Simpel, gezond koken op de camping

 12 Mei 2016   Huurtent

Zit je in Frankrijk of Spanje of zelfs in Griekenland op de camping dan wordt er toch ook zelf gekookt! Niet alleen omdat elke dag uiteten kostbaar is maar ook omdat we nu eenmaal graag weer eens lekker ons eigen maaltje maken. En zoals Femke al meldde in haar blog " koken op de camping" het moet niet té ingewikkeld zijn en vaak ook nog eens kindvriendelijk!

Logeer je in een huurtent of stacaravan dan heb je vaak zelfs een barbecue, oven of magnetron tot je beschikking. Als de medewerkers van Huurtent onderweg zijn, met caravan, om de campings te kunnen bezoeken en accommodaties te bekijken, hebben zij de beschikking over een driepits gasfornuis en een elektrisch bakplaatje. Dat bakplaatje is misschien wel de beste uitvinding om relaxed te koken/bakken op de camping, kan buiten en neemt niet te veel ruimte in. Verder dien je standaard ook aluminiumfolie, aluminium bakjes voor op de bakplaat en veel kruiden, olijfolie, knoflook, ui en saté stokjes in het keukenkastje te hebben. Wat betreft kruiden, vers is altijd het lekkerst maar de potjes van Verstegen met Italiaanse kruiden, Oriëntaalse en Bak-braad en Barbecue kruiden brengen ons een heel eind op de goede weg!


koken met zalm


Hier volgen dan wat snelle en lekkere recepten die onderweg gemaakt kunnen worden:

Op camping La Bastiane stond dinsdag dit op het menu van Huurtent:


koken met zalmDagje vis op deze Franse camping: Frankrijk ontmoet Italië (2 pers)

--2 zalmmoten
--viskruiden voor zalm
--3-4 lekkere kleine courgettes ( kleine zijn wat steviger)
--1 grote ui
--1 teentje knoflook
--Italiaanse kruiden
--olijfolie
--kropje sla (evt. Romeinse Sla/little gem)
--mini tomaatjes
--slasaus/witte wijnazijn/beetje suiker/peper evt. Witte wijn i.p.v azijn.

Ui snipperen, knoflook klein snijden, courgette in plakjes (evt. doormidden)

Elektrische plaat aan.
Zalm kruiden (viskruiden Zalm zakje Verstegen), eetlepel olijfolie op plaat en dan zalm ongeveer 6 minuten elke kant. Mag natuurlijk bij verse vis licht roze blijven.
Intussen ui, knoflook in pan licht aanfruiten, courgette plakken erbij lekker rondom roerbakken en op smaak met Italiaanse kruiden (potje Verstegen).

Sla schoonmaken, wassen en met mini tomaatjes in schaal. Slasaus met eetlepel azijn, suiker en peper vermengen en over sla. Stokbrood met evt. wat kruidenboter, mooi bordje maken en voila! Toetje meloen of crème Brulée (Franse supermarkt).
Anderen lazen ook onze blogs over  algemeenreceptenetenZuid-Frankrijk