Kamperen doe je in een Tent - maar dan wel een hele luxe!

 5 Februari 2014

Wil je wel de gezelligheid van kamperen, maar niet het gesjouw eromheen? Kies dan voor een gehuurde tent. Niet alleen staat die kant-en-klaar opgezet en schoon ingericht bij aankomst, maar ook de luxe die je normaal in een huisje vindt ontbreekt niet.

Heb je nog nooit gekampeerd? Geen probleem! Het wordt je wel makkelijk gemaakt, want je hoeft geen haring in te slaan of scheerlijn te spannen. Je rijdt ontspannen naar de plaats van bestemming via de toegezonden routebeschrijving, en eenmaal bij de camping aangekomen wordt je vriendelijk ontvangen. Je hoeft zich geen zorgen te maken of er nog wel plek is, maar wordt vriendelijk naar je tent gebracht waar je je koffers kunt uitladen in de klaarstaande tent.

Intussen zijn de kinderen al op verkenning naar het zwembad of de speeltuin. Binnen de kortste keren komen ze al met een vriendje terug terwijl jij lekker aan de koffie zit. Tenslotte hoef je alleen de boel maar in te richten.

Een huurtent bied je in het algemeen een riante binnenruimte. De totale oppervlakte is groot, meestal wel 25 m2, met een hoogte van 2,5 meter in het midden. Dat betekent overal stahoogte : kruipen is er niet bij.

Het oppompen van luchtbedden voor het slapen is verleden tijd. In de slaapvertrekken vind je echte bedden. De afmetingen zijn Nederlands, want de lengte van het tweepersoonsbed en de beide 1-persoonsbedden is meestal twee meter. Voorts hebben alle bedden een degelijke spiraalbodem, dwarssteunen en een goed ventilerende koudschuim matras.

De keuken is bijna altijd voorzien van een drie- of vierpits gasstel en een vol formaat koelkast. Verder is er natuurlijk bestek, borden, glazen, kookgerei en een complete set pannen. Natuurlijk ontbreekt een droogrekje niet, net als de afvalemmer. Ook voor verlichting is gezorgd. En wat dacht je van onmisbare zaken op een camping als een blikopener en een kurkentrekker? Present.

Geen gedoe met allerlei verlengsnoeren. De tent is goed verlicht en de koelkast is normaal aangesloten. Verder is er een extra stopcontact voor allerhande zaken zoals een wekkerradio. Daarbij staat de veiligheid voorop. Elke huurtent is uitgerust met een automatische zekering en een aardlekschakelaar.

Kamperen doe je vooral buiten. Natuurlijk is daarop gerekend. Elke bungalowtent beschikt over een complete tuinset met twee tafels, vier kunststof kuipstoelen en twee lekker luie verstelbare stoelen. En natuurlijk het belangrijkste: een vrolijke parasol.

Nee, het zal je op deze vakantie aan niets ontbreken. Gemak en campingsfeer, dat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze zomer...
Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiealgemeenkamperencampingmeivakantiebelevingglamping