Wat zijn de meest populaire campings van 2014

 23 December 2014   Ruud

Zo aan het einde van het jaar worden weer lijstjes gemaakt. Wij doen ook mee. Nog vóór de Top2000 op NPO Radio2 begint geven wij hier een lijstje met de meest populaire campings op onze site.

Er is niet gestemd en er is geen populariteitspoll geweest, maar de lijst is absoluut door onze bezoekers samengesteld! Door het jaar heen hebben wij de score bijgehouden van de campingpagina's die het meest zijn gezocht. Zo hebben alle bezoekers bijgedragen aan dit lijstje.

Wat opvalt is dat alle 10 campings in verschillende regio's en landen liggen, met één uitzondering op plaats 1 en 10: het Gardameer. Meteen valt ook op dat er niet één Franse camping geplaatst is.

Top 10 campings in 2014


1. BELLA ITALIA, Gardameer, Italië
Het zal niemand verbazen dat deze enorm grote en populaire camping direkt aan het Gardameer op nummer 1 staat. Dit is een enorm vermaakscentrum voor jong en oud. De meeste grote organisaties verhuren hier stacaravans en tenten. Een 8 als beoordeling is wel op zijn plaats.

2. PARK ALBATROS, Toscaanse kust, Italië
Ook de nummer 2 is enorm groot en vol vertier. Als je Bella Italia het einde vind dan moet je hier ook eens heen. Je moet een weggetje af naar strand en zee. Ook hier vind je veel verhuurders, en de camping krijgt een gemiddelde 8 van haar gasten.

3. DE KRIM, Texel
Camping de Krim is een luxe 5-sterren camping op het eiland Texel. Op dit grandioze vakantiepark kunnen jong en oud zich prima vermaken. Er is een indoor kinderspeeltuin op het park en een 18-holes golfbaan dichtbij. Met een 8 als waardering.

4. EL DELFIN VERDE, Costa Brava, Spanje
Aan de zonzekere Costa Brava, aan het strand, met een groot zwemparadijs. El Delfin Verde is ook zo'n topcamping vol vermaak voor gezinnen, ook met tieners. Veel keuze aan accommodaties en een beoordeeld met een gemiddelde 7.5.

5. BIRKELT, Luxemburg
De middelgrote Camping Birkelt ligt op nog een 4 uur rijden vanaf Utrecht in de Luxemburgse Ardennen. Een fantastische camping in een mooie omgeving als verblijf voor een aktieve vakantie. Waardering: een 8.

6. LANTERNA CAMP, Istrië, Kroatië
Lanterna is een van die grote campings aan de Kroatische kust vol zon, zee, watersport en vermaak. Een populaire camping, dat blijkt wel als er meer dan 20 organisaties hier tenten en stacaravans aanbieden. Campinggasten geven Lanterna Camp een 7.7.

7. LA CLUSURE, Ardennen, België
La Clusure is een gezellige middelgrote familiecamping n de Belgische Ardennen, op maar enkele uurtjes rijden van Nederland. Een mooie streek met veel buitensporten. Score: bijna een 8.

8. DUINRELL, Zuid-Holland
Camping Duinrell in Wassenaar is natuurlijk een kinderparadijs vanwege het spectaculaire Tikibad en het attractiepark Duinrell. Hier kun je ook prima terecht voor een weekend of midweek. Een 7.7 is de algemene score voor de camping.

9. LAGO MAGGIORE VILLAGE, Piemonte, Italië
Dit is een middelgrote viersterrencamping met zwembad aan het Lago Maggiore. Je vind hier overwegend safaritenten en lodgetenten te huur, maar ook stacaravans. De camping wordt beoordeeld met bijna een 8.

10. CISANO/SAN VITO, Gardameer, Italië
Eigenlijk twee grote viersterren campings, door een tunnel met elkaar verbonden. San Vito is het rustigste gedeelte en op Cisano vind je alle animatie. Je vind hier veel aanbieders van tenten en stacaravans. Bezoekers geven de camping gemiddeld een ruime 7.


Deze campings zijn allemaal populair op onze site omdat ze veel vermaak bieden en er veel accommodatie te huur is. Als je rust en ruimte zoekt dan is een andere keuze beter. Kijk dan eens op onze themapaginas Groene Campings of Minicampings.Anderen lazen ook onze blogs over  tipsvakantiecampingkamperennieuws