Boerderijcamping, kindvriendelijk
Wandelen met de ezel
Het Betere BoerenBadhuus
Keuterboer voor een dag
Wandelen, fietsen
8 km. van de prachtige Weerribben
Overijssel en Drenthe ontdekken
Golfbaan op korte afstand

Boeken op camping BoerenBed De Kalverweide? Kies hier verblijf en organisatie:

Over camping BoerenBed De Kalverweide, Overijssel

Boerderijcamping de Kalverweide ligt bij het boerendorpje Kallenkote, op loopafstand van Havelte en 15 minuten fietsen van het mooie Giethoorn in Overijssel. De authentieke boerderij van Goos en Femmie Schoenmaker straalt geschiedenis uit. In de oude stal lijkt de tijd te hebben stilgestaan, hier staan de koeien zoals ze 100 jaar geleden stonden, aan de ketting. De kinderen kunnen hier proberen om ouderwets met de hand te melken. De boerderij ligt slechts 8 km. van de Weerribben en 12 km. van de Nationale parken Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold.

Lekker knuffelen en alles leren over de dieren
De jongste kinderen kunnen natuurlijk ook gewoon kijken bij de konijntjes, lammetjes, kalfjes of de ezels Layla en Lucky borstelen.
Uniek op de boerderij van Goos en Femmie is de mogelijkheid om samen met de kinderen een dag te leven als een keuterboer honderd jaar terug. En wat dacht je van het Betere Boeren Badhuus. Het verwarmen van bad, douche en sauna doe je zelf aan de hand van een duidelijke instructie. Het Betere BoerenBadHuus heeft de volgende onderdelen: een groot 6 persoons houtgestookte Warm Water Dompelbad, een houtgestookte Sauna, een warme ‘regen’douche en een koude stortdouche. Pure weldaad voor de jachtige burger ‘uut de Groote Stad’.

Het noorden van Overijssel ontdekken
De Kalverweide is de enige BoerenBed-Boerderij in Nederland waar je wandelingen mag maken met de ezel. Ezels Layla en Lucky vinden het prachtig om met de BoerenBed gasten een wandeling te maken door de bossen rond Havelte. Vanuit de boerderij loop je in korte tijd de bossen rond Havelte in en fiets je naar het natuurgebied De Weerribben. Een absolute aanrader is het zogenaamde 'punteren' door Giethoorn (11 km.), maar ook een fietsrondje naar Dwarsgracht of Kalenberg is leuk. Als je de smaak van het fietsen te pakken hebt kan je ook kiezen voor een prachtige rit naar nationaal park het Dwingelderveld of natuurgebied Het Drents-Friese Wold (beide 12 km.) Vraag Goos en Femmie naar de mooiste routes!

Via Huurtent.be boek je de ideale familievakantie naar camping BoerenBed De Kalverweide!


Boeken op BoerenBed De Kalverweide

BoerenBed en Roompot Vakanties verhuren lodgetenten met douche/bad en wc. Glamping is het nieuwe stijlvol kamperen!