Millennials in Ootmarsum

 14 September 2020   Alex en Anique

Ken je die mop van die millennial die ging kamperen tussen de babyboomers in Ootmarsum?
Jezelf volledig overgeven aan de geneugten van een babyboomer-vakantie in Twente. Compleet met elektrische mountainbikes, caravan met vloerverwarming en matchende regenjassen.

Kun je daarvan genieten, als millennial met een vol gestempeld paspoort?

De mooie natuur in Ootmarsum


Niet over zee, wel Overijssel
Het is een vraag die we zonder de corona-uitbraak nooit zouden beantwoorden. Vorig jaar beklommen we nog Maya-tempels, zwommen we achter reuzenschildpadden en dronken we de lokale bevolking onder tafel in Mexico. Maar dit jaar blijven we dus gezellig in eigen land. In Ootmarsum om precies te zijn. Een plaatsnaam die we pas op dag 5 goed uit wisten te spreken (Oostmarsum? Ootmaarsen?).

Eerst wat achtergrondinformatie. Ik ben Alex en Anique is mijn fantastische vriendin. En niet alleen mijn vriendin is fantastisch, ook haar ouders voldoen aan deze omschrijving. Eind augustus sleepten zij hun brandschone en compleet uitgeruste caravan naar camping De Witte Berg in Ootmarsum om eind augustus er toch even op uit te trekken. En wij mochten een weekje later de sleutelbos van hen overnemen.

Enkele eerste indrukken:
  • Er past een indrukwekkende dosis wooncomfort op 6 vierkante meter
  • Nog indrukwekkender: die 6 vierkante meter is voorzien van vloerverwarming
  • Twentse wespen die eind augustus nog rondzoemen zijn hondsbrutaal
  • Babyboomers houden de economie draaiend, gezien het imposante wagenpark met spiksplinternieuwe SUV’s met hoge instap
  • Toiletbezoek is een feestje doordat Tukker FM 24/7 te horen is (waarom ooit nog naar Lowlands als Suikerspin van Wilma gewoon in het toiletgebouw te horen is?)
Geen festivalongemak, maar comfortabel kamperen
Het contrast met onze recente kampeerervaringen kon onmogelijk groter zijn. We zijn gewend aan luidruchtige festivalcampings. Zonder mokken een half uur in de rij staan voor een lauwe douche en elke ochtend knakworsten als ontbijt.

De bevolking van camping De Witte Berg neemt daar geen genoegen mee. Zij combineren de dagelijkse douchebeurt met een uurtje baantjes trekken in het verwarmde binnenbad en prefereren de verse croissants en stokbrood van de bakker boven een taaie festivalhotdogs.

Al snel kwamen we tot de conclusie dat we dolgelukkig waren, daar op De Witte Berg. We hadden er eigenlijk niet meer op gerekend dat we nog op vakantie konden. Toch zaten we daar, met z’n tweetjes simpelweg tevreden te zijn. Glas rode wijn. Boekje erbij. Praatje met de buurman.

Het Twents museum


Op standje Turbo door Twente
Leuk extraatje: racen op de elektrische mountainbikes die de schoonouders hadden achtergelaten. Ze drukten ons nog op het hart dat standje Eco echt voldoende was (“jullie hebben nog jonge benen”). Maar om toch nog een sprankje adrenaline te voelen, is de verleiding te groot om de turbo-stand te negeren. Onvergetelijk waren de jaloerse blikken van verwarde zestigplussers als wij voorbij kwamen racen op onze opgevoerde Cannondales.

Na vijf nachtjes moesten we helaas alweer naar huis. Maar we hebben wel een belangrijke levensles geleerd. Corona is een cursus ‘Het beste ervan maken’ met een onzekere looptijd. Gelukkig maakte Twente het bijzonder eenvoudig om het beste ervan te maken. Zo is alles groen. Dat helpt al mee. Iedereen is aardig en behulpzaam. En je kunt op elk pleintje heerlijk lunchen voor het budget waar je op een gemiddeld festival nog geen klef broodje kaas hebt. Meer heeft een mens eigenlijk niet nodig. Zelfs een millennial niet.

LEES OOK ONZE 8 TIPS DIE JE NIET MAG MISSEN IN TWENTE
Anderen lazen ook onze blogs over  2020NederlandtwentefietsroutescampingcaravanmillennialsCoronaOotmarsumoverijsselvakantie