Straatsburg mag je zeker niet missen, ook jong en hip!

 12 November 2017   Virginie

Wat een feest om Strasbourg, (Straatsburg) te mogen ontdekken tijdens ons bezoek aan de Elzas. Wij waren hier met onze wandelschoenen, maar de volgende keer gaan we de stad zeker op de fiets ontdekken want er loopt een mooie fietsroute door de stad. Verder zie je overal rondvaartboten om de stad vanaf het water te kunnen bekijken. Water genoeg, want de hoofdstad van de Elzas ligt zowel aan de Rijn als aan de rivier de Ill. Straatsburg saai? Echt niet....

Straatsburg heel divers


Onze eerste indruk van de stad was “jong en hip”. Vanuit de parkeergarage bij “het museum der schone kunsten”, liepen wij werkelijk zo het historisch hart van Straatsburg , La Petite France, in. De voor de stad zo belangrijke rivier de Ill, omarmt het eiland Grande Île. Dit eiland gelegen tussen de twee armen van de Ill maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Vanaf de Barrage Vauban hadden we meteen een leuk uitzicht over La Petite France en een deel van de Ponts Couverts. De oude stad met zijn vele vakwerkhuizen en vestingwerken op het water maakt direct een bijzondere indruk op ons.

Straatsburg


de Barrage Vauban


De wandeling gaat over kinderkopjes langs kleine charmante steegjes en over bruggetjes tot aan de La Cathédrale Notre-Dame, die hier echt dominant aanwezig is. Dat kan ook niet anders want de kerk heeft een van de hoogste kerktorens ter wereld (142 meter). De kleur, de hoogte, de glas-in-lood ramen en de astronomische klok maken van deze kerk een bijzondere verschijning. Helaas waren de wachtrijen zo lang, dat wij besloten verder te wandelen, zodat de binnenkant en de omliggende musea en het Palais Rohan op onze to-do lijst staan voor een volgende bezoek.

La Cathédrale Notre-Dame


Via de mooie en zeer aantrekkelijke winkelstraten met luxe winkels en mooie restaurantjes liepen wij een rondje rondom het oude centrum en kwamen voorbij een van de universiteiten en het Palais du Rhin met het prachtig aangelegde plein Place de la République. Allemaal duidelijk buiten de interesses van de vele toeristen, aangezien het hier aangenaam rustig was.

Place de la République


Kortom na 10 kilometer ons verwonderd hebben over de veelzijdigheid van deze prachtige stad werd het tijd voor een versnapering bij een van de gezellige wijnstubes voor een lekker wijntje en een heerlijk Duits biertje met een Coq au Riesling en een kopje koffie met Küche na. Wij vroegen ons op dat moment wel af, is het nu een Franse stad of toch meer een Duitse stad? Een duidelijke grensstad dus..

Dat Straatsburg historisch veel te vertellen heeft dat bleek al, maar tijdens onze wandeling terug liepen wij zo een kunstfestival in en mochten wij nog een uurtje mee genieten van de muziek en hun jonge kunstenaars. Dus jong en hip is deze stad zeker ook te noemen.

Straatsburg jong en hip

Anderen lazen ook onze blogs over  Straatsburgwandelenkamperencampingstedenstadswandeling