Zo denk je de grootste kampeerirritaties om!

 30 Augustus 2017   Femke

We kennen allemaal het gebruikelijke vakantiegekibbel met onze partner, zoals bij het opzetten van de tent en het omdraaien op het veel te krappe luchtbed. Ook de halve camping over moeten voor een toilet en struikelen over de scheerlijnen van de buren klinkt je als raskampeerder vast niet vreemd in de oren. Of het nu gaat om irritante muggen, jankende baby’s bij de buren of slecht sanitair, ook ik kan over menig kampeerfrustratie en vakantie-irritatie meepraten. En tóch wordt dit geen klaagstuk.

Omdenken tijdens je vakantie


Want hoe lekker een portie herkenbaarheid ook is, wat schieten we nou helemaal op met al dat geklaag? De mindere momenten omdenken, daar hebben we meer aan! En dus heb ik, met mijn eigen kampeervakantie nog vers in het geheugen, de meest irritante situaties op de camping omgedacht. Zodat ik positief op de zomer terugkijk én volgend jaar de lach niet van mijn gezicht laat vegen. Want zeg nou zelf, we gaan toch vooral kamperen voor de gezelligheid, de natuur en de rust? Met een positieve mindset laten we die rust eerder toe. Onszelf drukmaken doen we de rest van het jaar al genoeg!

1 De blaffende hond

Ik zet hem op één omdat het me de eerste paar dagen nogal hoog zat. Die kleine keffer zat de godganse dag om aandacht te vragen aan zijn lijntje, terwijl zijn baasjes de omgeving verkenden. Tijdens de tweede helft van de week besefte ik me dat gratis vermaak voor de kinderen ook wat waard is. En iemand die je gekookte eten wél opeet ook.

2 Krijsend kind bij de buren

Bij elke schreeuw, ruzie of jankpartij in de caravan naast ons, bedacht ik me dat ik het maar goed heb met mijn brave kroost. Die ene vechtpartij of corrigerende tik tussen mijn jongens onderling stelt niks voor. Heb je gehoord hoe hard het er hiernaast aan toe gaat? Tevreden geef ik ze nog een ijsje.

Tevreden samen een ijsje eten


3 Vroege vogels en nachtbrakers

Van die mensen op het veldje die om 6 uur ’s morgens aan de dag beginnen, of juist om 2 uur ’s nachts nog aan de borrel zitten. Van die jongeren die midden in de nacht lallend thuiskomen en per ongeluk jouw tent openritsen. Dank je wel allemaal. Ik kijk op de wekker en constateer dat ik nog úren in bed mag doorbrengen. Gapend draai ik me nog een keer om.

4 Scheerlijnen overal

In plaats van er letterlijk en figuurlijk over te vallen, gebruik ik ze sinds deze zomer als waslijn. Zo zijn de lijnen beter zichtbaar en bespaar ik op droogmuntjes. Bovendien hoef ik niet mee te doen met aquagym in het zwembad, ik spring immers al de hele dag.

5 Tent opzetten

Ook in de categorie gratis vakantiefitness dit. En hannesen met tentstokken is ook nog eens een belangrijke levensles voor je kinderen. Toen mijn vriend een nachtje langskwam met zijn kroost en we een pubtentje moesten opzetten, zag ik in de tent opzetten opeens ook de ideale relatietest trouwens.

6 Ver lopen voor het toilet

In tijden van pizza, ijs en kaasjes bij de borrel is elke vorm van lichaamsbeweging meer dan welkom.

7 Slechte wifi

Niks mis met afkicken van Facebook en Instagram, lees onze blog ‘digital detox’ maar eens.

devices


8 Koude douches

Wisseldouches zijn toch gezond voor je? Eindelijk een goede doorbloeding, stralende huid en glanzend haar. Zou ik thuis ook eens moeten doen.

9 Onervaren of jong personeel

We hebben het allemaal moeten leren. En zeg eens eerlijk, jij werkte op je 15e ook vooral voor de centen toch? Deste meer ik denk aan de mokkende tiener achter de kassa in de Ardennen, deste meer ik de ervaren caissière in mijn eigen dorp weer waardeer.

10 Vreemden op jouw terrein

Natuurlijk ligt jullie tent of caravan precies op de route naar het zwembad. Of vlak voor het sanitairgebouw. Zeg nou zelf, hoe erg is al die social talk nou echt? Misschien hou je er wel vakantievrienden voor het leven aan over. Of je kinderen speelkameraadjes voor deze week. Kom maar op met die aanspraak!

Chaos en irritaties

Anderen lazen ook onze blogs over  2018tipsalgemeenbelevingcampingkamperenkindvriendelijktentvakantievoorpretvrienden