Vakantiedilemma

 13 Oktober 2014   Femke

Over ruim een week is het zover. Ik mag genieten van 5 hele dagen en nachten helemaal voor mezelf. Zonder kinderen, mét een goede vriendin. Hoe lekker is dat?! Op de plaats van bestemming is het momenteel 30 graden en het ligbedje en de parasol zijn al gereserveerd. De winkeltjes met nep voetbaltenues (ziet een kind onder de 12 vast toch niet), kleurrijke schaaltjes en koelkastmagneten hebben alvast extra personeel ingehuurd. We komen eraan!! Maar eerst rest me nog een niet te onderschatten klus. Welke boeken pak ik in?

In tegenstelling tot de meeste van mijn vriendinnen ben ik van het papieren boek. De e-reader heeft zijn weg naar mijn huis nog niet gevonden. Lezen 1.0 voor Femke zeg maar. Ik moet dus keuzes maken, want bij de prijs van ons ticket zit nu niet bepaald 30 kilo bagage inbegrepen…
Ga ik voor vakliteratuur en neem ik het ‚Handboek Webredactie’ mee in mijn koffer, of wordt het toch iets luchtigers als de ‚Universele reisgids voor moeilijke landen’ van Jelle Brandt Corstius? Mijn oog valt ook op ‚de Voedselzandloper’, die midden in mijn boekenkast staat, maar iets in mij zegt me dat dit thema niet geheel aansluit bij deze vakantie. Iets naar links prijken thrillers van Loes den Hollander en Karin Slaughter en de onderste plank wordt gesierd door inhoudloze chicklits van het kaliber ‚Shopaholic’. Misschien best lekker voor zo’n weekje ertussenuit… Dan zijn er verder nog columnbundels, opvoedboeken, reisgidsen, spirituele boeken, romans, oorlogsverhalen. Hellup! Welke moet ik in godsnaam kiezen?

Vakantiedilemma


Wegstrepen werkt altijd. Dan blijven er vanzelf een paar over die met mij mogen opstijgen naar 10 kilometer hoogte. Enge horrorverhalen over ontvoerde kinderen, moord en verkrachting? Ik vrees dat ik dan de lokale bevolking niet meer recht aan durf te kijken en dat ik mijn vriendin aan een ketting leg. Lijkt me niet helemaal de bedoeling. Met de erotische reeks Vijftig Tinten sleur ik wellicht de eerste de beste ober of barman mee onze hotelkamer in. Ook daar ga ik ongetwijfeld spijt van krijgen. Columns en vakgerichte informatie? Vast inspirerend maar misschien slimmer om juist even afstand te nemen. Uit een altijd gespannen boog komen immers geen pijlen.

Ik ben eruit. De hierboven genoemde boeken moeten nog even geduld hebben. Een bezoekje aan bol.com resulteert in ‚Overspel’, de nieuwe van Paulo Coelho, en het romantische en veelbesproken ‚Een weeffout in onze sterren’. Voor de zekerheid heb ik ‚Not that kind of girl’ van Lena Dunham ook aan mijn bestelling toegevoegd. En misschien past dat Jill Manselletje uit mijn boekenkast nog wel in mijn handbagage…

Anderen lazen ook onze blogs over  belevingvakantie