Last minute naar het zonnige zuiden? Hier is nog volop beschikbaarheid!

 4 Juli 2019   Typisch Fem

Het zonnige zuiden, wacht op jullie


Laten we je maar meteen geruststellen: je bent niet de enige die nog niets geboekt heeft. Er zijn er meer zoals jij, die hebben gewacht op aantrekkelijke aanbiedingen, nog niet wisten wanneer ze vakantie konden nemen of simpelweg de tijd nog niet hebben genomen om een camping uit te zoeken. Tot welke categorie je ook behoort, we hebben goed nieuws. Op deze campings in Spanje, Italië, Slovenië en Frankrijk is nog plek! Dat scheelt je al gauw een avondje of wat aan speurwerk.

Spanje

1 Vilanova Park, Costa Dorada, Noord-Spanje
Hola vijfsterren megacamping aan de Costa Dorada! Zowel met kleine kinderen als tieners ga je je hier vermaken, met dank aan de drie zwembaden, het wellnesscentrum, uitgebreide animatieprogramma en de gave sportfaciliteiten. En oja, het strand is slechts drie kilometer verderop. Dagje Barcelona? Pittoreske dorpjes in de buurt? Check. Kijk naar welke glampingfaciliteiten nog vrij zijn in de week of weken van jouw keuze.

2 Camping Riu, Costa Brava, Noord Spanje
Yess nog zo’n fijne Spaanse camping maar dan aan de Costa Brava, lekker schaduwrijk en het gezellige dorpje Sant Père Pescador ligt op loopafstand. Kies je hier voor glamping dan logeer je in een luxe lodgetent Holiday met Loungebank, en dat is dan wel optimaal relaxen. Het strand ligt op 15 minuten lopen, en dan heb je het niet over een strandje maar een Strand!

Slovenië

3 Camping Term Catez, Slovenië Kinderen die alleen maar op vakantie willen als er een zwembad is? Dan zou ik maar kiezen voor Terme Catez. Deze middelgrote camping maakt deel uit van een groot vakantiecomplex en heeft zo’n 12.000 m2 aan zwembaden en daar hoef je niet extra voor bij te betalen. Kies je voor een luxe stacaravan van Roan dan sta je in een autovrij deel. Kortom alles voor een fijne gezinsvakantie.

Frankrijk

4 Saint Avit Loisirs, Dordogne, Frankrijk
Klein is fijn. Op deze camping in de heuvels van de Dordogne combineer je zwempret en speel- en sportfaciliteiten met bezoekjes aan de grotten en het ontdekken van de Périgord Noir. Dankzij de disco en sportmogelijkheden vermaken kinderen van alle leeftijden zich en je kunt kiezen uit diverse glampingtenten en stacaravans.

La Roque Gageac, de Dordogne op haar best


5 Lacs du Verdon, Provence-Alpes, Zuid-Frankrijk
Bij het woord Verdon was ik persoonlijk al om. Jaren terug heb ik namelijk ooit op een waterfiets de Gorges du Verdon verkend met de kinderen en dat was onvergetelijk. En op en vanuit deze middelgrote camping in zuidoost Frankrijk kun je nog veel meer doen. Denk in termen van zwembaden, tennisbanen, animatie, speeltuinen en spannende glijbanen en je komt een heel eind in de richting. Glampen maar!

6 Domaine des Naiades, Côte d’Azur, Zuid-Frankrijk
Vooral families met kleinere kinderen zullen deze middelgrote camping in de golf van St. Tropez waarderen. Wissel zwemplezier en animatie af met een bezoekje aan de Gorges du Verdon, een wandeling naar Port Grimaud en het ontdekken van de Côte d’Azur en jullie hebben allemaal een topvakantie!

Corniche de l’Esterel, Côte d


7 Camping Mas des Lanvades, Vias Plage, Languedoc, Zuid-Frankrijk
Niet te groot, precies goed voor een vakantie in Zuid-Frankrijk en hoewel het strand op slechts 1500 meter ligt is het vernieuwde zwembad wel de trekpleister. Kies je voor een luxe stacaravan of misschien wel een lounge uitvoering van Roan dan zit je sowieso goed hier met jonge kinderen want dit vakantiedorp is ook nog eens autovrij.

8 Le Méditerranée Plage, Vias Plage, Langudoc, Zuid-Frankrijk
Een levendige camping waar vervelen geen optie is. Het strand ligt de deur. Een mooi zwembadcomplex met apart kinderbad, stroomversnelling en 2 hoge glijbanen is de tweede optie. Dus vergeet vooral je badpak niet. Verder zorgt het animatieteam voor een gezellig verblijf.

De prachtige stranden wachten op jou in de Languedoc


Italie

9 Pra Delle Torri, Adriatische kust, Italië
Dat deze bekende camping nog niet vol zit, is echt een mazzeltje. Elk jaar trekken veel mensen naar deze grote en luxe camping aan de kust van Noord-Italië. En dat is niet voor niets! Van skaten en klimmen tot winkelen en zwemmen in het waterparadijs; op deze camping kan het allemaal. Dagtrips naar Venetië en bezoekjes aan het strand maken deze campingvakantie compleet in alle opzichten.

10 Portofelice, Adriatische kust, Italië
Het zal wel zijn omdat de camping groot is en veel glampingmogelijkheden heeft. Hoe kan het anders dat er nog plek is op deze viersterren camping aan zee? De avonturenspeeltuin trekt de kleintjes, het zwembadcomplex en de sportruimten de grotere kinderen. Aan glampingaanbieders geen gebrek, dus neem snel een kijkje!

11 Ca Savio, Adriatische kust, Italië
Denk je niet alleen aan je kroost, maar ook aan jezelf? Kies dan voor wellness en massages! De kinderen komen de tijd wel door in het zwembad, op het zandstrand, bij de animatie of gewoon lekker in de stacaravan natuurlijk. Gewoon doen zeggen wij, je hebt het verdiend.

12 Altominicio, Gardameer, Italië
Deze middelgrote camping ligt dichtbij het Gardameer, pretpark Gardaland en sfeervolle plaatsen als Peschiera del Garda. Inclusief zwemparadijs, animatie, pizzeria, goed onderhouden faciliteiten en glampingfaciliteiten in overvloed. Waar wacht je nog op?

wandelen en fietsen langs het Gardameer


13 Norcenni, Toscane, Italië
Norcenni Girasole Club, zoals deze megacamping voluit heet, heeft alles. De ideale ligging midden in Toscane, mooie zwembaden, restaurantjes en een ijssalon en een nieuw avonturenpark met klimmuur en boomparcours. Wordt het een chalet, huisje, stacaravan, lodgetent of safaritent?

14 Park Albatros, Toscane, Italië
Toscane, daar moet je gewoon geweest zijn. Is het niet voor de prachtige dorpen en steden, dan wel voor het heerlijke eten en mooie stranden. Op Park Albatros snappen ze helemaal wat je zoekt als gezin met kinderen. Een comfortabele glampingtent of caravan, je eigen sanitair, zwembaden te over en een disco voor de jeugd. Check meteen de beschikbaarheid en je weet of jij deze zomer nog aan de Toscaanse kust verblijft!

Kindvriendelijke zwembad Park Albatros


15 Toscana Bella Vada, Toscaanse kust
Heerlijk genieten van de Toscaanse stranden en dat ook nog eens op een kleinschalige en gemoedelijke Italiaanse camping. Dit is Bella Italia op haar best. Van hieruit kun je een fijne fietstocht plannen dus neem je fiets mee of huur er een. De stranden liggen op korte afstand, en voor de prachtige witte stranden ga je naar Vada.

Zon, zee, strand en fietsen bij Vada


16 Fabulous, Rome, Italië
Rome is dé stad. Daar zijn velen het over eens. Camping Fabulous ligt dichtbij deze wereldstad, zodat je vanuit je oase van rust in een half uur midden in het centrum van Rome staat. Ook met de zwembaden en sportfaciliteiten zit het trouwens wel goed hier.

17 I Pini Rome, Italië
Ook deze camping met haar uitzicht over de Tiber vallei is zo’n heerlijke relaxcamping met Rome in de achtertuin. Ben je met jonge kinderen onderweg en wil je de stad Rome bezoeken dan is deze camping een fijne plek om even bij te komen van alle kerken, pleinen en toeristen. En dat kan helemaal bij het fijne lagunebad met kindvriendelijke zachte bodem en de fijne ligweide. In het hoogseizoen rijdt er een shuttlebus tussen de camping en Rome.

Kroatië

18 Park Umag, Istrië
In het noorden van Istrië ligt deze geliefde camping. Groot en direct aan een lang kiezelstrand. Het leuke zwembadcomplex ligt er aantrekkelijk bij, zo ook het langgerekte kiezelstrand. Diverse restaurants, aquapark in zee, volop watersport, tennisbanen en een Adrenaline Park met trampolines. Keuzestress dus. Daarom is het heerlijk relaxen op jouw terras van een van de luxe stacaravans.

Volop strandplezier in Kroatië


19 Solaris, Sibenik Dalmatië
Dalmatië, dit is een paradijs voor watersporters. Dit groot vakantiepark en bestaat uit een camping, hotel en appartementen. De schaduwrijke heeft een klein eigen zwembad met gezellig terras en bar. Verder staan de accommodaties verspreid over het vakantiepark.
Het aquapark aan het eind van het park kun je tegen betaling bezoeken. Er zijn diverse restaurants en een leuke thema minigolfbaan. Deze kust is erg aantrekkelijk wanneer je hem per boot kunt bezoeken, dus huur een boot of neem er een mee.




Anderen lazen ook onze blogs over  beschikbaarlast-minuteshoogseizoenvakantie boekenvakantieFrankrijkSpanjeItaliëIstriëDalmatiëKroatië