de lijst. Je gaat dan naar alle informatie die wij over die camping beschikbaar hebben. Ook wordt een kaartje getoond met de ligging, en met eventuele andere campings inde nabijheid.
Je kunt op die andere campings op het kaartje klikken voor de betreffende campingpagina.

Voorbeeld 1
Je zoekt een camping in de Dordogne voor je gezin met redelijk sportieve tieners.
Via Frankrijk – Dordogne krijg je een lijst met tientallen campings, te veel om zo door te nemen.

Je vinkt het vakje Tieners en Sport aan, en er blijven er twee over. Camping Lac des Trois Vallees lijkt je wel wat, omdat er water in de buurt is (icoon) en omdat er een fors aantal aanbieders zijn. Die kun je nu vergelijken op prijs en beschikbaarheid.

Voorbeeld 2
Je wil met z’n tweetjes naar Spanje voor een strandvakantie en om te golfen.
Je gaat naar Spanje -de Costa Brava lijkt je wel wat omdat je niet verder wilt rijden- en de resultatenlijst geeft ruim dertig campings aan.

Door Strand en Zee en Golf aan te vinken geef je je voorkeuren aan, en er blijven 3 campings over. Camping Mas St. Josep wordt je keuze. Het ligt wat verder van het strand maar het heeft wel 5 sterren.

Gericht zoeken
» Je zoekt een camping waarvan je de naam kent. Dan hoef je niet alle voorgaande stappen langs.
» Vul de campingnaam of een gedeelte daarvan in, in het zoekveld rechtsboven en klik op zoek
» Kies de gezochte camping in de resultatenlijst. Je gaat dan naar de campinginformatie-pagina.
Tip: Als je de campingnaam niet precies weet kun je ook een gedeelte van de naam opgeven. Dat werkt vaak beter.
Tip: Zo kun je ook plaatsnamen of regio's zoeken. Makkelijk als je de campingnaam vergeten bent, maar nog wel weet in welke plaats die ligt.
» Op een aantal landenpagina's kun je ook zoeken naar campings, plaatsen en regio's in dat land. Dat beperkt de resultaten tot alleen dat land.
» Je kunt vanaf de camping-pagina ook weer vergelijkbare campings zoeken, of campings in de buurt, of terug naar alle campings in de regio.

Voorbeeld 1
Je hoorde van een vriend dat camping Yole ergens in de Vendée in Frankrijk goed bevallen is.
In het zoekveld vul je Yole in en het resultaat is twee campings, Domaine de la Yole in Valras en La Yole in St. Jean de Monts. Die laatste lijkt de goede.

Je klikt op de camping en bekijkt de campinginformatie. Toch zou je graag wat dichter bij zee zitten, en je klikt op het kaartje camping Le Clarys Plage aan. Die camping lijkt je wel wat en je boekt bij een van de aanbieders.

Voorbeeld 2
Je wilt weer naar de Vendée, naar St. Jean de Monts, maar hoe heette de camping ook al weer?
De spelling van de plaatsnaam kan problemen opleveren, dus je vult Monts in. Dat levert 1 camping en 3 plaatsnamen op, en uiteraard kies je de goede.

In totaal vind je daar 13 campings, en je herinnert je dat het Le Clarys Plage was. Je klikt dan door naar de aanbieders om je keuze te maken.
Tip: Als je op een bepaalde camping vakantie gevierd hebt, kun je een beoordeling toevoegen. Deze wordt dan door onze redactie vrijgegeven voor publicatie. Na korte tijd is die zichtbaar en telt mee voor het eindcijfer. Met dank voor je bijdrage.


Extra informatie
Op de verschillende pagina’s staat vaak extra informatie in aparte blokjes vermeld.
Op de campingpagina kunnen speciale of bijzondere aanbiedingen vermeld zijn. Deze wisselen regelmatig, afhankelijk van de aanbieders. Per camping worden -indien beschikbaar- ook vergelijkbare campings in de regio getoond. Vergelijkbaar betekent dezelfde grootte en toegekende sterren. Ligging en faciliteiten kunnen afwijken.

Je kunt campings ook bewaren op de lijst Mijn Campings om ze later weer makkelijk te vinden. Op de pagina met campinginformatie klik je dan bovenaan de pagina op Voeg toe aan mijn Campings. Je kunt ze ook weer van de lijst verwijderen.

Aanbiedingen
Via de tab Aanbiedingen vind je de kampeervakantie-aanbiedingen van alle aanbieders. Op deze pagina kun je ook kiezen voor een bepaalde categorie aanbiedingen, zoals vroegboeken, voor- en naseizoen, last-minutes of meer.
Top10 campings
Via de tab “Top10 campings” kom je bij de top10 lijsten in verschillende categorieen. Deze worden maandelijks geactualiseerd op basis van de populariteit van de campings op onze website.

Organisaties Vergelijken
De pagina Organisaties Vergelijken is een pagina waar je de verschillenden aanbieders kunt vergelijken op aanbod, omvang en soort aanbieder. Door het aanvinken van tenten, stacaravans en/of glamping, en in tweede instantie algemeen en/of gespecialiseerd beperk je de selectie van aanbieders.

En nog veel meer...
Er zijn nog meer nuttige gebruiksmogelijkheden en sitepagina’s die hier nog niet beschreven zijn. In een later stadium zullen dezen nog beschreven worden.
Anderen lazen ook onze blogs over  vakantietipsvroegboekkortingcampingbelevingverslagaccommodatieglamping