Record aantal vakanties naar Spanje!

 13 April 2016   Ruud

Nu in het nieuws: TUI verwacht een record aantal vakanties naar Spanje in verband met de vluchtelingencrisis en de aanslagen.
Veel mensen kiezen het zekere voor het onzekere en kiezen een zomerbestemming zonder precedenten. Wij hebben navraag gedaan bij onze partners en Frankrijk en Italië staan nog steeds in de top van de kampeervakanties, ook deze zomer. Maar ook Spanje, en met name de Costa Brava, blijft ook onverminderd populair, vanwege zon en strand, en omdat het leven daar goedkoper is.

Als je je eens wilt oriënteren op het huren van een tent of stacaravan in Spanje dan geven we je hierbij graag wat informatie waarmee je een betere keuze kunt maken.

Strandvakantie of cultuur?

Jawel, Spanje is een echt strandvakantieland. Dat komt door de warme zomers (27 °C in juli en augustus) en de verscheidenheid aan stranden, van mooie baaitjes tussen de rotsen tot uitgestrekte goudgele zandstranden. Meer dan 60 van de ruim 70 campings op deze site liggen aan de Middellandse zee, van de Franse grens tot aan Murcia in zuid-Valencia.

Toch is er meer. Ben je cultuurliefhebber, bezoek dan zeker het Dali-museum in Figueres, en uiteraard mag je een dagtripje naar Barcelona niet missen. Hier vind je het bijzondere erfgoed van de architect Gaudí, waaronder de wereldberoemde kerk Sagrada Família en de gebouwen en mozaïeken in het park Güell. Ook vind je hier het Picasso Museum. Als je voetbalfan bent zul je zeker Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, willen bezoeken.

Hoeveel keuze is er?

Je vindt op deze site zo’n 65 campings aan de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca, van noord tot zuid. Op twee of drie campings na allemaal aan of vlakbij de kust van de Middellandse zee, en volledig ingericht op strandvakantie, met veel grote zwembaden en uitgebreide faciliteiten, en dichtbij toeristische plaatsen als Estartit, Blanes, Lloret de Mar en Platja d’Aro. Ook zijn er mooie plaatsen te vinden als Tossa de Mar met haar oude binnenstad, die meer passen bij een gezinsvakantie.

In het binnenland van Spanje hebben we diverse kleinschalige campings aan de voet van de Spaanse Pyreneeën, geschikt voor rustzoekers, wandelaars en buitensporters.

Tenslotte is er nog één camping aan de Costa Verde, de Atlantische noordkust van Spanje. Camping Playa Joyel is een grote levendige camping aan het strand met veel activiteiten, en in het voor- en naseizoen uitermate geschikt voor rustzoekers. Hier hebben verschillende organisaties accommodatie te huur, een teken dat het een populaire camping betreft. In de omgeving vind je de stad Bilbao, met het Guggenheim museum, en de natuurliefhebbers mogen het nationale park Los Picos de Europa niet overslaan voor een mooie bergwandeling.

Wel een beetje ver?

Met de auto naar Spanje, dat is zeker vanaf Utrecht zeker 1400 km naar de populaire Costa Brava net over de Franse grens, en voor de die-hards ligt de Costa Blanca op 2000 km. Die afstanden leg je ook af naar Kroatië. Je bent aan tol zo’n €90 kwijt.

Wij hebben op weg naar Spanje altijd een overnachting ingebouwd, voor onszelf, maar ook voor de kinderen, die je meestal geen plezier doet met een één-ruk-reis. En wat is er relaxter dan op tijd stoppen bij een hotelletje, een hapje uit eten, een goede nachtrust en een ontbijtbuffet voor je de tweede helft naar de camping rijdt.

Je kunt uiteraard ook vliegen en een auto huren. Er zijn diverse vliegmaatschappijen, ook lowcost-carriers als Ryanair, Vueling en Transavia, met vluchten naar Barcelona en Gerona (Costa Brava) en naar Reus bij Tarragona (Costa Dorada).

Anderen lazen ook onze blogs over  SpanjenieuwsCosta Brava